Annonce
Både Lars Løkke Rasmussen og Karsten Lauritzen har forladt Venstres folketingsgruppe efter valget i 2019. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danmark

OVERBLIK: Flere profiler har forladt Venstre

Gruppeformand Karsten Lauritzen er den seneste profil, som forlader Venstre i den igangværende valgperiode.

Venstre er et godt stykke fra fordoms styrke i meningsmålingerne. Og flere profiler har forladt partiets folketingsgruppe i denne valgperiode.

Det gælder stemmeslugere som Lars Løkke Rasmussen, Inger Støjberg og Tommy Ahlers.

Fredag meddelte Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, at han forlader politik. Den tidligere skatteminister Karsten Lauritzen skal være direktør i DI Transport og bliver altså dermed toplobbyist.

Få det fulde overblik her:

* Venstres største stemmesluger ved valget i 2019, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, forlod Venstre i januar 2021. Det skete efter et formandsopgør i kølvandet på valget i 2019. Løkke blev først løsgænger i Folketinget, men er nu i spidsen for sit nye parti, Moderaterne.

* Venstres næststørste stemmesluger ved valget i 2019, Inger Støjberg, forlod i februar 2021 Venstre og blev løsgænger. Det skete blandt andet, fordi partiet stemte for en rigsretssag mod hende i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar. I december 2021 blev hun dømt 60 dages ubetinget fængsel i Rigsretten, og kort tid derefter blev hun af et flertal vurderet uværdig til at fortsætte som folketingsmedlem.

* Venstres tredjestørste stemmesluger ved valget i 2019, Tommy Ahlers, meddelte 3. august 2021, at han ville forlade Christiansborg for at vende tilbage til iværksætteriet. Han er dog forblevet menigt medlem af Venstre.

* I denne valgperiode har også Venstres tidligere politiske ordfører Britt Bager forladt Venstre for at blive folketingsmedlem for De Konservative. Britt Bager begrundede beslutningen med, at Venstre mangler "det nationalkonservative aspekt". I 2020 besluttede Venstres ledelse at fratage hende posten som statsrevisor.

* Også folketingsmedlemmet Marcus Knuth forlod i 2019 Venstre til fordel for De Konservative. Han ville have en hårdere kurs over for kriminelle udlændinge og lempeligere vilkår for erhvervslivet.

* Tidligere finansminister og udenrigsminister Kristian Jensen er fortsat medlem af Venstre, men forlod i marts 2021 Folketinget for at blive særlig udsending i regeringens ambition om at blive medlem af FN's Sikkerhedsråd i 2025-2026.

* Gruppeformand og tidligere skatteminister Karsten Lauritzen meddelte 14. januar 2022, at han forlader politik. Han skal i stedet være direktør i DI Transport. Han fortsætter som menigt medlem af Venstre.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Danmark

DF'er langer ud efter partidronning: Pia blander sig for meget

Erhverv

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Podcasts

Lyt: Afgørelsens time for DF: Hvem vinder?

Indland

Smittetal runder for første gang 40.000 over et døgn

Indland

Østrig lemper rejseregler: Danskere med tre stik slipper for test

Danmark

Anjas operation er blevet udskudt to gange: - Man skal omstille sig til det hver gang

Ventetider: Anja Kulby Rick fra Sønderborg er en af de tusindvis af danskere, der har fået udskudt en operation som følge af belastning på sygehusene fra coronavirus og sygeplejestrejke. To gange endda.

Danmark

- Vi står jo tilbage med en masse spørgsmål: Borgere skal smide kilovis af kød ud, men det har ikke været farligt at spise det, siger myndighederne

Seden: Harmløst eller potentielt alvorligt?

Udland For abonnenter

Vestens ledere advarer om høj pris for russisk angreb på Ukraine

Det bliver dyrt, hvis Rusland går ind i Ukraine militært.

Danmark

Dall: Derfor er spionsag katastrofal for regeringen

Danmark

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Danmark

overblikket her: DF's folketingsgruppe er splittet i formandsstrid

Danmark

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Indland

Regeringen kommer med plan for restriktionerne på onsdag

Erhverv For abonnenter

Utallige landbrugsejendomme ramt af indbrud: To tyverier af kostbart udstyr har kostet maskinstation 1,7 millioner kroner

Kultur For abonnenter

Ralph Fiennes imponerer i 'The King's Man': Overvældende, overrumplende og næsten perfekt

Debat

Kronik: Energi fra sol og vind - der er intet alternativ til grøn omstilling