Annonce
Debat

Debat: Russisk roulette med De Radikale

Debat: De Radikales nye slogan er øjensynligt: Stem på os, så må vi se, hvem der skal være statsminister.

Lad os kaste det hele op i luften efter valget! Det er spændende, at det hele bliver mere åbent. Nogenlunde sådan lød budskabet fra den radikale partileder, Sofie Carsten Nielsen, her i weekenden, da hun havde kaldt til politisk debat i forbindelse med det radikale landsmøde. Sært standpunkt, som modarbejder en generel stabilitet i vores politiske system.

Kasper Roug. Pressefoto

Men ærlig talt: Er det ikke lige lovligt radikalt? Og lige lovligt usikkert, at man ikke kan vide sig sikker på, hvem man får som statsminister, hvis man stemmer radikalt? Bliver det mon Søren Pape, Jakob Ellemann eller ligefrem Lars Løkke, Inger Støjberg eller Pernille Vermund?

Det virker underligt og useriøst, at et parti, der i sit grundsyn er centrum-venstre-orienteret, og et parti, hvis vælgere i højere grad sympatiserer med partier til venstre frem for partier til højre, nu skaber denne kæmpe usikkerhed og utryghed. Det svarer til at spille russisk roulette om Danmarks fremtid.


Jeg savner reelle politiske visioner fra De Radikale. Ikke en hel masse mere personfnidder, usikkerhed og taktik. Det har vi alt for meget af i forvejen.

Fra debatindlægget

Jeg savner reelle politiske visioner fra De Radikale. Visioner om fremtidens sikkerhedspolitik, om klimapolitikken, om sundhedspolitikken, om miljøpolitikken, om uddannelsespolitikken, om arbejdsmarkedspolitikken og så videre. Ikke en hel masse mere personfnidder, usikkerhed og taktik. Det har vi alt for meget af i forvejen.

Indtil Det Radikale Venstre melder mere klart og præcist ud, hvem partiet støtter som statsminister, opfordrer jeg alle centrum-venstre-orienterede radikale vælgere til at stemme på Socialdemokratiet, SF eller Enhedslisten. Så ved de, hvad de får; nemlig en socialt retfærdig og grøn politik, og de skal ikke spille russisk roulette om Danmarks fremtid.

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Indland

Verdens største fragtfly kommer til Billund Lufthavn

Udland

New Delhi passerer mere end 600 dage med skolenedlukning

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Debat For abonnenter

Meningsmager Henrik List: Gadebilleder under forvandling

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Debat: Varmeudgifterne skal ned - og fossile brændstoffer skal udfases