Annonce
En 22-årig mand mistede natten til den 5. august livet, da han blev stukket med kniv i hjertet. To mænd er nu anholdt og sigtet for drabet. De fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning onsdag. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Danmark

To mænd er anholdt og sigtet for knivdrab i Herning

Få dage efter fund af kniv i en kloak i det centrale Herning er to mænd sigtet for at have knivdræbt 22-årig.

En 21-årig og en 22-årig skal onsdag formiddag klokken 10.00 stå ansigt til ansigt med en dommer, når de fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Herning sigtet for drab.

Mændene mistænkes for at have stukket en 22-årig mand ned i den centrale del af Herning natten til den 5. august. Manden døde af sine kvæstelser.

De to sigtede blev anholdt tirsdag, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse. Det skete i forbindelse med en politiaktion på flere adresser i Herning.

Anholdelserne kommer kort tid efter, at det lykkedes politiet at fiske det formodede gerningsvåben op af en kloak i byen. En kniv blev fundet i en kloak i Museumsgade, der ligger tæt på gerningsstedet.

Den 22-årige blev stukket i brystet med en kniv i området ved Smedegade og Grønnegade. Han slog selv alarm til politiet, da han om natten ved 03-tiden var blevet overfaldet. Men hans liv stod altså ikke til at redde.

Siden har politifolk efterforsket sagen, som ifølge teorien bunder i et opgør om narkotika.

Det egentlige motiv er dog endnu ikke slået fast, oplyser Tue Nissen, der er leder af sektionen for personfarlig kriminalitet ved Midt- og Vestjyllands Politis centrale efterforskning.

Politiets pressemeddelelse

- Vi har arbejdet intensivt med den her sag, og det er dét store efterforskningsarbejde, der gør, at vi i går (tirsdag, red.) kunne skride til anholdelse af de to personer, udtaler han i pressemeddelelsen onsdag.

- Vi kender fortsat ikke det konkrete motiv for knivstikkeriet, men det vil vi i den kommende efterforskning søge at afklare, siger han videre.

Det er ikke oplyst, hvordan mændene forholder sig til sigtelsen.

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre ved retsmødet onsdag. Derfor har politiet ikke yderligere kommentarer til sagen.

Lukkede døre ved et retsmøde betyder, at offentligheden kun får kendskab til sigtelsen, og hvordan de sigtede forholder sig til den. Deres mulige forklaringer og politiets beviser får kun dommere og sagens parter indblik i.

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Giftstoffer fra Forsvarets flyvestationer spreder sig: Politikere kritiserer kommuner for svigtende tilsyn

Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Danmark

Corona: Danskerne kører forsigtigt, briterne drøner af sted mod ulykken

Danmark For abonnenter

Forsonlige toner fra EU-ledere i polsk strid

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark

Politiet: Kørende chauffører ser tv og læser avis

Slesvig, sh:z. I de seneste uger er otte lastvognstog kørt galt i Slesvig-Holsten. Hans Gralla fra trafikafdelingen hos delstatens politi har en forklaring:

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge