Annonce
Boligpriserne er steget markant under corona, men nu begynder priserne efterhånden at udvikle sig, som de gjorde før corona. (Arkivfoto). Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Erhverv

Efter vild periode er tempoet i boligprisstigningerne aftaget

I oktober har der været de laveste årlige boligprisstigninger siden omkring årsskiftet mellem 2020 og 2021.

Efter en periode med store prisstigninger på boligmarkedet ser der nu ud til at være faldet lidt mere ro over udviklingen.

I hvert fald viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, at der i oktober har været de laveste årlige prisstigninger siden omkring årsskiftet mellem 2020 og 2021.

I oktober er de gennemsnitlige priser for ejerlejligheder steget med 9,7 procent i forhold til samme måned året før. Samtidig er huspriserne steget 8,9 procent.

Selv om det er de laveste prisstigninger set over en periode, så er stigningerne stadig på et højere niveau end perioden før corona.

Det er dog slut med at se tocifrede procentstigninger, som man har set det i en periode under corona. Sådan lyder vurderingen i Dansk Industri (DI).

- Fjerde kvartal af 2021 betød slut med de tocifrede årlige procentstigninger på parcelhuse og ejerlejligheder - vel at mærke, når vi taler om det samlede landsgennemsnit, siger Bo Sandberg, skatte- og boligøkonom i DI.

Mens priserne på huse og lejligheder vurderes at ville fortsætte op i et mere moderat tempo, så ser økonomen risiko for, at sommerhuspriserne vil falde i 2022.

Link til opgørelse fra Danmarks Statistik

Det følger, efter at der i en ekstrem grad er blevet købt og solgt sommerhuse under corona. Det har medvirket til øgede sommerhuspriser.

Den seneste tid er efterspørgslen dog aftaget, bemærker Bo Sandberg.

- Det varer dog stadig et stykke tid, før den faldende efterspørgsel vil kunne ses i årsstigningstakten.

- Og selv hvis der rundt omkring i landet kommer prisfald på sommerhusmarkedet i år, vil det næppe være noget, der vælter læsset på det samlede boligmarked, siger han.

Ifølge tal fra Boligsiden er der i hele 2021 solgt 13.829 sommerhuse. Det er et fald på 13 procent i forhold til året før.

I 2020 blev der dog også solgt ekstraordinært mange sommerhuse. Det var blandt andet et resultat af de mange rejserestriktioner.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Danmark

Minister til blå blok: I bremser flere hænder til erhvervslivet

Udland

New Delhi passerer mere end 600 dage med skolenedlukning

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark