Annonce
Danmark

Udlandsturen går til græske øer og Mallorca

Stranden Playa de Palma på Mallorca er en af de sydeuropæiske strande, hvor der trods corona vil komme en hel del danskere denne sommer. Arkivfoto: Enrique Calvo/Reuters/Ritzau Scanpix
Mallorca og de græske øer trækker mest for de danskere, som trods coronaen har valgt at rejse udenlands i år. Det trygge trækker, mener rejsebureauerne.
Annonce

Corona: Efter følelsen hos mange af et forsømt forår, hvor en stor del af fri- og endda arbejdstiden er gået derhjemme på grund af corona, er danskerne igen begyndt at rejse på udlandsferie.

Særligt de græske øer og spanske Mallorca er populære. Det viser en rundspørge blandt rejsebureauer.

- Når der er krise og uro ude i den store verden, søger danskerne de trygge rejsemål. De vil til Mallorca, Rhodos og Kreta, som er det, de kender, og hvor de har været før. Derfor er det der, vi starter med at sende vores charterfly til, siger Lisbeth Nedergaard, kommunikationschef i Spies.

Der er dog langt færre, der rejser ud i år end tidligere.

Annonce

Lavt tryk i Grækenland

Andre bureauer bekræfter, at Kreta, Rhodos, Cypern og spanske Mallorca er populære. Det kan skyldes, at de har haft et lavt smittetryk hele tiden.

- Grækenland har hele tiden haft et lavere smittetryk, end vi har i Danmark. Jeg kan ikke dokumentere en sammenhæng, men jeg har en fornemmelse. Spanien har haft et højt tryk, men primært på fastlandet. De har haft et helt andet smittetryk på øerne, siger Lisbeth Nedergaard.

Rejseselskabet Tui har fem afgange om ugen til særligt Kreta, Rhodos, Cypern og Mallorca.

Over halvdelen af salget har det seneste stykke tid været til Grækenland og en fjerdedel til Cypern.

- Det er meget bemærkelsesværdigt, at de to destinationer overgår de andre så massivt i interesse, siger kommunikationschef Mikkel Hansen fra Tui.

For resten af afgangene i juli er belægningen 70 procent, oplyser han.

Annonce

Opførsel er vigtigst

Apollo Rejser har kun en håndfuld destinationer i Grækenland og Middelhavet mod normalvis 40-45.

De mener, at folk rejser med sund fornuft i bagagen.

Det er ifølge Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi, også netop det, det hele handler om.


Det vigtigste er ikke rejsemålet. Medmindre der lige er et coronaudbrud der. Det væsentlige er, hvordan du selv vælger at opføre dig.

Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi


- Det vigtigste er ikke rejsemålet. Medmindre der lige er et coronaudbrud der. Det væsentlige er, hvordan du selv vælger at opføre dig, siger han.

- Det farligste led i udlandsrejsen er flyvetur og lufthavne. På charterture er der dog kun én lufthavn i hver ende og ikke også en transitlufthavn, du skal opholde dig i flere timer. Men hold afstand, og mundbind er en god idé i både lufthavne og fly, siger han.

Rejsende skal også være opmærksomme på, at det i nogle lande er påbudt at bære masker visse steder.

Annonce

Bil bedre end bus

På feriemålet gælder det ifølge Randrup Thomsen om at opføre sig forsvarligt som i Danmark: Undgå menneskemængder, overrendte strande og barer.

- Man bør nok også overveje, om man vil udsætte sig selv for at sidde tæt i en turistbus. Har man mulighederne, er det klogere at leje en bil, siger han.

Ifølge en opgørelse fra Danske Bank er danskernes forbrug af rejsebureauer 50 procent under normalen, mens det for luftfartsselskaber er 25 procent under normalen i samme periode i 2019.

Efterdønningerne af coronaens effekt på rejsemarkedet er fortsat svære at spå om - ligesom det er med virussets fortsatte udvikling.

- Men vi kan se, at bookinger til Gran Canaria til vinter har kæmpe popularitet, mens et land som Gambia slet ikke trækker i interesse, som de plejer, siger Lisbeth Nedergaard fra Spies.

Sådan sikrer du dig bedst

  1. Lufthavne og fly er charterrejsens farligste led. Hold så god afstand som muligt, sprit hyppigt af og brug mundbind.
  2. På rejsemålet gælder det om at vælge strande, restauranter og barer, hvor der ikke er for mange mennesker.
  3. Er det muligt, så vælg en lejet bil frem for turistbusser.
  4. Besøg turistattraktioner i de tidlige morgentimer med færre mennesker.
  5. Spis udendørs på fortovsrestauranter frem for bagest i en overfyldt taverna.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Debat

Debat: Sygepleje er ikke et kvindefag

Annonce