Annonce
Hotellet The Torch i Qatar er et af de hoteller, der ikke bryder sig om at have homoseksuelle gæster indlogeret, viser en undersøgelse lavet forud for VM-slutrunden i november og december af blandt andet DR. (Arkivfoto). Foto: Sven Hoppe/Ritzau Scanpix
Sport

Fifa advarer VM-hoteller som afviser homoseksuelle

Hvis ikke hoteller vil tage imod homoseksuelle gæster, kan hotellerne få deres kontrakt med Fifa ophævet.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) løfter nu pegefingeren over for de hoteller i Qatar, som har givet udtryk for, at de afviser homoseksuelle gæster.

Det skriver det engelske medie The Telegraph, efter at DR, norske NRK og svenske SVT tidligere på ugen afslørede, at tre af de 69 hoteller, som Fifa anbefaler til VM i Qatar, ikke vil huse homoseksuelle gæster.

- Hoteller og enhver anden tjenesteudbyder tilknyttet VM, som ikke overholder de høje standarder, der er fastsat af arrangørerne, vil få deres kontrakter opsagt, siger en Fifa-talsperson til The Telegraph.

DR, NRK og SVT har undersøgt, hvordan de 69 hoteller forholder sig til homoseksuelle gæster. Undersøgelsen er foranlediget af, at homoseksualitet er ulovligt i Qatar og kan give op til syv års fængsel.

Af de hoteller, som svarede, sagde tre nej til at tage imod homoseksuelle gæster. Det gælder The Torch Doha, Magnum Hotel & Suites Westbay samt Wyndham Grand Regency.

To af de tre afvisende hoteller stod fast på deres standpunkt, efter at de havde fået at vide, at det egentlig var journalister, der havde spurgt.

DR oplyste, at man henvendte sig under dække af at være et nygift mandligt par fra Sverige.

Link til The Telegraphs historie

Foruden advarslen om kontraktbrud oplyser Fifa-talspersonen, at man endnu en gang vil gøre hotellerne opmærksomme på forbundets "strenge krav i forhold til at tage imod gæster på en ikkediskriminerende måde".

Derudover slår Fifa fast, at man løbende vil overvåge og evaluere de hoteller, der er tilknyttet Fifa under VM.

Direktøren i Dansk Boldspil-Union, Jakob Jensen, har set resultaterne af undersøgelsen og kritiserer VM-værten.

- Det er langt ude. Vi synes, at det er skuffende. Det er skuffende over for de fans, som skal rejse til VM, at de ikke kan føle sig sikre på at få et hotel, uanset hvilken seksualitet de måtte have, siger han til DR.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Danmark

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Podcasts

Lyt til 'Det blå hjørne': Støjberg og Vanopslagh debatterer muligt landsforræderi og uddeler blå mærker til Messerschmidt og Krarup

Udland

Ukraine: Ny russisk offensiv i øst kan få afgørende følger

Udland

Etiopisk biolog er genvalgt som WHO-chef

Kultur For abonnenter

Smartphone fylder 15 år: Teenageren i vores lomme

Smartphone: Det var noget galt i bilens lastrum. Den afghanske dreng og de øvrige flygtninge havde svært ved at trække vejret, og der var ved at udbryde panik, for ingen kunne høre dem råbe eller banke på vognens sider.

Indland

Endnu et tilfælde af abekopper konstateret i Danmark

Der er konstateret endnu et dansk tilfælde med abekopper.

Danmark

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Klima: Der skal være 10.000 vindmøller og en håndfuld energiøer i Nordsøen inden 2030. Det skal alt sammen forbindes med store kabler til både Danmark og Centraleuropa og sikre grøn strøm til over 200 millioner mennesker.

Erhverv

Så kommer kameraerne for alvor op på fiskekutterne: - De skal dokumentere, at reglerne overholdes

Danmark

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Erhverv

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Læserbrev

Stop nu den afgiftsrabat for plug-in-hybridbiler

Læserbrev

Den lokale håndværker kan være med til at sætte en prop i Putins gas

Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Indland

To forfattere udtræder af Det Danske Akademi og gør plads til nye

Læserbrev

Bonnichsen: Regeringen burde sidde på anklagebænken og for længst være faldet på sagen