Annonce
Danmark

Tysk politi: Grænsen forbliver lukket

Arkivfoto: Ludvig Dittmann


Siden Tyskland i onsdags annoncerede en åbning af sine grænser, har mange danskere uden tvivl glædet sig til en indkøbstur over grænsen, restaurantbesøg eller til at besøge tyske venner og bekendte i weekenden. Men det bliver der ikke noget af – grænsen forbliver lukket, meddeler det tyske politi.

Det skriver nordschleswiger.dk

Beskeden var tydelig ved grænseovergangen i Kruså fredag middag: "De åbne tyske grænser er en fejlinformation i de danske medier. Intet er ændret, og man skal stadig have et anerkendelsesværdigt formål for at kunne rejse ind", fortæller en tysk grænsebetjent.

Hanspeter Schwartz fra Bundespolizei i Flensborg siger til shz.de at de nuværende regler fortsat er gældende, så længe der ikke er fundet en fælles løsning mellem Danmark og Tyskland. Der er således ingen aktuelle planer om en ensidig grænseåbning fra tysk side, forklarer Schwartz.

Ministerpræsidenten for Slesvig-Holsten Daniel Günther (CDU) og den tyske indenrigsminister Horst Seehofer (CSU) har i denne uge begge givet udtryk for, at de håber på en hurtig, gensidig dansk-tysk aftale.

Talsmanden for den slesvig-holstenske landdagsregering, Peter Höver, siger imidlertid til shz.de, at dette ønske er kommunikeret klart fra tysk side, "så bolden ligger nu på dansk side".

Kilde: Der Nordschleswiger

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os få et offentligt klimapartnerskab

Annonce