Annonce
Mexicanske turister nær den amerikanske by San Diego bliver formentlig snart en realitet igen, når de fleste rejserestriktioner bliver ophævet. (Arkivfoto). Foto: Gregory Bull/Ritzau Scanpix
Udland

USA ophæver rejserestriktioner mod nord og syd

Færdigvaccinerede fra Canada og Mexico kan fra tidligt i november rejse ind i USA igen.

USA vil tidligt i november ophæve de fleste indrejserestriktioner for færdigvaccinerede mod covid-19, der rejser via land fra Canada og Mexico.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Oplysningen kom natten til onsdag dansk tid fra to amerikanske senatorer - demokraterne Chuck Schumer og Kirsten Gillibrand - og er onsdag morgen dansk tid blevet bekræftet af det amerikanske ministerium for indenlandsk sikkerhed.

De konkrete regler vil blive offentliggjort af ministeriet i løbet af onsdag amerikansk tid. Det samme vil den præcise dato for, hvornår indrejserestriktionerne bliver ophævet.

Reglerne kommer til at ligne dem, som bliver implementeret for flyrejsende fra en stor del af verden, men de bliver ikke helt identiske, oplyser senatorerne.

For begge dele gælder det, at man skal kunne dokumentere, at man er vaccineret mod covid-19, hvis man gerne vil rejse ind.

Siden foråret 2020 har det i udgangspunktet ikke været muligt at rejse som turist fra de to lande ind i USA.

- Siden pandemiens begyndelse har borgere i grænselandet mærket smerten og den økonomiske modgang, som de lukkede grænser har medført. Den smerte er på nippet til at få en ende, siger Chuck Schumer i en pressemeddelelse.

USA havde onsdag haft 716.468 coronarelaterede dødsfald. Landet har en befolkning på cirka 333,5 millioner mennesker og har derfor haft cirka 2,2 dødsfald per tusind indbyggere. Det tilsvarende tal for Danmark er cirka 0,46.

Mens sundhedsmyndighederne har formået at færdigvaccinere knap tre ud af fire danskere, er det kun lidt mere end hver anden amerikaner, der har fået begge stik med en vaccine, viser tal fra Our World In Data.

Knap ni procent af USA's befolkning har dog fået første stik, men venter i øjeblikket på at færdiggøre vaccinationen.

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Dall: Tag valgtesten og test dig i valgstemning

Podcasts

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Podcasts

Lyt: Anette Hoffmann var mæt af håndbold efter OL-guld 3:4

Indland

For fjerde dag i træk er der flere end 1000 nye coronatilfælde

Udland

Professor: Persona non grata-situationer er meget sjældne

Danmark

De mest omtalte giftstof-forkortelser lige nu: Det skal du vide om 'the forever chemicals'

Forurening: Tidligere på ugen kunne Avisen Danmark i samarbejde med Radio4 afsløre, at Forsvaret gennem flere år har kendt til massive forureninger med PFAS-stoffer på landets flyvestationer - uden at bremse dem. Imens har de forurenende, giftige stoffer haft rig mulighed for at brede sig.

Kultur For abonnenter

Regent i snart 50 år: Fra skrøbelig prinsesse til stærk monark

Det er et usædvanligt portræt, som pryder bogen "Monark og menneske". Billedet er taget af pressefotograf Jan Grarup med et såkaldt wet-platekamera fra 1896 og derfor selvfølgelig ikke i farver. Det er ved første øjekast et hårdt og upyntet portræt af dronning Margrethe - af en stærk monark. Men sekundet efter fanges man af hendes øjne og et følsomt blik.

Debat

Midt i en ferietid: Tyske køtilbud - på godt og ondt

Kontrollen ved den dansk-tyske grænse er igen blevet forlænget. Det er mange tyskere og nok også en del danskere mildt skrevet rigtig sure over. Heldigvis er der ikke noget tysk modtræk, så det gav i hvert fald en kø mindre for de mange danskere, inklusive undertegnede med familie, der sidste lørdag suste sydpå for at holde efterårsferie.

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Danmark For abonnenter

Partier forsømmer kvindelige spidskandidater

Danmark

Kommunalpolitik har masser af partihop - med tilhørende højt støjniveau

Debat

Debat: Jobcentrene er prygelknabe for politisk misrøgt

Erhverv For abonnenter

Du spiser allerede genmodificeret mad - om du vil det eller ej

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst