Annonce
Formand Kristian Thulesen Dahl (DF) og resten af DF's folketingsgruppe aflyser fredagens program ved partiets sommergruppemøde. (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Danmark

Sygeplejerskekonflikten forkorter DF's sommergruppemøde

Forligsmandens mæglingsskitse, som sygeplejerskerne strejker imod, ventes at blive ophøjet til lov fredag.


Sygeplejerskernes over to måneder lange strejke står til at slutte snart, efter at Folketinget torsdag har påbegyndt hastebehandlingen af den lov, som gør en ende på konflikten.

Hastebehandlingen får ligeledes betydning for Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Maribo.

Her har folketingsgruppen været samlet siden onsdag. Men fredagens planlagte program skrottes helt. Det vil sige, at det planlagte pressemøde fredag heller ikke bliver til noget.

- I lyset af Folketingets hastebehandling af regeringens lovforslag om sygeplejerskekonflikten og indkaldelse af Folketinget, ser DF sig nødsaget til at forkorte sommergruppemødet med en dag, og i konsekvens heraf aflyses pressemødet i morgen fredag, skriver partiet i en pressemeddelelse.

- Der vil blive afholdt pressemøde på et senere tidspunkt, som vi vender tilbage om, tilføjes der.

Det er normalt på et sommergruppemøde, at partierne fortæller om deres politiske visioner og planer for den kommende politiske sæson.

For DF har det på det seneste ikke handlet meget om partiets politik, men om en retssag med næstformand Morten Messerschmidt i hovedrollen.

Messerschmidt fik tidligere på måneden i Retten i Lyngby en dom på seks måneders betinget fængsel for svig med EU-midler og dokumentfalsk. Han har anket dommen til landsretten. Men emnet havde formentlig fyldt en del fredag ved pressemødet.

Sagen drejer sig om uberettiget udbetaling af EU-midler til en konference, som skulle holdes i tilknytning til DF's sommergruppemøde i Skagen i 2015.

Messerschmidt ansøgte om pengene på vegne af partialliancen Meld. Men hverken formelt eller reelt blev der afholdt en Meld-konference, har en enig domsmandsret i Lyngby vurderet.

Derfor fik pengene karakter af en direkte eller indirekte finansiering af et nationalt parti, hvilket klart strider imod en forordning.

I realiteten havde Meld i 2015 kun to aktive medlemmer. Partiets eneste aktive funktion var at kanalisere økonomisk støtte fra Europa-Parlamentet til Messerschmidts projekter, hed det i dommens præmisser.

Desuden begik Messerschmidt ifølge byretten dokumentfalsk. Han satte sin underskrift på en falsk kontrakt mellem Meld og det hotel, som skulle stå for konferencen.

Byretten forkastede Messerschmidts forklaring om, at han skrev under uden at gøre sig bekendt med indholdet. Det tager omkring et minut at læse kontrakten, noterede byretten.

Det var i forbindelse med DF's sommergruppemøde sidste år, at Messerschmidt blev valgt som næstformand for DF. Han afløste Søren Espersen.

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Danmark

Corona: Danskerne kører forsigtigt, briterne drøner af sted mod ulykken

Danmark For abonnenter

Tyskland vil sende soldater til Polen for at holde migranter ude

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark

Politiet: Kørende chauffører ser tv og læser avis

Slesvig, sh:z. I de seneste uger er otte lastvognstog kørt galt i Slesvig-Holsten. Hans Gralla fra trafikafdelingen hos delstatens politi har en forklaring:

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Hvid mand, 55 år og offentligt ansat: Mød landets mest typiske kommunalpolitiker

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge