Annonce
Det Konservative Folkeparti er bekymret for, om der er penge nok til at gennemføre forsvarsforligene med forsvarsminister Trine Bramsen (S) på posten. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Debat

Passer pengene, Trine Bramsen?

Debat: Det er efterhånden svært at klemme alle Trine Bramsens unoder ind i et enkelt debatindlæg. Det er næsten som om, at alt hun rør i Forsvarsministeriet visner og dør. Og nu tyder meget på, at hun har kludret rundt i Excel-arkene og forvandlet ministeriets økonomi til et miskmask af løse ender.

I Det Konservative Folkeparti er vi oprigtigt bekymrede for, hvad der står tilbage af det danske forsvar, når Trine Bramsens hærgen er forbi. Er der overhovedet penge til at gennemføre de initiativer, som blev aftalt ved sidste forsvarsforlig?

Det forlyder, at forsvarschefen har beordret alle kommandoer til at iværksætte besparelser, og der er netop – stik imod forsvarsforliget – blevet aflyst et helt optag af kommende frømænd. Det ligner mest af alt en hektisk spareøvelse. Hvad dælen foregår der?

Kære støttepartier: Vågn op! Trine Bramsen er den mindst egnede forsvarsminister i hele landet.

I seneste forsvarsforlig blev det aftalt, at det danske specialoperationsområde skulle styrkes. Hvordan er det foreneligt med at aflyse en hel årgang af elitesoldater? Der er noget rivravruskende galt i Trine Bramsens forsvarsministerie. Og ja, det undrer næppe nogen, at Trine Bramsen ikke har styr på økonomien – hun har egentlig ikke styr på noget som helst.

Men det er godt nok mærkeligt, at hun stadig sidder lunt på ministerskamlen. Hvorfor reagerer støttepartierne ikke på hendes vandalisering af det danske forsvar?

Måske er det ud fra devisen, at hun efterhånden ikke kan gøre mere skade. Intet kunne imidlertid være mere forkert. Trine Bramsen har gang på gang bevist, at der er ingen øvre grænse for, hvor vanvittigt hun kan misbruge og misrøgte sit embede.

Først ignorerede hun de ugentlige rapporter om den eskalerende situation i Afghanistan, så tog hun på sælsafari og til rockkoncert, mens Kabul blev overrendt af AK-47-bevæbnede talibanere, før hun improviserede en dybt kaotisk evakuering af de danske udsendte.

Siden er det kommet frem, at hun samvittighedsløst bruger flådens fartøjer som taxatransport til socialdemokratiske vælgermøder, og at hun har set passivt til, mens Forsvarsministeriet har ladet kræftfremkaldende giftstoffer sive ned mod vores grundvand. Og nu tyder meget på, at kronen på (mak)værket er en uansvarlig økonomistyring, der risikerer at undergrave vores forsvarsindsatser og efterlade Danmark med et lurvet kludetæppe af et militær. Det er simpelthen ikke godt nok!

Kære støttepartier: Vågn op! Trine Bramsen er den mindst egnede forsvarsminister i hele landet. Hun har ingen respekt for embedet, ingen respekt for de udsendte, der hver dag risikerer deres liv for vores sikkerhed, og hun har absolut ingen intention om at passe sit arbejde.

Forsiden netop nu
Danmark

Antallet af coronasmittede sætter rekord: Statsministeriet indkalder til pressemøde

Danmark

Topchef afviser ansvar i sag om brændstof til Syrien

Danmark

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Sport

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Indland

Skærper flyrejserestriktioner for to byer: Test eller bøde

Udland

USA: Rusland har planer om militær aktion mod Ukraine

Erhverv

Udbud af Thor Havvindmøllepark er nu afgjort ved lodtrækning

Det bliver selskabet Thor Windfarm I/S, der vinder udbuddet om at anlægge og drive den kommende Thor Havvindmøllepark ud for Thorsminde. Det oplyser Klima-, Energi og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse onsdag.

Danmark For abonnenter

USA's abortmodstandere vejrer morgenluft og vil ændre 50 års fri abort

USA: USA's højesteret går nu i gang med at vurdere en lov fra staten Mississippi. Den kan få vidtrækkende konsekvenser for alle i USA.

Danmark For abonnenter

Partijura slår skår i DF-duoen Messerschmidt og Kofods formandsdrømme

DF-formand: Selv om Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, gerne slår sig op på at være en nidkær jurist, har han og partifællen Peter Kofod begået, hvad politisk kommentator Hans Engell kalder en stor fodfejl.

Danmark

DF-profil: Messerschmidt bør trække sig som næstformand

Danmark

Moderselskab i sag om brændstof til Syrien: Tjente ikke på det

Danmark

Selv om du er 'uskyldig til det modsatte er bevist', kan du havne bag tremmer i årevis - uden dom

Danmark For abonnenter

Amalie har sagt op og vil væk fra sygeplejen: - Det er hele min identitet, der er krakeleret

Danmark

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Erhverv

Familieejede Jesperhus er blevet solgt til nye ejere

Kultur For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste tv-julekalendere

Debat

Kronik: Da provinsen fik sine egne museer