Annonce
Debat

Debat: Messerschmidts kristendom

Elvir Abaz
Annonce

Debat: I et debatindlæg I Avisen Danmark 6.8 betegnede Jørgen Juul Rasmussen DFs Morten Messerschmidt som én af vor tids skarpeste politiske hjerner og tilføjede konspiratorisk, at jeg skulle være hans absolutte modpol, der ”ofte er fremme i medierne med sin muslimske rive for at agere skytspatron for sine ligesindede".

Det kriseramte DF, som igennem længere tid er styrtdykket i meningsmålingerne, har det af forskellige årsager svært for tiden. En af forklaringerne er udfordrerne fra partiet Nye Borgerlige. De mere kreative og sultne NB har for længst overhalet DF højre om i deres mere muslimfjendtlige og diskriminerende krav om indskrænkning af frihedsrettigheder for danske muslimer, der bruges som røgslør over for danskerne til at sikre mere kapitalisme og flere skattelettelser for de rige.

For at vende skuden har DF udset sig Morten Messerschmidt som deres frelser, der med bibel i hånden håber at kunne vække danskernes kristne identitet og dermed stoppe DFs deroute. Messerschmidt, som lige har overtaget næstformandsposten fra den mere koleriske Søren Espersen, er nu blevet udset som kronprins i DF. Messerschmidt har utvivlsomt karisma og er god kommunikator. Men han mangler troværdighed. Messerschmidt risikerer i stedet for frelseren at ende som en sand katastrofe for DF.

Meld- og Feld sagen, hvor han stadigvæk efterforskes af politiet for misbrug og svindel med EU-midler, klæber sig til ham og svækker hans troværdighed i befolkningen. Derudover forekommer Messerschmidts opportunistiske og falske omklamring af kristendom påtaget og nærmest komisk. Dette indtryk bestyrkes af, at den selvsamme kristne messias Messerschmidt i 2006 udtalte sig i følgende vendinger om kristendom:

"Ikke ret mange mennesker kan tage det alvorligt, at Adam skulle være skabt af en klump ler, som Gud blæste liv i og Eva af Adams ribben, og heldigvis kan vi gøre grin ikke blot med de overtroiske præstemænd, men også med Bibelens mange farverige myter."

Det kan godt være, at Messerschmidt siden da er blevet ramt af en form for mirakuløs religiøs vækkelse, men det er næppe sandsynligt.

Messerschmidt ignorerer det faktum, at danskhed og kristendom er alt andet end selvtilstrækkelighed og nationalisme. Man kan sige meget om DFs tidehverv sorte præster Søren Krarup og Jesper Langballe og deres nationalistiske, snæversynede forståelse af kristendom og vores næste. Men til forskel fra opportunisten Morten, så var de to DFs gamle ideologiske og åndelige ledere autentiske og troede på det, de sagde. Det gør Messerschmidt ikke. Og det tror jeg, danskerne godt kan gennemskue.

Man kan have forskellige holdninger om det islamiske trossamfund. Men vi kan ikke komme udenom, at det er racistisk og med til at fremme og legitimere diskrimination og hadforbrydelser mod de muslimske minoriteter, når man som NBs Pernille Vermund fra folketingets talerstol sammenligner islam, og dermed muslimer, med ugræs og ukrudt, som er noget, man udrydder. Messerschmidts konkurrerende hadske udtalelser om, at "islam er den største fjende, vi har i Danmark og i Vesten" er også med til at radikalisere og inspirere marginaliserede individer til at begå chikane og vold mod danske muslimer.


Meld- og Feld sagen, hvor han stadigvæk efterforskes af politiet for misbrug og svindel med EU-midler, klæber sig til ham og svækker hans troværdighed i befolkningen. Derudover forekommer Messerschmidts opportunistiske og falske omklamring af kristendom påtaget og nærmest komisk.


Symbolpolitik og nationalisme har aldrig skabt noget godt i denne verden. Vi har brug for, at vores politikere fra især DF og NB holder op med at manipulere og fodre befolkningen med irrationel fremmedfrygt og del og hersk politik. Danmark er et lille land, og vores politikere skal naturligvis både værne om landets grænser og den nationale identitet og kultur. Men det er løgn, når DF og NB taler frygten op og fabler om invasion af muslimer til Danmark. Vi er ikke i 2015, hvor flygtninge og "migranter" gik op ad vores motorveje. Vi er et helt andet sted nu. Vi har brug for, at vores politikere arbejder for integration og inklusion af alle dem, der både kan og vil bidrage til Danmarks udvikling. Vi har brug for, at vores folkevalgte tager sig af de reelle problemer, som f.eks. at sikre, at vores ældre borgere får den fornødne hjælp, de fortjener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Vestkystens glemte kunstnerkoloni

Danmark

Plantekød og pølsesnak

Annonce