Annonce
Inger Støjberg (løsg.) skriver hver fredag klumme i Avisen Danmark. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Debat

Støjbergs bredside: Et modtagecenter i Rwanda vil begrænse tilstrømningen af muslimer til Danmark - det går jeg ind for

Inger Støjberg er ny, fast debattør på Avisen Danmark. Det er derfor hendes egne holdninger - og ikke avisens - der kommer til udtryk i klummen.

Kun på et eneste tidspunkt ønsker politikere at falde i et med tapetet: Når de skal forklare den udlændingepolitik, som de selv har stemt for.

Mange politikere står gerne tidligt op for at stå forrest i køen den dag, resultaterne af opstramningerne på udlændingeområdet skal indkasseres. De fleste stiller sig derimod bagest i køen, når de skal stå på mål for den politik, som de selv har stemt for i Folketingssalen. Seneste eksempel er den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen.

Søren Pape Poulsen blev i sidste uge, ved et læserarrangement hos Jyllands-Posten bedt om at forholde sig til, hvordan han og Det Konservative Folkeparti ser på planerne om at placere et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda. Det blev en pinlig omgang.

På den ene side stod han fast på, at De Konservative havde stemt for det lovforslag, som skal gøre det muligt. På den anden side lagde han afstand til indholdet. Han brugte udtryk som; ”man tester også lige sin egen humanisme lidt her”. Han fortalte også, at han ikke går glad i seng på grund af det her, og at han i bund og grund ikke bryder sig om, at flyve asylansøgere langt væk.

Søren Pape Poulsen er bestemt ikke ene om den tilgang til udlændingepolitikken. Berlingske har gennem den seneste tid bragt en række interviews med tidligere udlændingeministre, og fælles for dem alle - Bertel Haarder, Rikke Hvilshøj, Søren Pind og Mattias Tesfaye - er, at de har det dårligt over at have ført en politik, som de i øvrigt alle mener var nødvendig.

Jeg har ærlig talt meget svært ved at forstå politikere, som på den ene side gerne vil indkassere resultaterne, men på den anden side er ”for fine” til at stå ved den gennemførte politik. Det er jeg næppe ene om.

Søren Pape Poulsen er dermed langtfra den første politiker, der hændergnidende har vævet rundt i det, når han har skullet forklare hårde, men nødvendige tiltag på udlændingeområdet. Han er heller ikke den første, der gerne vil indkassere resultaterne uden at få snavs på hænderne.

Et stort flertal i Folketinget ønsker en gevaldig opbremsning af især den muslimske indvandring til Danmark. Det var derfor også med et stort flertal i ryggen, at den daværende udlændingeminister, Mattias Tesfaye, rejste til Rwanda for at forsøge at virkeliggøre det lovforslag, som Folketinget havde vedtaget.

Jeg er personligt stor tilhænger af, at der bliver oprettet et modtagecenter i Rwanda, og jeg står gerne ved det. Når jeg går ind for et sådant center, skyldes det, at der ingen tvivl er om, det vil begrænse tilstrømningen af muslimer til Danmark. Det vil det af den simple grund, at det vil være mindre attraktivt at søge asyl i Danmark end andre lande, hvis resultatet er, at man i første omgang bliver fløjet til et modtagecenter i Rwanda.

Det er ikke Rwanda, der er drømmen for unge mellemøstlige eller afrikanske mænd. Det er nærmere Randers - og de velfærdsydelser, der følger med i Danmark. Derfor vil et modtagecenter i Rwanda medføre færre asylansøgere i Danmark fra de lande, som mange af os er kritiske over for. Samtidig kan vi hjælpe flere, som reelt har brug for vores hjælp, for de samme penge.

Den kritiske holdning er ikke taget ud af den blå luft. Faktum er, at hovedparten af de problemer, vi oplever, i forhold til at dansk kultur og levevis udfordres, kommer fra udlændinge fra netop disse lande. Det er noget, alle politikere er fuldstændig klar over, men mange ikke bryder sig om at sige højt. Derfor dukker de sig, når de skal stå ved de stramninger, de selv har stemt for. De bærer ganske enkelt ikke den stramme udlændingepolitik i hjertet.


Det er ikke Rwanda, der er drømmen for unge mellemøstlige eller afrikanske mænd. Det er nærmere Randers.

Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Danmark

Her er risikoen for prisfald størst: - De seneste års prisfest på boligmarkedet er ved at slutte, siger økonom

Podcasts

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Podcasts

Lyt: Kommer Claus Hjort Frederiksen foran en dommer?

Læserbrev

Debat: Ja til sammenhold - uden forbehold!

Udland

OVERBLIK: Sådan forløb natten til fredag i Ukraine-konflikten

Danmark

Mette Frederiksen lancerer sin egen samtale-podcast

Fredag lancerer statsminister Mette Frederiksen (S) sin egen podcast.

Udland

Biden byder Sverige og Finland varmt velkommen i Nato

USA bakker fuldt og helt op om Sveriges og Finlands ønske om at blive medlemmer af Nato. Det siger USA's præsident, Joe Biden, på et pressemøde torsdag.

Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Den norske film 'Nordsøen' skælver fremragende

Film: Nogle vil sikkert mene, at ”Nordsøen” er som skåret ud af amerikansk dramatik. Det er forkert, selvom filmen godt kunne lyde amerikansk.

Danmark For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Hvert tredje fattige barn har forældre, der arbejder: - Det er ikke en udfordring, der skal negligeres

Danmark

Løvkvist: Pape bøjede sine principper i Hjort-sagen for at ophæve sin egen isolation

Danmark

Nato-chef: EU-forsvarsindsats kan hjælpe Nato

Danmark

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Udland

Mercedes fra 1955 er solgt for over en milliard kroner

Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Ungdomsfilmen 'Intet' er et dansk nybrud, men halter dog på flere punkter

Debat

Debat: Ruslands krig drejer sig ikke kun om Ukraine - den er et geopolitisk opgør