Annonce
Debat

Stop vold mod børn - men med lighed for loven

Debat: ”Der kan ikke bankes noget som helst ind i børn, men der kan klappes uendeligt meget ud af dem”.

Hvor ville jeg ønske, at alle var bevidste om og levede efter Astrid Lindgrens smukke ord. I stedet ser man spark, slag, kvælertag, brækkede ribben og brændemærker efter cigaretter eller rødglødende kogeplader.


Det er smertefuldt og næsten ubærligt at tænke på, at der dør børn hvert eneste år på grund af vanrøgt og mishandling.

Fra klummen


Der rigeligt med grusomme eksempler på børnemishandling i den danske kriminalhistorie. Og så er det kun de kendte sager, da de færreste opdages og anmeldes. En undersøgelse fra Vive - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - fra 2010 viste, at 5,6 procent af en børneårgang bliver fysisk mishandlet af deres forældre eller stedforældre.

Det svarer i 2020 til cirka 3500 børn i alle sociale grupper og i alle postnumre riget over.

Efter 41 år i dansk politi, heraf 20 år på Rejseholdet, hvor jeg har mødt denne ondskab, er det stadig smertefuldt og næsten ubærligt at tænke på, at der dør børn hvert eneste år på grund af vanrøgt og mishandling.

Hans Jørgen Bonnichsen er tidligere chefkriminalinspektør hos Rigspolitichefen og tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste.

Nogle gerningsmænd og -kvinder tror åbenbart, at revselsesretten (forældres ret til at slå deres børn) fortsat giver dem tilladelse til at anvende fysisk vold. Det kan der måske være en grund til, nemlig at retten først blev afskaffet i 1997 med en stemmes flertal.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, Dansk Folkepartis nuværende værdiordfører, Pia Kjærsgaard, er lige så arg en modstander af vold mod børn som jeg. Men når hun dengang kaldte ophævelse af revselsesretten for ”en uhyre socialistisk lov” og mente, at børnene blev statens ejendom, og at det nu var slut med forældres ret til at opdrage deres børn, så udtrykte hun en gammeldags kultur - præcis den, som et flertal i Folketinget, aktuelt mener er normal hos nogle indvandrere; nemlig retten til at bruge vold som led i opdragelsen.

Og paradoksalt har Dansk Folkeparti nu, sammen med de andre partier i oppositionen, i deres til tider diskriminerende galskab, aftalt med regeringen, at der efter sommerferien skal indføres en række ” uhyre socialistiske” skærpelser rettet mod indvandrerfamilier, der opdrager med vold.

Straffen skal øges med en tredjedel, og den økonomisk hammer tages i brug, så man efter en fældende dom i tre år nægtes dagpenge under arbejdsløshed. I stedet må man højst modtage kontanthjælp. Hvem sagde lighed for loven?

Tag ikke fejl. Jeg modtager ethvert initiativ, der kan forebygge, modvirke og forhindre børnemishandling, med stor glæde. Men jeg tror ikke, man kan banke noget som helst ind i vores indvandrerfamilier, men sikkert ”klappe uendeligt meget ud af dem” ved at behandle dem retfærdigt - for eksempel med lighed for loven.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Kristendemokrater søger succes via Rohdes erfaring og tricks

Danmark

Vanopslagh: Jeg går ikke op i, at jeg SKAL have prædikatet liberal

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Podcasts

Fire perfekte podcasts til din efterårsferie

Indland

Dagbladet Børsens økonomiske skytsengel

Udland

Efter drab på politiker i England øges sikkerhed

Kultur

Boganmeldelse: Grønne forventninger i 'Vi ville så meget'

Bøger: I romanens ekspositionsdel møder læseren den ene af bogens to hovedpersoner, Jonas Marker, en mand i 40’erne, ansat i den London-baserede investeringsbank Powell & Partners som ansvarlig for at skaffe kapital til bankens investeringsprojekter. Nu i 2017 skal han specifikt finde midler til opførelsen af en stor dæmning i den bolivianske regnskov.

Erhverv

Flere sætter udbudsprisen ned for at få boligen solgt

Boligmarkedet: I et forsøg på at få lejligheden solgt vælger næsten hver tredje sælger nu at sætte udbudsprisen ned.

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Et mystisk maleri

Bøger: Holger Dahl, der er en stor Kina-kender med allerede et par bøger om landet i bagagen, har med ”Ming Selskabet” begået endnu et værk om det gådefulde rige.

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Danmark

Rigsrevisionen skal opgøre prisen for redning af bankerne

Danmark For abonnenter

Engfugle er udfordrede og rovfugle i bedring

Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Indland

Chancen for at overleve hjertestop er ens i land og by: - Danskerne er fantastisk gode til at træde til 

Erhverv

Bitcoin når højeste værdi siden april i håb om blåstempling

Kultur For abonnenter

I kulturhusene mødes slægtsforskere og skateboardere og dem midt imellem

Debat

Kronik: Retten til fri kærlighed gælder alle