Benny blev smidt ud af DF efter voldsdom - han undrer sig over, at en dømt nu kan blive formand
Er det dobbeltmoralsk at lade en dømt stå i spidsen for et politisk parti, når andre dømte medlemmer er blevet smidt ud? Det mener Benny Ragner, der i mange år var medlem af Dansk Folkeparti og byrådspolitiker for partiet. Han blev selv ekskluderet efter et slagsmål, der endte med en voldsdom. Begrundelsen var, at DF var et retsparti. I dag undrer han sig over, at samme regler åbenbart ikke gælder for flere af de mulige formænd i Dansk Folkeparti. Dansk Folkeparti selv mener, at der er stor forskel på Messerschmidt og Støjbergs domme og Benny Ragners.
DF-formandsvalg: - Dengang kunne partiet ikke leve med, at et medlem var dømt skyldig i en sag. Det kan det åbenbart nu. Jeg fatter ikke, at man kan vende det hele om så hurtigt.
Sådan er meldingen fra Benny Ragner, der i 2012 blev smidt ud af Dansk Folkeparti på grund af en voldsdom.
I fem år havde han siddet i byrådet for Dansk Folkeparti i Karup og senere syv år i byrådet i Viborg.
Det fik en brat afslutning.
I dag undrer han sig over, at han blev ekskluderet fra partiet, mens Inger Støjberg bliver budt velkommen som ny formand efter sin dom i Rigsretten, og Morten Messerschmidt af nogle DF'ere er fredet.
- Jeg fik at vide, at man ikke kan være medlem af Dansk Folkeparti, hvis man er dømt i byretten. Nu er Morten Messerschmidt dømt skyldig i byretten, men han er ikke dømt ude. Tværtimod står han jo næsten klar til at blive den nye formand. Det harmonerer slet ikke med, hvad de sagde til mig dengang, forklarer Benny Ragner til Avisen Danmark.
Et dyrt slagsmål
Efter en fest for nu knap ni år siden besluttede Benny Ragner sig for at købe en pizza. En uoverensstemmelse med pizzabageren endte med et slagsmål og senere 60 dages ubetinget fængsel til Benny Ragner.
Benny Ragner, fhv. byrådsmedlem for DFKan man stadig kalde sig et retsparti, når de mulige formænd er dømt skyldige i en retssal?
Benny Ragner skulle efter sigende have været meget beruset, og skænderiet endte med, at han slog en 20-årig mand, mens pizzabageren fik et bid i armen.
Byretten endte med at idømme Benny Ragner en voldsdom. Han ankede, men landsretten stadfæstede senere dommen.
Byretsdommen blev slutningen på Benny Ragners medlemskab af Dansk Folkeparti.
- I byretten kendte de mig skyldig. Allerede dagen efter blev jeg ringet op af Dansk Folkepartis pressesekretær, som sagde, at Dansk Folkeparti var et retsparti, og at man havde den holdning, at når man er dømt, så er man dømt ude af Dansk Folkeparti, siger Benny Ragner og fortsætter:
- Jeg sagde så, "kære ven, jeg er dømt i byretten - ikke i landsretten - og jeg har anket". Det var han ligeglad med. Meldingen var, at når man var dømt i byretten, så kunne partiet ikke holde til, at man stadig var medlem af partiet. De sagde kort sagt, at hvis jeg ikke meldte mig ud frivilligt, så ville jeg blive ekskluderet. Det blev jeg dagen efter.
Forskellige sager
Avisen Danmark har taget kontakt til Dansk Folkepartis partisekretær, Steen Thomsen, som forklarer, at man efter DF-ledelsens opfattelse ikke kan sammenligne sagerne.
Han mener, at en voldsdom er i en kategori for sig selv, når man kigger på, hvilke domme man kan overleve som partimedlem.
- Der er stor forskel på sagerne. Benny Ragner fik en voldsdom. Det var det, der udløste hans eksklusion, og derudover var der lokale stridigheder i lokalforeningen, som var indberettet. Summen betød, at hovedbestyrelsen valgte at ekskludere ham.
Benny Ragner, fhv. byrådsmedlem for DFJeg fik at vide, at man ikke kan være medlem af Dansk Folkeparti, hvis man er dømt i byretten. Nu er Morten Messerschmidt dømt skyldig i byretten, men han er ikke dømt ude.
- Det vil jeg slet ikke sammenligne med, at Rigsretten har dømt Inger Støjberg skyldig for at stå fast i den kamp, hun har kæmpet, og som vi støtter. Jeg forstår dog godt, at han er utilfreds, siger Steen Thomsen og fortsætter:
- Vi har haft andre politikere, der har haft domme, som sidder her endnu. Så det er ikke sådan, at man ikke kan være i Dansk Folkeparti, selv om man har en eller anden dom. Men har man slået nogen ned, så er der ikke plads til personen.
Et parti i krise
For Benny Ragner er situationen tydelig. Han blev dømt ude, fordi partiet stod stærkt i meningsmålingerne, og partiet ikke havde brug for ham på landsplan.
I dag er situationen anderledes.
Dansk Folkeparti har ved de seneste valg blødt stemmer, og Benny Ragner mener, at det er grunden til, at DF vælger at inkludere både Morten Messerschmidt og Inger Støjberg i partiets fremtidige planer.
- Det er jo, fordi man har nogle stemmeslugere i et parti, der er ved at gå ned. Morten Messerschmidt er jo en dygtig mand. Han taler godt for sig. Men derfor er han jo stadig dømt skyldig i byretten.
- Jeg synes selv, at jeg gjorde en stor forskel i byrådet i Viborg, men jeg blev dømt. Så var det lige meget, hvor dygtig jeg selv eller andre synes, at jeg var, siger Benny Ragner.
Inger Støjberg har også historisk set været en stemmesluger. Benny Ragner mener, at mange i DF vælger at holde døren åben for hende på grund af hendes popularitet.
- Man kan jo se, hvor mange der har stemt på Inger Støjberg ved de seneste valg. Hun er stærk i det midtjyske, og jeg føler, at det er derfor, man har valgt at tilgive hende og tilbyde hende en plads i partiet, siger han og afslutter undrende:
- Kan man stadig kalde sig et retsparti, når de mulige formænd er dømt skyldige i en retssal?
Avisen Danmark har forsøgt at få en kommentar fra Peter Skaarup, Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt til Benny Ragners kritik af DF. Det har ikke været muligt at træffe dem.