Annonce
Den nye tyske koalitionsregerings under ledelse af forbundskansler Olaf Scholz har planer om at legalisere hash i Tyskland, selv om det er omstridt blandt vælgerne. "Fritidsmæssig brug af cannabis vil blive legaliseret under den nye regering, hedder det i regeringsaftalen, som er indgået af SPD, De Grønne og det liberale FDP." Det skriver AFP. Foto: Fabian Sommer/Ritzau Scanpix
Udland

Tysklands nye regering vil legalisere hash

Hvis planer gennemføres kan Tyskland blive det tredje land, der gør cannabis lovligt til rekreativt brug.

Den nye tyske koalitionsregerings under ledelse af forbundskansler Olaf Scholz vil legalisere hash i Tyskland, selv om det er omstridt blandt vælgerne.

"Fritidsmæssig brug af cannabis vil blive legaliseret under den nye regering, hedder det i regeringsaftalen, som er indgået af SPD, De Grønne og det liberale FDP." Det skriver AFP.

En meningsmåling foretaget for den regionale avis Augsburger Allgemeine viste under de nu afsluttede regeringsforhandlinger i Berlin, at 43 procent af de tyske vælgere støtter den planlagte legalisering, mens en tilsvarende del af vælgerne er imod.

Omkring 14 procent har ikke nogen mening om sagen.

Målingen, som blev foretaget 25.-27. november, havde 5005 deltagere.

Spørgsmålet er stærkt generationsbestemt. Omkring to tredjedele af alle mellem 18 og 29 år går ind for en legalisering, mens to tredjedele af alle over 65 år er imod eller i tvivl.

De tre partier i den nye koalition går ind for "kontrolleret salg af cannabis-doser til voksne til forbrug i særlige butikker med licenser til at forhandle stoffet." Dette vil medføre kvalitetskontrol og sikre beskyttelse af mindreårige, hed det i et af dokumenterne til regeringsaftalen.

I det konservative CSU siger partiets generalsekretær, Markus Blume, at den nye regerings planer er farlige, "fordi cannabis er og forbliver en adgang til hårdere stoffere."

- I kan se på Holland, hvor en slap narkotikapolitik har gjort landet til et arnested for organiseret kriminalitet.

Legalisering af cannabis har lige siden forhandlingernes begyndelse været et af de punkter, hvor de tre parter formentlig hurtigt blev enige. På forhånd havde FDP og De Grønne anbefalet en lovliggørelse med godkendte forhandlere.

Hvis planerne føres ud i livet, så står Tyskland til at blive det tredje land i verden, der gør cannabis lovligt til rekreativt brug. Uruguay og Canada er de to andre lande.

I USA er cannabis lovligt til rekreativt brug i 18 delstater. Californien er verdens største lovlige marked. Derudover har endnu flere stater gjort det lovligt til medicinsk brug.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Erhverv

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Danmark For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Udland

Mindst 11 blev dræbt ved flere angreb i Kabul

Udland

Vicesherifs datter var blandt dræbte børn i skoleskyderi

Indland

Blandt særlig gruppe forudser SSI høj spredning med abekopper

Mens Statens Serum Institut (SSI) vurderer, at der er meget lav risiko for spredning af abekopper i den brede befolkning i Danmark, vurderer den samtidig, at risikoen for spredning er høj i en særlig gruppe.

Danmark

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Fuglemord: I starten af 1900-tallet blev landets største og mest markante rovfugle udryddet i Danmark. Det var arter som havørn, fiskeørn, rød glente og kongeørn.

Indland

Heunicke: Ti patienter er kommet til Danmark efter krig i Ukraine

Der er indtil videre kommet ti patienter til Danmark fra enten Ukraine eller berørte nabolande, som har haft brug for behandling.

Danmark

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Erhverv

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Læserbrev

Landbrugsformand og minister: Stem ja til tryghed og indflydelse

Indland

Dansk stjerneinstruktør genforenes med Mads Mikkelsen i ny film

Danmark

Minister: 200 vacciner mod abekopper ankommer fredag

Udland

Ukraines udenrigsminister: Nato foretager sig intet

Udland For abonnenter

Juryen bedømmer det beskidte vasketøj fra filmstjerners ægteskab

Debat

Ikke kun på Herlufsholm: Konsekvenserne fra min egen hårde tid på kostskole