Annonce
I Region Midtjylland kan man allerede fra næste uge få brug for hjælp fra blandt andet pensionerede læger i kampen mod coronavirusset. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Danmark

Sygehuse efterlyser pensionerede læger og studerende: - Meld jer hurtigt

Region Midtjylland forventer fra weekenden at efterlyse pensioneret sundhedspersonale og medicinstuderende til coronaberedskabet, når regionen opretter en jobbank. Der kan allerede være brug for hjælp fra næste uge, så folk skal melde sig hurtigt, lyder det fra regionsdirektør. Region Syddanmark vil begynde rekruttering i næste uge.

Coronavirus: Kampen mod coronavirusset truer med at presse sygehusene i Region Midtjylland så meget, at der fra næste uge kan blive brug for pensionerede sundhedsprofesionelle og medicinstuderende.

Fra weekenden forventer regionen derfor at åbne en corona-jobbank, hvor den vil rekruttere pensioneret sundhedspersonale og medicinstuderende. Det fortæller regionsdirektør i Region Midtjylland Pernille Blach Hansen.

Der bliver tale om et rekrutteringssite på regionens hjemmeside, hvor tidligere sundhedsprofessionelle og studerende kan melde sig klar til at hjælpe, hvorefter regionen vil tage stilling til, hvem der bliver brug for, og hvornår der bliver brug for dem.

Regionen har endnu ikke taget stilling til præcise kriterier for, hvad der skal til for at indtræde i beredskabet, men der vil være tale om uddannet sundhedspersonale og medicinstuderende.

- Vi beder folk om at melde sig, og så tager vi stilling til, hvilke kompetencer de har, og hvad vi kan bruge dem til. Vi går efter de rigtige kompetencer til de rigtige opgaver, siger Pernille Blach Hansen, der fortæller, at flere tidligere ansatte og studerende allerede har henvendt sig for at tilbyde deres hjælp.

- Vi beder folk om at melde sig, og så tager vi stilling til, hvilke kompetencer de har, og hvad vi kan bruge dem til, siger regionsdirektør i Region Midtjylland Pernille Blach Hansen om at oprette en jobbank, der skal tiltrække pensionerede læger til coronaberedskabet. Arkivfoto: Morten Pedersen

Snart brug for hjælp

Hun kan endnu ikke sige, hvornår der bliver brug for hjælp fra pensioneret sundhedspersonale.

- Det kan være næste uge. Men vi ved det ikke endnu. Situationen ændrer sig så hurtigt, at det er godt at være på forkant, siger regionsdirektøren.

- Vi vil gerne opfordre folk til at melde sig og gerne hurtigt, siger hun.

Pernille Blach Hansen fortæller, at sygehusene allerede nu er udfordrede af coronakrisen.

- Vores største udfordring er, at der kommer mange patienter ind, og vi forudser, at det bliver flere. Og meget af vores eget personale risikerer også at være syge, siger hun.

I første omgang forsøgerman at modvirke presset ved at omrokere ansatte på sygehusene.

- Men slår det ikke til, og folk udefra med nødvendige kompetencer vil hjælpe, vil vi gerne have det, siger hun.

Garanterer ansvarlighed

Allerede nu har medicinstuderende fra Aarhus Universitet hjulpet med at pode personer ved en drive-in-testfacilitet ved Aarhus Universitetshospital. Studerende har ligeledes assisteret med at kontakte karantæneramte borgere per telefon. Men ifølge regionsdirektøren er det først nu, man aktivt søger personer, der ikke i forvejen har deres aktive gang på sygehusene.

- Kan det ikke være problematisk at bruge pensionister eller studerende som arbejdskraft på sygehusene i så alvorlig en situation?

- Vi er jo garanter for, at det, der foregår, er sundhedsfagligt ansvarligt. Og vi synes, det er helt oplagt at bruge kvalificerede medarbejdere af alle typer, selv om de er på pension. Det vil være helt forkert at afvise en hjælpende hånd, der er kvalificeret, når vi har brug for den, siger Pernille Blach Hansen.

De pensionerede sundhedsprofesionelle og medicinstuderende vil få løn, hvis de vælger at give en hånd med på sygehusene. Region Midtjylland arbejder på højtryk for at åbne jobbanken.

Syddanmark rekrutterer også

I Region Syddanmark er man ikke helt så langt i bestræbelserne på at få tilknyttet pensionerede læger som i Region Midtjylland. HR-direktør i Region Syddanmark Lene Borregaard oplyser, at regionen satser på, at man tirsdag får lavet en løsning, så pensionerede sundhedsprofesionelle og studerende kan melde sig.

- Vi er ikke i en spidsbelastningssituation lige nu, siger HR-direktøren, der fortæller, at man på kort sigt ikke nødvendigvis har brug for ekstra hjælp, men at man snart igangsætter rekrutteringen, da det på længere sigt kan blive nødvendigt.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har bebudet, at sundhedsvæsenet i kampen mod coronavirusset kan få brug for at mobilisere så meget arbejdskraft som muligt, og at både studerende og pensionister står over for at blive en del af det nationale sundhedsberedskab, hvis corona-udbredelsen kræver det.

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Kristendemokrater søger succes via Rohdes erfaring og tricks

Danmark

Vanopslagh: Jeg går ikke op i, at jeg SKAL have prædikatet liberal

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Podcasts

Fire perfekte podcasts til din efterårsferie

Indland

Dagbladet Børsens økonomiske skytsengel

Udland

Politiet sætter lørdag navne på ofrene i Kongsberg-angrebet

Kultur

Boganmeldelse: Grønne forventninger i 'Vi ville så meget'

Bøger: I romanens ekspositionsdel møder læseren den ene af bogens to hovedpersoner, Jonas Marker, en mand i 40’erne, ansat i den London-baserede investeringsbank Powell & Partners som ansvarlig for at skaffe kapital til bankens investeringsprojekter. Nu i 2017 skal han specifikt finde midler til opførelsen af en stor dæmning i den bolivianske regnskov.

Erhverv

Flere sætter udbudsprisen ned for at få boligen solgt

Boligmarkedet: I et forsøg på at få lejligheden solgt vælger næsten hver tredje sælger nu at sætte udbudsprisen ned.

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Et mystisk maleri

Bøger: Holger Dahl, der er en stor Kina-kender med allerede et par bøger om landet i bagagen, har med ”Ming Selskabet” begået endnu et værk om det gådefulde rige.

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Danmark

Rigsrevisionen skal opgøre prisen for redning af bankerne

Danmark For abonnenter

Engfugle er udfordrede og rovfugle i bedring

Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Indland

Chancen for at overleve hjertestop er ens i land og by: - Danskerne er fantastisk gode til at træde til 

Erhverv

Bitcoin når højeste værdi siden april i håb om blåstempling

Kultur For abonnenter

I kulturhusene mødes slægtsforskere og skateboardere og dem midt imellem

Debat

Kronik: Retten til fri kærlighed gælder alle