Annonce
Sarchar Leone, ejer af Hemp LeOne Styling i København, åbnede mandag sin butik i protest over nedlukning. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Danmark

Tre bøder på landsplan: Den store 'Nationale genåbning' udeblev

Trods masser af medieomtale og tusindvis af medlemmer i en nu lukket Facebook-gruppe var der mandag eftermiddag tre sigtelser for at holde åbent.

Politianmeldelse: De havde lidt mere travlt end de plejer, Politiet. Men en stormflod af civil ulydighed udeblev mandag, hvor der ellers var lagt op til ”en stor national genåbning” blandt butiksejere og selvstændige erhvervsdrivende, som havde fået nok af Mette Frederiksens corona-nedlukning.

En Facebook-side med navnet ”National genåbning 15. februar 2021” havde på kort tid fået næsten 10.000 medlemmer, og her havde frustrerede butiksejere aftalt, at de mandag skulle slå dørene op for kunder igen. Men masseåbningerne udeblev.

Mandag eftermiddag havde Politiet i alt modtaget 15 anmeldelser om ulovligt åbne butikker på landsplan, og politiet havde selv fundet yderligere to butikker, som måtte lukke efter, at de havde modtaget en bøde.

- Det er første gang, at vi reelt oplever så mange anmeldelser på én og samme dag. Men rent procentuelt er det jo ufattelig små tal, og vi ved på nuværende tidspunkt ikke, om der overhovedet er tale om civil ulydighed eller om folk, der ikke har haft styr på reglerne, sagde Kim Erik Hansen, vicepolitiinspektør hos Rigspolitiet, da Avisen Danmark fangede ham sent mandag eftermiddag.

Gruppe lukket på nettet

”Genåbningen” har ellers fået masser af medieomtale, og initiativtageren til Facebook-gruppen, fynske Torkil Poulsen, der er direktør for Dantracker i Odense, havde i gruppen opfordret alle liberale erhverv til at åbne mandag.

- Jeg mener ikke, der er belæg for, at vi skal holde lukket, sagde Torkil Poulsen mandag til TV 2/Fyn.

Facebook lukkede dog gruppen, og Torkil Poulsens opfordring førte altså ikke til travlhed i landets politikredse. Af de 15 anmeldelser var de 11 i hovedstadsområdet, to var på Midt- og Vestsjælland, og de sidste to var på Fyn. Og udover det altså to, som politiet selv havde opdaget.

- 17 sager er naturligvis 17 for meget, men vi har ikke gjort noget ekstra i dag blot fordi denne "genåbning" var på vej. Vi har i forvejen afsat ressourcer til at sikre, at restriktionerne bliver overholdt, sagde Kim Erik Hansen fra Rigspolitiet.

Det koster 5.000 kroner i bøde, hvis en butik trodser det forbud, der er blevet indført for liberale erhverv. Lige nu gælder nedlukningen frem til den 28. februar.

Forsiden netop nu
Udland

WHO: Ny variant giver grund til bekymring

Danmark

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Danmark

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Podcasts

Lyt: Eksperimentbarn: Jeg græd stille under dynen

Indland

Sangeren Jimilian vinder Vild med dans

Udland

Tre personer fundet døde under uro i Salomonøernes hovedstad

Kultur For abonnenter

Volbeat-forsanger Michael Poulsen har samlet mod i årtier: - I dag tør jeg stå ved, at de døde flytter med

Musik: Da Michael Poulsen og hans familie flyttede ind i deres nye hus i Næstved-forstaden Appenæs i slutningen af 2019, skete der det, der er sket hver eneste gang, Volbeat-forsangeren er rykket ind i en ny lejlighed eller et nyt hus, siden han var barn. Noget andet end flyttekasser blev fragtet med.

Danmark

Ny coronavariant spreder sig fra Sydafrika: Det ved vi indtil videre

Corona: Alarmklokkerne ringer verden over, efter en ny coronavariant, der ser ud til at stamme fra Sydafrika, er begyndt at sprede sig.

Sundhed

Kristine: Hver gang jeg har en klient igennem et forløb, bliver jeg både rørt og forundret

Føles dit liv tungt, trist, hårdt og uretfærdigt? Har du følelsen af, at dit liv er tungt, hårdt, trist eller uretfærdigt? Og kan du ikke komme videre uanset hvor hårdt du prøver? Har du følelsen af, at du ikke fik lige så gode kort på hånden i livet, som alle de andre? At du ikke selv er herre over dit liv, fordi der bliver ved med at ske dårlige ting? Uden at du aner hvorfor eller hvordan du kan få det til at stoppe?

Danmark

Aftale på 10 milliarder kroner på plads: Skal sikre flere billige boliger i store byer

Indland

Sundhedsstyrelsen anbefaler covid-19-vaccine til 5-11-årige: -  Det har vi brug for

Danmark

Wammen placerer ansvar for minksag hos Mogens Jensens ministerium

Danmark

Tidligere departementschefs sms'er er genskabt i minksag

Indland

Professor: Vacciner kan nemt modelleres efter ny variant

Erhverv

Frygt for ny coronavariant giver kursfald til danske aktier

Kultur For abonnenter

'Du skal hjælpe mig med at ende det hele' - Fransk film sætter aktiv dødshjælp på spidsen

Debat For abonnenter

Meningsmager Pernille Skipper: Vil Venstre også kurere pest med topskattelettelser?