Annonce
Dette er en klumme. Den udtrykker skribentens holdning.
Inger Støjberg (løsg.) skriver hver fredag klumme i Avisen Danmark. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Debat

Støjbergs bredside: Et modtagecenter i Rwanda vil begrænse tilstrømningen af muslimer til Danmark - det går jeg ind for

Inger Støjberg er ny, fast debattør på Avisen Danmark. Det er derfor hendes egne holdninger - og ikke avisens - der kommer til udtryk i klummen.

Kun på et eneste tidspunkt ønsker politikere at falde i et med tapetet: Når de skal forklare den udlændingepolitik, som de selv har stemt for.

Mange politikere står gerne tidligt op for at stå forrest i køen den dag, resultaterne af opstramningerne på udlændingeområdet skal indkasseres. De fleste stiller sig derimod bagest i køen, når de skal stå på mål for den politik, som de selv har stemt for i Folketingssalen. Seneste eksempel er den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen.

Søren Pape Poulsen blev i sidste uge, ved et læserarrangement hos Jyllands-Posten bedt om at forholde sig til, hvordan han og Det Konservative Folkeparti ser på planerne om at placere et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda. Det blev en pinlig omgang.

På den ene side stod han fast på, at De Konservative havde stemt for det lovforslag, som skal gøre det muligt. På den anden side lagde han afstand til indholdet. Han brugte udtryk som; ”man tester også lige sin egen humanisme lidt her”. Han fortalte også, at han ikke går glad i seng på grund af det her, og at han i bund og grund ikke bryder sig om, at flyve asylansøgere langt væk.

Søren Pape Poulsen er bestemt ikke ene om den tilgang til udlændingepolitikken. Berlingske har gennem den seneste tid bragt en række interviews med tidligere udlændingeministre, og fælles for dem alle - Bertel Haarder, Rikke Hvilshøj, Søren Pind og Mattias Tesfaye - er, at de har det dårligt over at have ført en politik, som de i øvrigt alle mener var nødvendig.

Jeg har ærlig talt meget svært ved at forstå politikere, som på den ene side gerne vil indkassere resultaterne, men på den anden side er ”for fine” til at stå ved den gennemførte politik. Det er jeg næppe ene om.

Søren Pape Poulsen er dermed langtfra den første politiker, der hændergnidende har vævet rundt i det, når han har skullet forklare hårde, men nødvendige tiltag på udlændingeområdet. Han er heller ikke den første, der gerne vil indkassere resultaterne uden at få snavs på hænderne.

Et stort flertal i Folketinget ønsker en gevaldig opbremsning af især den muslimske indvandring til Danmark. Det var derfor også med et stort flertal i ryggen, at den daværende udlændingeminister, Mattias Tesfaye, rejste til Rwanda for at forsøge at virkeliggøre det lovforslag, som Folketinget havde vedtaget.

Jeg er personligt stor tilhænger af, at der bliver oprettet et modtagecenter i Rwanda, og jeg står gerne ved det. Når jeg går ind for et sådant center, skyldes det, at der ingen tvivl er om, det vil begrænse tilstrømningen af muslimer til Danmark. Det vil det af den simple grund, at det vil være mindre attraktivt at søge asyl i Danmark end andre lande, hvis resultatet er, at man i første omgang bliver fløjet til et modtagecenter i Rwanda.

Det er ikke Rwanda, der er drømmen for unge mellemøstlige eller afrikanske mænd. Det er nærmere Randers - og de velfærdsydelser, der følger med i Danmark. Derfor vil et modtagecenter i Rwanda medføre færre asylansøgere i Danmark fra de lande, som mange af os er kritiske over for. Samtidig kan vi hjælpe flere, som reelt har brug for vores hjælp, for de samme penge.

Den kritiske holdning er ikke taget ud af den blå luft. Faktum er, at hovedparten af de problemer, vi oplever, i forhold til at dansk kultur og levevis udfordres, kommer fra udlændinge fra netop disse lande. Det er noget, alle politikere er fuldstændig klar over, men mange ikke bryder sig om at sige højt. Derfor dukker de sig, når de skal stå ved de stramninger, de selv har stemt for. De bærer ganske enkelt ikke den stramme udlændingepolitik i hjertet.


Det er ikke Rwanda, der er drømmen for unge mellemøstlige eller afrikanske mænd. Det er nærmere Randers.

Forsiden netop nu
Danmark

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Danmark For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Danmark

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Debat

Debat: Identitetspolitisk galskab hos DR

Udland

Forskere: Rusland stopper næppe med fremskridt i Donbas

Udland

Harpoon-missiler fra Danmark er nået frem til Ukraine

Ukraines forsvarsminister bekræfter lørdag på Facebook, at hans land er i gang med at modtage Harpoon-missiler fra Danmark.

Indland For abonnenter

Forsker om velfærd: - Man belønner og anerkender folk for at give urealistiske løfter

Velfærd: Udfordringen er til at få øje på, i 2030 vil der mangle 44.000 ansatte i det offentlige, og flertallet vil mangle i kommunerne, med andre ord i blandt andet ældrepleje, skoler, børnehaver og vuggestuer.

Udland

Kvindelig festdeltager stoppede potentielt masseskyderi i USA

En kvindelig festdeltager stoppede et potentielt masseskyderi i USA, da hun denne uge trak sin pistol frem og skød mod en mand, der havde åbnet ild med en halvautomatisk riffel mod en større menneskemængde.

Danmark

Efter gentagne afvisninger: Skatteminister åbner døren for forbud mod spilreklamer

Danmark

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Debat

3F om de manglende hænder: Ulven kommer - ikke

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Danmark

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Indland

Borgmester: Letbane skal forhindre at Odense sander til i biler

Indland

Overtændt publikum afbrød koncert: Jelling fortsætter som normalt

Debat

Debat: Vi skal gøre mere for at bekæmpe og forebygge ludomani