Annonce
Danmark

Udlændinge svarede på spørgsmål om Jellingesten og rødstrømper

Arkivfoto: Claus Thorsted
Indfødsretsprøven afholdes to gange om året og havde denne gang over 4000 tilmeldte deltagere.
Annonce

Hvilken konge fik skrevet på en af Jellingestenene, at han gjorde danerne kristne, hvad arbejdede rødstrømpebevægelsen for, og hvilken gruppe borgere blev hjulpet på flugt fra Danmark til Sverige i 1943?

Til onsdagens indfødsretsprøve skulle lidt over 4000 deltagere svare på blandt andet disse spørgsmål på vejen mod dansk statsborgerskab. Det fremgår af indfødsretsprøven, der netop er offentliggjort af Udlændinge- og Integrationsministeriet.

4429 var onsdag tilmeldt indfødsretsprøven, der indeholder 40 spørgsmål. For at bestå skal man svare korrekt på mindst 32 af dem. Man skal bestå indfødsretsprøven, hvis man vil være dansk statsborger.

Indfødsretsprøven afholdes to gange om året – i juni og i november – og ved prøven i juni bestod 64,9 procent af deltagerne – cirka to ud af tre. Dengang var deltagerantallet noget lavere end ved den aktuelle prøve. I juni var der 3189 deltagere.

Inden onsdagens indfødsretsprøve havde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) ønsket de over 4000 ansøgere held og lykke.

Prøven varer 45 minutter, og alle udlændinge, som har ansøgt om eller vil ansøge om dansk statsborgerskab, kan gå op til prøven.

Der bliver hvert år lavet en analyse af spørgsmål og svarmuligheder i prøven for at sikre samme sværhedsgrad fra prøve til prøve.

I prøven bliver deltagerne stillet spørgsmål om dansk historie, kultur og samfundsforhold. Inden prøven får deltagerne mulighed for at læse et udarbejdet læremateriale, så de er forberedte – 35 af spørgsmålene tager udgangspunkt i lærematerialet.

Også medborgerskabsprøven blev afholdt onsdag. Prøven er en test med flere svarmuligheder og består af 25 spørgsmål.

Medborgerskabsprøven skal ifølge ministeriet vise ens integrationsgrad ved at teste fortroligheden med det danske folkestyre og hverdagsliv, dansk kultur og historie. Ved onsdagens medborgerskabsprøve blev der blandt andet spurgt om, hvorvidt det er forbudt at slå børn i Danmark, og om kvinder har ret til samme løn som mænd for det samme arbejde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Danmark For abonnenter

Nye idéer er piblet frem: Her er tre solestrålehistorier midt i corona-mørket

Danmark For abonnenter

Mundbind blev en guldgrube for iværksætter-duo: Omsatte pludselig for fem millioner

Danmark For abonnenter

Statens hjælpepakker var ikke nok: Sherlyns livsværk blev et af coronakrisens ofre

Annonce