Annonce
Stephan Andersen sluttede karrieren af i FC København. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Indland

Andersen jagtede gennembruddet i udlandet

Stephan Andersen var vidt omkring i sin tid som professionel fodboldspiller, men det var i Danmark, han foldede sig ud. Fredag 26. november fylder han 40 år.

Han prøvede flere gange, men det store gennembrud i udlandet kom aldrig rigtigt for Stephan Andersen.

I stedet blev det i Danmarks to største fodboldklubber, at målmanden, som fredag fylder 40 år, fandt sig mest til rette.

Andersen startede karrieren i Københavns forstæder hos Hvidovre og AB, inden han som ung i 2004 prøvede lykken i engelske Charlton.

Efter slet ikke at have været i kamptruppen blev Andersen på grund af skader smidt for løverne i slutningen af sin første sæson i klubben. Han gjorde et godt indtryk, for danskeren startede den efterfølgende sæson som førstevalg. Det holdt dog ikke længe.

I december blev Andersen bænket. Halvandet år senere hentede Brøndby ham hjem til Danmark. På den københavnske Vestegn udviklede den reaktionsstærke målmand sig til en af Superligaens profiler.

Udlandet fristede igen, og i 2011 gik turen til franske Evian, der havde stablet en mindre danskerkoloni på benene. Efter 42 kampe på to år tog Andersen til Betis i Spanien, men også her blev det til kun sporadisk spilletid.

Efter et låneophold i Holland vendte Andersen hjem til Danmark. Ståle Solbakken var klar til at gøre ham til førstevalg i FC København. Det var Andersen, indtil han blev ramt af en skade i vinterpausen i 2015/16-sæsonen.

Robin Olsen blev hentet ind som erstatning og endte med at skubbe Andersen af pinden for bestandigt.

På landsholdet stod Andersen i mange år i skyggen af Thomas Sørensen, der var Morten Olsens foretrukne mand mellem stængerne. Fra debuten i 2004 til den sidste optræden i 2015 blev det til 30 kampe.

Halvdelen af dem var testkampe, men Andersen oplevede også store ting på banen. I 2008 vogtede han målet, da Danmark i en af dette årtusinds mest mindeværdige landskampe vandt 3-2 over Portugal i VM-kvalifikationen efter to sene scoringer.

Fire år senere startede han også inde i Danmarks tre gruppekampe ved EM.

I juni i år annoncerede Andersen, at karrieren som professionel var forbi. Fodboldstøvlerne og målmandshandskerne er dog ikke blevet gemt helt væk.

I september meddelte sjællandsserieholdet VB 1968, der har hjemme i Bagsværd, at Andersen var ny mand i truppen.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Danmark

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Podcasts

Lyt til 'Det blå hjørne': Støjberg og Vanopslagh debatterer muligt landsforræderi og uddeler blå mærker til Messerschmidt og Krarup

Udland

Ukraine: Ny russisk offensiv i øst kan få afgørende følger

Udland

Etiopisk biolog er genvalgt som WHO-chef

Kultur For abonnenter

Smartphone fylder 15 år: Teenageren i vores lomme

Smartphone: Det var noget galt i bilens lastrum. Den afghanske dreng og de øvrige flygtninge havde svært ved at trække vejret, og der var ved at udbryde panik, for ingen kunne høre dem råbe eller banke på vognens sider.

Indland

Endnu et tilfælde af abekopper konstateret i Danmark

Der er konstateret endnu et dansk tilfælde med abekopper.

Danmark

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Klima: Der skal være 10.000 vindmøller og en håndfuld energiøer i Nordsøen inden 2030. Det skal alt sammen forbindes med store kabler til både Danmark og Centraleuropa og sikre grøn strøm til over 200 millioner mennesker.

Erhverv

Så kommer kameraerne for alvor op på fiskekutterne: - De skal dokumentere, at reglerne overholdes

Danmark

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Erhverv

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Læserbrev

Stop nu den afgiftsrabat for plug-in-hybridbiler

Læserbrev

Den lokale håndværker kan være med til at sætte en prop i Putins gas

Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Indland

To forfattere udtræder af Det Danske Akademi og gør plads til nye

Læserbrev

Bonnichsen: Regeringen burde sidde på anklagebænken og for længst være faldet på sagen