Annonce
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) var tirsdag hevet i lukket samråd i sagen om den udskældte omskæringslæge Said El-Batran. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Danmark

Sundhedsminister om lægeskandale: Denne sag skal ikke slippes

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil sikre, at Styrelsen for Patientsikkerhed ikke igen kan lave brølere, som giver læger, styrelsen vurderer er til fare for patienternes sikkerhed, frit spil.

Efter avisen Danmarks afdækning af de mange fejl, som er blevet begået i Styrelsen for Patientsikkerheds mislykkedes bestræbelser for permanent at fratage lægen Said El-Batrans mulighed for at foretage omskæringer, forlangte sundhedsminister Magnus Heunicke en redegørelse fra styrelsen.

Den er nu klar og videregivet til ministeriet og Folketinget. Undervejs i forløbet har ministeriet gentagende gange forsikret avisen Danmark om, at der ville blive fuld indsigt i redegørelsen, når den blev sendt fra ministeriet til Folketinget. I processen blev redegørelsen dog stemplet som fortrolig.

- Er du tilfreds med redegørelsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, Magnus Heunicke?

- Jeg er ikke tilfreds med situationen, men nu har styrelsen sagt til mig, at den har fuldt fokus på den pågældende læge og har indført skærpet tilsyn, og det er der også al mulig grund til at have.

- Er du tilfreds med den måde, styrelsen har redegjort for de fejl, den har begået, som har været medvirkende til, at lægen stadig kan omskære drengebørn?

- Altså, jeg er ikke tilfreds med situationen. Der er en grund til, at man valgte at fratage ham hans mulighed for at omskære og forsøgte at gøre det permanent i en retssag. Det er aldrig tilfredsstillende, når man taber en sag, og når vi har en læge, som kan virke på trods af, at styrelsens fuldstændigt uafhængige lægefaglighed siger, at man skal fratage ham muligheden for at omskære. Den vurdering er der ikke stillet spørgsmålstegn ved. Det handler udelukkende om et procedurespørgsmål, og derfor er denne situation ikke på nogen måde tilfredsstillende. Jeg hæfter mig ved, at styrelsen har meddelt, at den gør alt, hvad den kan for at rette op. Lægen har sagt til avisen Danmark, at han har medvirket ved op mod 90 omskæringer, efter hans forbud faldt bort. Styrelsen er nu i gang med at undersøge, om det virkelig kan være rigtigt. Den har bedt ham om at dokumentere det. Det ser jeg frem til, fordi denne sag skal ikke slippes på nogle måder.

- Giver redegørelsen dig anledning til at tage nogle skridt i forhold til styrelsen?

- Ja. Vi skal ikke havne i sådan en situation igen. Det kan simpelthen ikke være rigtigt.

- Og hvordan vil du sikre det?

- Jeg har bedt mit ministerium om at vurdere, om der er behov for at præcisere tidsfrister og høringsperioder, således at det ikke handler om skøn, men om at man præcis kender spillereglerne. Det handler om at sikre patientsikkerheden.

- Redegørelsen fra styrelsen er blevet stemplet som fortrolig. Synes du, det er rimeligt over for offentligheden?

- Det tror jeg ikke har nogle kommentarer til. Jeg har kun interesse i at få ryddet op.

- Burde man ikke have lavet en version, som offentligheden frit kunne få indblik i?

- Nå jo, det er faktisk en god ide. Det vil jeg da bede dem om at gøre.

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Giftstoffer fra Forsvarets flyvestationer spreder sig: Politikere kritiserer kommuner for svigtende tilsyn

Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Danmark

Corona: Danskerne kører forsigtigt, briterne drøner af sted mod ulykken

Danmark For abonnenter

Forsonlige toner fra EU-ledere i polsk strid

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark

Politiet: Kørende chauffører ser tv og læser avis

Slesvig, sh:z. I de seneste uger er otte lastvognstog kørt galt i Slesvig-Holsten. Hans Gralla fra trafikafdelingen hos delstatens politi har en forklaring:

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge