Annonce
Lær om vinens verden med madanmelder Martin E. Seymour. Foto Scanpix, Anne Bæk
Danmark

Vinskolen: Med madanmelderen på skolebænken

I foråret 2020 tog avisens madanmelder niveau ét på Vinakademiets sommelieruddannelse. I denne nye serie vil han videreformidle det, han har lært, så interesserede læsere også kan blive klogere på vinens verden. Nedenfor har vi samlet alle kapitlerne:

Kapitel 1: Vinens oprindelse, vinlusen der næsten gjorde en ende på vinproduktionen i Europa, og forskellen på kloner, mutationer og krydsninger.

Kapitel 2: Klima, jordbundsforhold og et par af de kneb, vinbonden bruger for at justere sin vin.

Kapitel 3: Druens opbygning og nogle af de kneb som vinmageren har i værktøjskassen.

Kapitel 4: Hvordan man laver sin vinanalyse.

Kapitel 5: Hvordan man kombinerer det, der er i glasset, med det, der er på tallerkenen.

Kapitel 6: Vine fra Alsace og Loire.

Kapitel 7: Bourgogne og Bordeaux.

Kapitel 8: Côtes du Rhône og Languedoc-Roussillon

Kapitel 9: Norditalien - Piemonte, Veneto og Friuli-Venezia Giulia

Kapitel 10: Øvrige Italien - Toscana, Marche, Apulien og Sicilien

Kapitel 11: Tyskland og Østrig - Pfalz, Franken, Reihngau, Kamptal og Burgenland

Kapitel 12: Spanien og Portugal - Rioja, Penedès, Priorat, Biezo, Duoro og Lisboa

Kapitel 13: Oversøiske vine del 1: USA, Chile og Argentina - Californien

Kapitel 14: Oversøiske vine del 2: New Zealand, Australien og Sydafrika

Kapitel 15: Champagne og mousserendevin.