Annonce
- Hvis man går år tilbage, så har der været større eksklusionsrunder i Dansk Folkeparti, end der har været i de senere år, og det er udtryk for, at jeg gør, hvad jeg kan for at klinke skår, frem for at trække eksklusionsvåbenet så hurtigt, som man måske gjorde i starten af partiets levetid, siger Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Indland

Thulesen Dahl efter Vistisen-kritik: - Vi er gået fejl af hinanden

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, forklarer, hvorfor Anders Vistisen fortsat er en del af DFs hovedbestyrelse.

- Vi har haft en drøftelse om, at det punkt 1 er uholdbart, at interne ting diskuteres i pressen, og det er vi enige om, at det ikke er måden at gøre tingene på. Og punkt to er, at vi er enige om, at vi i stedet for at se bagud, så fokuserer vi på, hvordan vi kan skabe en bedre fremtid og bruge de kompetencer, der er i partiet.

Hvordan vil I gøre det?

- Vi har besluttet at nedsætte et udvalg, der ser frem mod kommunal- og regionrådsvalget, hvor både Anders og jeg tager teten i forhold til at få skabt en struktur omkring arbejdet, og jeg er jo glad for, at Anders (Vistisen red.) har sagt ja til at bidrage, for jeg synes jo, at Anders har nogle gode egenskaber at komme med.

Der er et ordsprog, der går på, at det er bedre at have en, der tisser ud af teltet frem for ind i det. Er det derfor, du giver Anders Vistisen mere ansvar?

- Nej. Jeg tror, at det, der ofte sker, når folk rager uklar, det er ikke det, at de ikke ville kunne finde hinanden, hvis de kunne finde ud af at tale ordentlig sammen. Problemet er ofte, at folk går fejl af hinanden, og så kan det få lov til at vokse sig stort.

Så I er gået fejl af hinanden?

- Ja, det er åbenlyst, ellers ville Anders jo heller ikke have haft behov for at ytre sig i avisen.

Hvad betyder det, at I er gået fejl af hinanden?

- Det kan jo bare være, at man ikke får talt nok med hinanden, så man finder ud af, at man ser mere ens på nogle ting, end man måske troede.

Så Anders Vistisen har følt sig marginaliseret i partiet, og nu får han så noget mere ansvar?

- Jeg skal ikke være overdommer over, hvad han har følt. Jeg kan bare konstatere, at der er rigtig meget, der skal gøres hver dag, og man har kun 24 timer i døgnet, og der har i hvert fald været et eller andet, der har medført, at vi endte der, hvor vi gjorde.

Er det en forfremmelse eller en straf, at du giver ham den her udvalgspost?

- Det her er tænkt som, at vi prøver at slå en streg over fortiden. Og ved at vi nedsætter det her udvalg, så viser vi jo også, at det er noget, vi prioriterer højt, så det er på ingen måder en straf. Tværtimod. Det er faktisk, fordi vi gerne vil gøre brug af Anders’ kompetencer.

Siger du dermed også, at han havde ret i sin kritik?

- En del af de pointer, han kom med, har jeg jo selv været ude med tidligere. Så jeg så ikke det her som udtryk for, at der er en meget stor forskel på den frustration og irritation over partiets situation, som Anders satte ord på, og som jeg selv tidligere har sat ord på.

Han sagde, at I flakkede rundt, er du enig i det?

- Det er jeg selvfølgelig ikke enig i, men det er jo ikke det samme, som jeg ikke er enig i, at der er en masse, der skal arbejdes med, for Dansk Folkeparti er et udfordret parti, det kan enhver se.

Er det helt forkert at sige, at I førhen ville have smidt en som Anders Vistisen ud af partiet?

- Hvis man går år tilbage, så har der været større eksklusionsrunder i Dansk Folkeparti, end der har været i de senere år, og det er udtryk for, at jeg gør, hvad jeg kan for at klinke skår, frem for at trække eksklusionsvåbenet så hurtigt, som man måske gjorde i starten af partiets levetid. Det er den sidste udvej, hvis alt andet kører af sporet. Og jeg må indrømme, at jeg aldrig har tænkt, at vi var der med Anders.

Forsiden netop nu
Danmark

Moderselskab i sag om brændstof til Syrien: Tjente ikke på det

Danmark

Dyrby er blevet bedt om at holde fri efter anklager

Danmark

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Sport

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Indland

To ud af tre kommuner når coronagrænse og anbefales tiltag

Udland

EU vil investere gigabeløb i infrastruktur ude i verden

Danmark For abonnenter

USA's abortmodstandere vejrer morgenluft og vil ændre 50 års fri abort

USA: USA's højesteret går nu i gang med at vurdere en lov fra staten Mississippi. Den kan få vidtrækkende konsekvenser for alle i USA.

Danmark For abonnenter

Partijura slår skår i DF-duoen Messerschmidt og Kofods formandsdrømme

DF-formand: Selv om Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, gerne slår sig op på at være en nidkær jurist, har han og partifællen Peter Kofod begået, hvad politisk kommentator Hans Engell kalder en stor fodfejl.

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Der vil dale sne ned fra himlen over hele Danmark onsdag, og det vil mange steder være tung sne, som kan gøre vejene glatte.

Danmark

Selv om du er 'uskyldig til det modsatte er bevist', kan du havne bag tremmer i årevis - uden dom

Danmark For abonnenter

Amalie har sagt op og vil væk fra sygeplejen: - Det er hele min identitet, der er krakeleret

Danmark

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Erhverv

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Danmark

Overblik: 12 boligområder er på liste over parallelsamfund - fire er blevet fjernet

Erhverv

Næsten hver anden solgte bil i november var grøn

Kultur For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste tv-julekalendere

Debat

Kronik: Da provinsen fik sine egne museer