Annonce
Danmark

Hjælp til uddannelse - men virksomheder skal ikke være malkeko

Annonce

Som Venstres statsrevisor kritiserede jeg i april Mette Frederiksen-regeringen for planer om at fortsætte overopkrævningen af milliarder fra danske virksomheder. Nu har vi endelig presset regeringen til en kursændring.

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag skal finansiere oprettelsen af praktikpladser til elever, der søger ind på en erhvervsuddannelse. Og der skal ikke opkræves midler, som ikke går til det formål. Danske virksomheder skal ikke være malkeko for statskassen.

Og det skal især ikke ske i en krise, hvor danske virksomheder kæmper for livet, og 250.000 danskere er fyret eller på lønkompensation.

Britt Bager, Debat, Danmark

Der er allerede i forvejen opkrævet 4,6 milliarder kroner for meget i Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. Det er virksomhedernes penge, og de har ligger ubrugte hen som en stor pengetank.

Og netop nu, hvor Mette Frederiksens beslutning om at lukke Danmark ned, koster vores virksomheder dyrt, og mange virksomheder har desperat brug for kapital, vil det være helt uacceptabelt, hvis regeringen fortsætter med at opkræve flere penge, end der er brug for.

Det ville skubbe endnu flere virksomheder ud i problemer, end vi har i forvejen. Det vil betyde flere fyringer.

Og det vil særligt ramme de mange unge på erhvervsuddannelserne, som må frygte, at de mister deres praktikplads og dermed må opgive at færdiggøre deres uddannelse som planlagt. Det ville være helt galt, fordi vi har brug for flere erhvervsuddannede i fremtiden – mange flere.

Derfor er det godt, at det nu ligger en ny aftale om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag med arbejdsmarkedets parter.

Nu hjælper vi både virksomhederne og de unge på erhvervsuddannelserne. Nu bliver de penge, der er opkrævet til at finansiere oprettelsen af praktikpladser, brugt til formålet.

Og de midler, der har ligget ubrugte i undervisningsministeriet, bliver nu bragt i spil, så vi kan understøtte at lærlinge på trods af kan fortsætte deres uddannelse og få løn. Lige som der gives forhøjede tilskud til virksomheder, der opretter nye praktikpladser.

Det er en god udvikling på et område, hvor Mette Frederiksen-regeringen længe har været meget svære at råbe op.

Tak til virksomhederne og deres organisationer, som har kæmpet en vigtig kamp mod en modvillig regering. Det har stor betydning for vores erhvervsliv og vores unge.

Vi skal understøtte vores virksomheder, og vi skal understøtte erhvervsuddannelserne og de unge, der går der. Det sikrer den nye aftale foreløbig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Danmark

Når staten ikke holder loven

Annonce