Annonce
Danmark

Herning glemmer aldrig

Dennis Nørmark har fået mange høvl for en kronik han skrev om ånden fra Herning. Foto: Linda Kastrup
Antropolog og forfatter Dennis Nørmark har skrevet om sin oplevelse af Herning. Det blev han ikke populær på i det midtjyske.
Annonce

Egentlig har Dennis Nørmark, antropolog og debattør, ikke lyst til at sige mere skidt om Herning, for han har fået mange høvl for en kronik, han skrev for flere år siden i Berlingske Tidende. Den var en kritik af den særlige fladpandede version af liberalismen, som kun handler om benhård grådighed, og den kaldte Nørmark så for ånden fra Herning.


Alt er bygget op af benhård kapitalisme på kort tid. Det er som om, de skal bevise noget hele tiden

Dennis Nørmark, antropolog


- Det var de fandme sure over, og Herning glemmer aldrig. Da jeg holdt foredrag i Herning et par år efter kronikken, var det stadig det, de skrev om i avisen, siger Dennis Nørmark, men han står stadig ved sin oplevelse af Herning, hvor han selv boede et år:

- Herning er jo den her iværksætterånd, hårdt arbejde og "vi skylder ikke nogen en skid, for vi har lavet det hele selv". Det er på mange måder fint, men der er en bagside ved det, siger han.

- Det hele bliver er så funktionelt, historieløst og åndsløst. Der er er sådan en brug-og-smid-væk-holdning, hvor man bare rager  gamle banegårde og hoteller ned og bygger noget nyt. De skylder ikke historien noget, og de har jo ikke nogen gamle palæer eller boulevarder. Alt er bygget op af benhård kapitalisme på kort tid. Det er som om, de skal bevise noget hele tiden, siger han.

I virkeligheden har Dennis Nørmark mest svært ved at forstå, at herningenserne ikke bare er ligeglade med, hvad han mener.

- De er meget ærekære i Herning, og de tager sig selv meget alvorligt, hvilket får mig til at tænke, at der er noget mindreværdskompleks bag storhedsvanviddet. Man får  lyst til at gøre lidt grin med Herning, for det er sjovest at gøre grin med nogen, der tager sig selv meget alvorligt, siger Dennis Nørmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce
Danmark For abonnenter

Ministerie inviterer til møde i strid om dyretransporter: Chauffører klar til at droppe arbejdsnedlæggelse

Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

Danmark

Sæt fuld fart på bilforhandlingerne

Annonce