Annonce
Indland

Stewart er en vaskeægte Hollywood-stjerne

Mario Anzuoni/Reuters

Fra det store gennembrud som Bella Swan til skandaler og kassesucceser er Kristen Stewart blevet en del af indretningen i filmindustriens gyldne bakker.

På trods af en række mindre filmeventyr var det rollen som vampyren Edwards kærlighedsinteresse i trilogien "Twilight", der for alvor satte gang i karrieren og gjorde Kristen Stewart til en af Hollywoods største stjerner.

Torsdag den 9. april fylder skuespillerinden 30 år.

Stewart huskes nok bedst for sin rolle som Bella Swan, da Stephanie Meyers fortælling om vampyrer og varulve blev vakt til live på det store lærred.

Men skuespillerinden har ikke siddet stille siden.

I 2012 spillede hun hovedrollen som Snehvide i Rupert Sanders filmatisering af "Brødrene Grimm"-eventyret, og i alt har hun været med i 23 film siden succesen med vampyreventyret.

I ægte Hollywood-stil har skuespillerinden heller ikke været bleg for en tur i medierne med diverse skandaler.

Unge fans verden over har fulgt lige så meget med i Kristen Stewart og skuespilleren Robert Pattinsons forhold i virkeligheden som det, de havde på det store lærred.

Det blev der imidlertid slået en flig af, da hun blev fotograferet lidt for tæt sammen med Rupert Sanders. De to filmede "Snow White and the Huntsman" og blev nok lidt tættere, end hvad godt var for Stewarts forhold med Robert Pattinson.

Senere kastede skuespillerinden sig ud i et forhold til den 10 år ældre Lane Garrison.

Aldersforskellen var måske til at leve med, men Lane Garrison havde ikke den samme plads i hjerterne hos de mange fans, som idolet Robert Pattinson.

Det skyldtes måske hans dom for uagtsomt manddrab efter en episode med spritkørsel, der kostede en teenager livet.

I 2017 sprang hun ud som biseksuel, og i dag danner Kristen Stewart par med den kvindelige manuskriptforfatter Dylan Meyer.

I 2020 er hun aktuel som Norah i William Eubank-filmen "Underwater".

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

I SF har vi ikke glemt hverken landdistrikterne eller grænsen

Grænselukning: Folketingskandidat Henrik Boye forlod SF i sidste uge, fordi vi angiveligt skulle være et storbyparti, der ikke forstår grænselandets problemer i en corona-tid. Det er rigtigt, at SF henter en del vælgere i større byer, men på trods af det faktum, kæmper vi for et Danmark, der hænger sammen. Vi har netop – sammen med andre partier – landet en udligningsreform, hvor vi lykkedes med vores mål om at sende flere penge til de mest økonomisk udfordrede yderkommuner, fordi alle, uanset postnummer, skal have gode skoler, ældrepleje og hjælp til udsatte. Det sender blandt andet 66 millioner kroner i retning af Henrik Boyes hjemkommune Aabenraa, hvilket er en klar forbedring i forhold til regeringens udspil. Samtidig har SF vedholdende sat landdistriktspolitiske forslag på dagsordenen – faktisk er vi det eneste parti, som har fremsat folketingsforslag i landdistriktsudvalget i det forgange år: Et om at sikre lånemuligheder i landdistrikterne og et om at sikre billige muligheder for varmeforsyning for de i landdistrikterne, som er tvunget til at skifte deres oliefyr, men reelt ikke kan gøre det, fordi bankerne ikke vil låne ud. Det gør vi, fordi kampen mod ulighed ligger i SF’s DNA, og vi vil ikke acceptere, at man har ringere muligheder, fordi man bor det forkerte sted. I forhold til grænsen kan jeg godt forstå skuffelsen over, at den totale åbning udebliver, men mon ikke snart den kommer? Jeg vil stilfærdigt gøre opmærksom på, at det var regeringen, der lukkede grænsen - ikke SF! Men når vi i SF ikke bare siger, at vi skal åbne på vid gab med det samme, så handler det om, at vi er nødt til at lave en genåbning, der er kontrolleret og med størst mulig hensyntagen til sårbare grupper, som kan blive smittet. Hensynet til menneskers sundhed vejer altså tungest, ikke afvisningen af mindretallenes behov for at passere grænsen. Vi har oven i købet kæmpet ihærdigt for, at for eksempel kærestepar kan passere grænsen – noget som er blevet til virkelighed i denne uge. Samtidig har jeg flere gange personligt rejst spørgsmål om problemer med at få lov at krydse grænsen under covid-19 for politiet, ligesom jeg i Sydslesvig-udvalget har været med til at sikre penge til det danske mindretal, som også er ramt økonomisk at corona. Det korte af det lange er, at jeg ikke kan genkende billedet, som tegnes af SF. Vi har hverken glemt landdistrikterne eller grænsen.

Annonce
Annonce