Annonce
Formand Kristian Thulesen Dahl (DF) og resten af DF's folketingsgruppe aflyser fredagens program ved partiets sommergruppemøde. (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Danmark

Sygeplejerskekonflikten forkorter DF's sommergruppemøde

Forligsmandens mæglingsskitse, som sygeplejerskerne strejker imod, ventes at blive ophøjet til lov fredag.


Sygeplejerskernes over to måneder lange strejke står til at slutte snart, efter at Folketinget torsdag har påbegyndt hastebehandlingen af den lov, som gør en ende på konflikten.

Hastebehandlingen får ligeledes betydning for Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Maribo.

Her har folketingsgruppen været samlet siden onsdag. Men fredagens planlagte program skrottes helt. Det vil sige, at det planlagte pressemøde fredag heller ikke bliver til noget.

- I lyset af Folketingets hastebehandling af regeringens lovforslag om sygeplejerskekonflikten og indkaldelse af Folketinget, ser DF sig nødsaget til at forkorte sommergruppemødet med en dag, og i konsekvens heraf aflyses pressemødet i morgen fredag, skriver partiet i en pressemeddelelse.

- Der vil blive afholdt pressemøde på et senere tidspunkt, som vi vender tilbage om, tilføjes der.

Det er normalt på et sommergruppemøde, at partierne fortæller om deres politiske visioner og planer for den kommende politiske sæson.

For DF har det på det seneste ikke handlet meget om partiets politik, men om en retssag med næstformand Morten Messerschmidt i hovedrollen.

Messerschmidt fik tidligere på måneden i Retten i Lyngby en dom på seks måneders betinget fængsel for svig med EU-midler og dokumentfalsk. Han har anket dommen til landsretten. Men emnet havde formentlig fyldt en del fredag ved pressemødet.

Sagen drejer sig om uberettiget udbetaling af EU-midler til en konference, som skulle holdes i tilknytning til DF's sommergruppemøde i Skagen i 2015.

Messerschmidt ansøgte om pengene på vegne af partialliancen Meld. Men hverken formelt eller reelt blev der afholdt en Meld-konference, har en enig domsmandsret i Lyngby vurderet.

Derfor fik pengene karakter af en direkte eller indirekte finansiering af et nationalt parti, hvilket klart strider imod en forordning.

I realiteten havde Meld i 2015 kun to aktive medlemmer. Partiets eneste aktive funktion var at kanalisere økonomisk støtte fra Europa-Parlamentet til Messerschmidts projekter, hed det i dommens præmisser.

Desuden begik Messerschmidt ifølge byretten dokumentfalsk. Han satte sin underskrift på en falsk kontrakt mellem Meld og det hotel, som skulle stå for konferencen.

Byretten forkastede Messerschmidts forklaring om, at han skrev under uden at gøre sig bekendt med indholdet. Det tager omkring et minut at læse kontrakten, noterede byretten.

Det var i forbindelse med DF's sommergruppemøde sidste år, at Messerschmidt blev valgt som næstformand for DF. Han afløste Søren Espersen.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Danmark

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Podcasts

Lyt til 'Det blå hjørne': Støjberg og Vanopslagh debatterer muligt landsforræderi og uddeler blå mærker til Messerschmidt og Krarup

Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Udland

Ukraine: Ny russisk offensiv i øst kan få afgørende følger

Kultur For abonnenter

Smartphone fylder 15 år: Teenageren i vores lomme

Smartphone: Det var noget galt i bilens lastrum. Den afghanske dreng og de øvrige flygtninge havde svært ved at trække vejret, og der var ved at udbryde panik, for ingen kunne høre dem råbe eller banke på vognens sider.

Indland

Endnu et tilfælde af abekopper konstateret i Danmark

Der er konstateret endnu et dansk tilfælde med abekopper.

Danmark

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Klima: Der skal være 10.000 vindmøller og en håndfuld energiøer i Nordsøen inden 2030. Det skal alt sammen forbindes med store kabler til både Danmark og Centraleuropa og sikre grøn strøm til over 200 millioner mennesker.

Erhverv

Nu bliver overvågningen permanent: - Det er bare umuligt at fiske efter jomfruhummere uden at få nogle torsk med i fangsten

Danmark

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Erhverv

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Læserbrev

Stop nu den afgiftsrabat for plug-in-hybridbiler

Læserbrev

Den lokale håndværker kan være med til at sætte en prop i Putins gas

Udland

Etiopisk biolog er genvalgt som WHO-chef

Indland

To forfattere udtræder af Det Danske Akademi og gør plads til nye

Læserbrev

Bonnichsen: Regeringen burde sidde på anklagebænken og for længst være faldet på sagen