Annonce
Fra søndag eftermiddag sidder Kristian Thulesen Dahl kun i spidsen for sig selv. Han er fortid som formand i Dansk Folkeparti. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmark

Thulesen Dahl: Vi skal tilbage i baren - uden intriger

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl siger farvel til formandsposten på link på grund af corona. - Det var Ellemann, der smittede

Dansk Folkepartis afgående formand har valgte sin sidste dag i formandsjobbet til at rette en kritik af partiets stifter Pia Kjærsgaard. Samtidig tager han afstand til den giftige stemning, som har præget de seneste ugers kamp for at blive partiets nye formand.

Før det ekstraordinære årsmøde i Herning Kongrescenter, mødte han ekstraordinært op på pladsen foran. Her sagde han, at Pia Kjærsgaard, da hun i sin tid overlod formandshvervet til ham, havde hun svært ved ikke at fortsætte med at lede partiet.

- Det er ingen hemmelighed, at Pia har haft lyst til at sidde i baggrunden de seneste år og styre tingene, og det skaber noget forvirring. Hvem er det så, man skal lytte til, hvis man er ledende medarbejder eller folkevalgt, sagde han.

Derefter blev han kørt til Hernings Messe Center, hvor han på et videolink holdt sin afskedstale, som de 900 parti-delegerede fulgte ind i byen. Her advarede han mod giftige interne udmeldinger. Det gjorde han ved at sammenstille partiets fortid med partiets nutid, hvor det, som han udtrykte det, ikke ser for kønt ud.

- Vi får ikke høje stilkarakterer.

- Vi skal vise hinanden respekt, også selv om vi er uenige. Vi har altid kunnet feste og have det sjovt, og vi kunne gøre det uden intriger i baren. Det skal vi tilbage til, sagde Kristian Thulesen Dahl som indledning på sin afskedstale.

Her beklagede han i øvrigt det carona-udbrud, der forhindrer ham i at være fysisk til stede på det ekstraordinære årsmøde. Han benyttede også lejligheden til at afsløre smittekilden:

- Det var Jakob Ellemann, som formentlig gav mig det, sagde han.

Forsiden netop nu
Danmark

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Danmark For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Danmark

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Udland

Forskere: Rusland stopper næppe med fremskridt i Donbas

Udland

Harpoon-missiler fra Danmark er nået frem til Ukraine

Ukraines forsvarsminister bekræfter lørdag på Facebook, at hans land er i gang med at modtage Harpoon-missiler fra Danmark.

Indland For abonnenter

Forsker om velfærd: - Man belønner og anerkender folk for at give urealistiske løfter

Velfærd: Udfordringen er til at få øje på, i 2030 vil der mangle 44.000 ansatte i det offentlige, og flertallet vil mangle i kommunerne, med andre ord i blandt andet ældrepleje, skoler, børnehaver og vuggestuer.

Udland

Kvindelig festdeltager stoppede potentielt masseskyderi i USA

En kvindelig festdeltager stoppede et potentielt masseskyderi i USA, da hun denne uge trak sin pistol frem og skød mod en mand, der havde åbnet ild med en halvautomatisk riffel mod en større menneskemængde.

Danmark

Efter gentagne afvisninger: Skatteminister åbner døren for forbud mod spilreklamer

Danmark

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Debat

Debat: Identitetspolitisk galskab hos DR

Debat

3F om de manglende hænder: Ulven kommer - ikke

Danmark

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Indland

Borgmester: Letbane skal forhindre at Odense sander til i biler

Indland

Overtændt publikum afbrød koncert: Jelling fortsætter som normalt

Debat

Debat: Vi skal gøre mere for at bekæmpe og forebygge ludomani