Annonce
Søren Egge Rasmussen, Enhedslisten. Pressefoto
Debat

Debat: Boligaftalen er for hele Danmark

Debat: Den nye boligaftale giver ekstra muligheder for, at de største byer kan opføre almene boliger, hvor byggegrundene er dyrest. Og aftalen sikrer, at der for alvor bygges studieboliger i de største byer.

Men aftalen er for almene boliger i hele landet. Jeg vil opfordre alle kommuner og boligforeninger til at vurdere de nye muligheder i aftale. Boligforeninger kan i hele Danmark få et ekstra tilskud, hvis man vil ombygge en eksisterende bygning til almene boliger. Jeg tror, det kan give flere spændende boliger med central beliggenhed. Boligaftalen giver også mulighed for, at en boligforening kan få ekstra tilskud, hvis man vedtager fortætning i ens boligafdeling.

Nogle steder vil det være med en ekstra etage ovenpå eksisterende bygninger og andre steder har man plads til flere boliger på ubenyttede græsplæner. Det nye fra boligaftalen er, at det er beboerne i afdelingen, som kan få forbedret deres eksisterende boliger med det ekstra tilskud.

Boligaftalen afsætter også tilskud til almene boliger på de fire Ø-kommuner og de mindre øer. Byggeomkostninger er større på øerne, og med tilskuddet håber jeg, at der skabes mere udvikling på øerne. I alle kommuner og lokalsamfund bør man diskutere, hvilke ekstra fordele der er ved flere almene boliger, som kan sætte gang i flyttemønstre. Min svigermor i Kragelund fik en almen bolig i byen, da hun blev enlig, og hendes parcelhus blev solgt til en børnefamilie, som flyttede til byen. Uden almene boliger var det ikke sket.

I boligaftalen sikrer vi flere billige boliger. Både ved at sætte huslejen ned og ved at støtte, at der opføres flere boliger på 55m2 til en husleje på 3500 kr. De billige boliger er øremærket områder i Danmark med flest hjemløse.

Pengene i boligaftalen kommer fra lejerne i de almene boliger, som indbetaler til en nybyggerifond, som folketinget bestemmer over. Enhedslisten er meget tilfreds med, at boligaftalen sikrer flere billige boliger, og at der bygges flere almene boliger i hele Danmark for 10 mia. kr.

Forsiden netop nu
Danmark

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Danmark

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Danmark For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Podcasts

Lyt: Afgørelsens time for DF: Hvem vinder?

Indland

Østrig lemper rejseregler: Danskere med tre stik slipper for test

Udland

Tongansk mand overlever 27 timer på havet efter tsunami

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: Kærlighed og undergang i mellemkrigstidens Tyskland

Film: Berlin, 1931. For krigsveteranen Jakob Fabian flyder dagene udsigtsløst sammen. I dagstimerne siver han søvngængeragtigt og uinteresseret gennem jobbet som reklametekstforfatter for et cigaretfirma, mens nætterne fyldes med en rastløs driven fra værtshus til værtshus. Altid en ny dame. Altid en ny bar.

Danmark For abonnenter

Lokalt DF-ægtepar har fundet favoritten til partiets formandspost: - Der er nogle hanelefanter, der afmærker deres territorium i øjeblikket

Viborgegnen: Christian og Lone Langballe har deres parti i blodet. Alene efternavnet på præsten og sygeplejersken fra Foulum indgyder en instinktiv fornemmelse af en familie, der hører sammen med dens folkeparti.

Danmark For abonnenter

USA advarer om russisk angreb på Ukraine

Ukraine/USA/Rusland: Mens Vesten i stigende grad frygter en russisk invasion af Ukraine, tager ukrainerne selv situationen med ophøjet ro.

Danmark

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Danmark

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Erhverv For abonnenter

Utallige landbrugsejendomme ramt af indbrud: To tyverier af kostbart udstyr har kostet maskinstation 1,7 millioner kroner

Danmark

32 lokalformænd vil stemme på Messerschmidt som formand

Danmark

Ulf har spist PFOS-forgiftet kød i tre år - men ingen ved, hvor forureningen kommer fra

Erhverv For abonnenter

Sultne virksomheder øjner udenlandske hænder

Kultur

'Danmarks næste klassiker' er bedste tv i øjeblikket: Det er helt ligegyldigt, hvem der vinder

Debat

Kronik: Energi fra sol og vind - der er intet alternativ til grøn omstilling