Annonce
Alex Vargas har rygende travlt for tiden. Han er aktuel i "Toppen af poppen", han er ved at lægge sidste hånd på sin kommende plade, og så er han netop blevet far for anden gang. - Det er fantastisk! Det er virkelig, virkelig dejligt og skidesjovt. Men man lærer også, at der er forskel på at have et barn og at have børn. Det er en kæmpe omvæltning for os alle sammen, også for storesøster, fortæller Alex Vargas. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kultur

Toppen af poppen-stjerne bliver ulidelig uden musik

Alex Vargas bruger musikken i livets lyse stunder og i de mørkeste timer. Det bringer ham og resten af holdet i "Toppen af poppen" til tårer.

De forgangne fire uger har musikeren Alex Vargas fortolket andres numre i årets udgave af "Toppen af poppen".

Men søndag er det endelig hans tur til at sidde for bordenden og høre sine sange fortolket af resten af holdet, som består af Simon Kvamm, Mathilde Falch, Hjalmer, Maria Bramsen, Katinka Bjerregaard og Malte Ebert.

Alex Vargas er tidligere blevet spurgt, om han havde lyst til at medvirke i det populære program i bedste sendetid på TV 2. Men det er først i år, at han har følt sig parat.

- Jeg syntes, det var en smule nervepirrende at skulle have et kamera i snotten syv dage i træk, og så har jeg også syntes, at tanken om at nå så bredt ud var lidt angstprovokerende. Det har jeg ikke været klar til - før nu, siger Alex Vargas og uddyber:

- Jeg tror, det skyldtes følelsen af at miste kontrollen over, hvem der får lov til at tage stilling til, hvad jeg laver. Og det er jo fuldstændig latterligt. For som musiker har jeg selvfølgelig en drøm om at spille for så mange mennesker som muligt.

Den 33-årige musiker, som er søn af en dansk-britisk mor og en uruguayansk far, slog for alvor igennem i 2016 med hitsinglen "Solid Ground", som blev fulgt op med megahittet "Shackled Up".

Den indbragte ham samme år en Danish Music Awards som Årets Danske Solist.

Alex Vargas udgør sammen med Simon Kvamm, Mathilde Falch, Hjalmer, Maria Bramsen, Katinka Bjerregaard og Malte Ebert årets hold i TV 2's uhyre populære musikfortolkningsprogram "Toppen af poppen". Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Med den i bagagen albumdebuterede han med pladen "Cohere", som rummede nummeret "Higher Ground".

I søndagens udgave af "Toppen af poppen" fortæller den anerkendte musiker om nogle af de skelsættende episoder, som ligger til grund for sangene - fra livets yderpunkter med den store kærlighed til en livsomvæltende sorg, som fik fundamentet til at forsvinde under ham.

- Jeg tør næsten ikke at tænke på, hvem jeg ville være uden musikken. Jeg eksisterer ikke uden den, fortæller Alex Vargas.

- Jeg bliver sindssyg, når jeg ikke får lov til at være kreativ. Jeg føler selv, jeg bliver ulidelig at være sammen med.

Søndagens udgave af "Toppen af poppen" bliver en følelsesladet aften for hele holdet.

I hans lyrik finder man kærestebreve til Lea, som han har datteren Dolly på to år og en nyfødt søn med.

I teksterne berører han også komplicerede konflikter, en destruktiv perfektionisme, som han har måttet søge psykologhjælp for, og så har han brugt musikken som en del af bearbejdelsen af sit livs største tragedie, da han mistede sin søster, som pludselig døde af en hjerneblødning.

- Det, der er sket i mit liv, og som bliver bragt i fokus i programmet, er ikke de store hemmeligheder. Det har været fremme før. Grænsen går ved at fortælle om andre mennesker i sådan en grad, at det begynder at føles, som om at man tager kontrollen fra dem, fortæller Alex Vargas.

- En gang imellem får jeg fortalt lidt for meget, og det var jeg nervøs for her. Men der var en kæmpe respekt fra produktionen, og jeg gik ikke derfra med følelsen af, at jeg havde fortalt for meget.

Skulle Alex Vargas medvirke i "Toppen af poppen" næste år, ville hans repertoire se en smule anderledes ud, og fortolkningerne kunne have været nogle helt andre end dem i søndagens program.

Alex Vargas har nemlig et nyt album på vej, og der er nogle anderledes toner på det end på de foregående udgivelser.

- Jeg har givet mere slip på nogle fronter, hvor jeg ellers plejer at have kontrol. Så der kommer nogle andre følelser på pladen. Jeg tror endda, at jeg har skrevet mine første sådan mere glade kærlighedssange, fortæller Alex Vargas.

- Jeg har været i et lykkeligt forhold i over otte år, så det er også på tide, siger han med et smil.

"Toppen af poppen" sendes på TV 2 søndag klokken 20.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Danmark

Kommission skal hjælpe minoritetskvinder til frihed

Udland

USA anmoder om møde i FN og genbekræfter støtte til Ukraine

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Indland For abonnenter

Hvert tredje barn har oplevet at blive krænket på internettet

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark