Annonce
Norwegian har i første kvartal 2022 tabt penge. Men det går fremad på indtægtssiden. (Arkivfoto). Foto: Johan Nilsson/Ritzau Scanpix
Erhverv

Norwegian flyver med flere men taber stadig penge

Norwegian kæmper stadig med at tjene penge. I første kvartal i 2022 er der tabt 616 millioner på driften.

Antallet af passagerer er stigende hos Norwegian.

Men på trods af stigende indtægter kan det norske luftfartsselskab fortsat ikke tjene penge. Det viser Norwegians regnskab for første kvartal i 2022.

I den tre måneder lange periode har selskabet haft et driftsunderskud på 616 millioner kroner. Det er en forbedring på 42 procent i forhold til året før.

De seneste års driftsunderskud skal ses i lyset af coronapandemien. Den har i stor stil reduceret lufttrafikken og gjort det sværere for luftfartsselskaber som Norwegian at tjene penge.

Nu er corona flere steder i verden ikke længere et lige så stort problem, som det har været. Og det er med til at få flere til at flyve igen - også med Norwegian.

I første kvartal i 2022 har Norwegian fløjet med 2,2 millioner passagerer. Det er en forbedring på hele 970 procent i forhold til samme kvartal året før.

De flere passagerer har bidraget til at løfte Norwegians omsætning med 651 procent til 1,4 milliarder kroner.

Link til pressemeddelelse

I en kommentar til regnskabet siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian, at selskabet under corona har været igennem en udfordrende periode.

Han siger også, at det for alvor begynder at lysne for selskabet.

- Stigningen i billetbestillinger for tiden fremover er meget positiv, og vi glæder os til at kunne byde kunderne velkommen om bord på vores 280 ruter denne sommer.

- Jeg er glad for at se, at de forretningsrejsende vender tilbage, og vi ved, at den gruppe især værdsætter vores omfattende rutenetværk og høje punktlighed, siger Geir Karlsen.

I regnskabet skriver Norwegian, at det kommer til at flyve med i alt 70 fly hen over den kommende sommer. En del af de fly er nye tilføjelser.

Hverken i det seneste regnskab eller årsregnskabet for 2021 har Norwegian præsenteret finansielle forventninger til 2022. Det vides derfor ikke, hvornår selskabet forventer at kunne generere et overskud.

I regnskabet står der blot, at de højere brændstofpriser kan være med til at forsinke selskabets positive bedring.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Danmark

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Podcasts

Lyt til 'Det blå hjørne': Støjberg og Vanopslagh debatterer muligt landsforræderi og uddeler blå mærker til Messerschmidt og Krarup

Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Udland

Ukraine: Ny russisk offensiv i øst kan få afgørende følger

Kultur For abonnenter

Smartphone fylder 15 år: Teenageren i vores lomme

Smartphone: Det var noget galt i bilens lastrum. Den afghanske dreng og de øvrige flygtninge havde svært ved at trække vejret, og der var ved at udbryde panik, for ingen kunne høre dem råbe eller banke på vognens sider.

Indland

Endnu et tilfælde af abekopper konstateret i Danmark

Der er konstateret endnu et dansk tilfælde med abekopper.

Danmark

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Klima: Der skal være 10.000 vindmøller og en håndfuld energiøer i Nordsøen inden 2030. Det skal alt sammen forbindes med store kabler til både Danmark og Centraleuropa og sikre grøn strøm til over 200 millioner mennesker.

Erhverv

Nu bliver overvågningen permanent: - Det er bare umuligt at fiske efter jomfruhummere uden at få nogle torsk med i fangsten

Danmark

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Erhverv

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Læserbrev

Stop nu den afgiftsrabat for plug-in-hybridbiler

Læserbrev

Den lokale håndværker kan være med til at sætte en prop i Putins gas

Udland

Etiopisk biolog er genvalgt som WHO-chef

Indland

To forfattere udtræder af Det Danske Akademi og gør plads til nye

Læserbrev

Bonnichsen: Regeringen burde sidde på anklagebænken og for længst være faldet på sagen