Annonce
Bent Clausen, DBU. Pressefoto
Debat

Debat: Danmark skal have verdens gladeste fodboldbørn

Debat: Kaptajn Kjær og kompagnis bedrifter har været imponerende. I hele Danmark er vi meget stolte af vores landshold og beundrer, hvordan de denne sommer på fornemmeste vis har vist, hvad sammenhold og fællesskab betyder.

Unge som gamle har været klædt i rødt og hvidt, og fodboldfeberen har i den grad været til at mærke. Vi har set fællesskabet blomstre, og vi ønsker selvfølgelig at høste frugterne af fodboldfeberen, så mange piger og drenge, der ikke har gået til fodbold før, også har lyst til at starte efter sommerferien. Her kan de blive en del af fællesskabet sammen med de over 115.000 danske børn under 13 år, der i forvejen spiller i en klub.

DBU har med en ny ambitiøs børnestrategi meldt klart ud på børnefodboldens vegne. Dansk børnefodbold skal være verdens bedste! Det handler om at skabe sunde og glade børn, der trives. Vi vil nemlig sikre, at de børn, der allerede går til fodbold, og de forhåbentligt mange nye, der kommer til, kommer til at stortrives i vores fantastiske fodboldfællesskab. De skal mødes af gode børnemiljøer, så interessen bliver til varig kærlighed til sporten, det aktive liv og fællesskabet. Og her er de tusindvis af frivillige, der uge efter uge tager sig godt af børnene helt centrale. Uden dygtige, kompetente og empatiske frivillige trænere og ledere kan vi ikke fastholde de mange børn, der heldigvis ønsker at spille fodbold.

I forbindelse med sommerens slutrunde har landsholdsspillerne hyldet deres barndomsklubber. Vi har bl.a. hørt om Joakim Mæhles start i Østervrå IF og Champions League-vinderen Andreas Christensens vej til Chelsea fra børneholdet i Skjold Birkerød.
Landsholdsspillerne er meget bevidste om, hvor de kommer fra, og hvor vigtig dansk børnefodbold er. Derfor har de også valgt at donere en sum af deres EM-bonus til breddefodbolden. Her går den største portion penge til arbejdet med den nye børnestrategi.

Børnestrategien er formet og skabt i fællesskab på tværs af både elite- og breddefodbolden. Børnefodbold er nemlig hverken elite eller bredde – det er fodbold for børn. Børns trivsel er i det absolutte højsæde. I vores øjne er trivsel hos den enkelte børnespiller helt afgørende for, at vi får succes i fodbolden – den slags succes, der går langt ud over pokaler og antal scorede mål. Vi vil nemlig bygge fundamentet for livslang tilknytning til sporten.

Ifølge tidligere undersøgelser på området er de tre væsentligste motiver for børnenes valg af idrætsdeltagelse 1) at blive bedre, 2) at have det sjovt og 3) at have det godt med de andre på holdet. Det skal vi selvfølgelig lytte til, når vi sætter børnenes trivsel i centrum i fodboldklubberne.

Det er afgørende for fodboldens fødekæde, at vi i de kommende år styrker klubberne både på ressourcer og kompetencer og derigennem skaber et langt bedre fodboldtilbud til vores børn, så alle piger og drenge får lige mulighed for at forløse deres fulde potentiale – uanset hvem du er, hvilket køn du har, hvor god du er, hvor gammel du er, og hvor du bor.

Udgangspunktet for den nye børnefodboldstrategi er et helt nyt børnesyn, og den indeholder konkrete rettigheder målrettet det enkelte barn. Børnerettighederne er baseret på FN’s Børnekonvention og udover dem, er der også en række løfter fra os som voksne aktører i børnefodbolden til alle danske fodboldbørn.

Bjarne Christensen, DBU. Pressefoto

Arbejdet med strategien intensiveres efter sommerferien, og iveren efter at udnytte det momentum, vores landshold har skabt for os, gør bestemt arbejdet endnu mere aktuelt.
Vi gør det, fordi vi ønsker, at så mange børn som muligt spiller fodbold, bliver sunde og glade og fortsætter med at være en del af fodbolden hele livet. De børn, der netop er blevet grebet af fodboldfeberen denne sommer, håber vi at fastholde resten af deres liv. Det er jo lige netop noget af det, som slutrunder kan. De skaber begejstring, sammenhold og fællesskab og ikke mindst minder for livet.

Vi har et af de fire bedste landshold i Europa, og nu skal vi have verdens bedste børnefodbold!

Forsiden netop nu
Danmark

Efter Brostrøms bøn: - Min datter bestemmer selv, om hun vil vaccineres

Danmark For abonnenter

Nemt og lækkert: Mortens Madklub serverer laks med fem ingredienser

Læserbrev

Metoo gælder ikke for mænd i Esbjerg

Podcasts

Lyt til "Danmark fortæller": Uffes sidste rejse: Kæmp for alt 1:3

Podcasts

Seks konkrete råd: Sådan børnesikrer du internettet

Podcasts

Lyt til Mortens Madklub: Godt grej til sommerens grillmad

Udland

Brande hærger feriesteder ved Middelhavet

Italienske brandfolk kæmper for anden dag for at få kontrol med skovbrande på Sicilien.

Udland

Romerrigets grænser og kursteder får status af verdensarv

En næsten 600 kilometer lang strækning langs med Donau-floden har af FN's kulturorganisation, Unesco, fået status af verdensarv.

Indland

RUC's lister med ansøgeres cpr-numre kunne læses af alle

I lidt under et døgn fra mandag middag til tirsdag morgen har der været fri adgang til cpr-numre, mailadresser og kommunikation til omkring 2700 personer, der i år har søgt ind på Roskilde Universitet (RUC).

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Læserbrev

Bertel Haarder, hvor er det fremadrettede, løsningsorienterede perspektiv?

Danmark

Se kortet: Her dyrker man de danske sommerafgrøder

Danmark For abonnenter

Nu skal Arne-pensionen stå sin prøve

Danmark

MTV fylder 40: Reality dræbte klassens frække dreng

Erhverv

Ældre og indvandrere fylder i voksende kø af langtidsledige

Kultur

Boris Johnson skal være far igen - mindst for sjette gang

Debat

Danmarks ambassadør i Paris: Frankrig atter frit efter coronavirus