Annonce
Finn Heiner, tidligere sportschef ved Danmarks Radio. Tirsdag den 14. september fylder han 85. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Indland

Sportschefen efter Gunnar Nu Hansen

Journalist Finn Heiner var i en årrække sportschef i DR og med til at forny afdelingen. Siden etablerede han kommunikationsbureau. 14. september fylder han 85.

Finn Heiner var gennem næsten 13 år leder af Danmarks Radios sportsredaktion.

Han overtog posten i 1977 efter legenden "Gunnar Nu" med det borgerlige efternavn Hansen og dennes kortvarige efterfølger, Niels-Christian Niels-Christiansen.

Han trak sig fra posten i 1990 og etablerede siden sit eget kommunikationsbureau. Tirsdag den 14. september fylder han 85 år.

Inden årene i DR var gået en klassisk journalistuddannelse, da Finn Heiner i 1955 begyndte i mesterlære på Jyllands-Posten. Thi "der var ingen journalisthøjskoler dengang", som han selv har sagt det.

Sin ilddåb som reporter fik han, da han i 1960 blev udsendt for det daværende Dagens Nyheder til en jordskælvskatastrofe i den marokkanske by Agadir, hvor flere end 10.000 mennesker blev dræbt. Rapporteringen hjem til Danmark foregik fra den nærmeste telefon små 30 kilometer borte.

Siden fulgte en lang årrække i Danmarks Radio. Finn Heiner var blandt andet tv-studievært under OL i München i 1972 og i Montreal i 1976. Året efter overtog han så chefstolen i DR-sporten fra sine kendte forgængere.

Finn Heiner var som leder med til at forny og udvikle sportsdækningen i DR, men i 1990 trak han sig fra posten, ifølge B.T. efter en periode med ulmende uro blandt medarbejderne.

Finn Heiner, tidligere sportschef ved Danmarks Radio. Tirsdag den 14. september fylder han 85. Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix

I tiden efter DR blev Finn Heiner partner i kommunikationsfirmaet Medicom og senere pressechef i Kræftens Bekæmpelse, inden han i 1994 røg ud under en stor sparerunde.

I 1999 blev han sportsredaktør i Ritzaus Medieservice. Det blev imidlertid for en kort tid, da han samme år oprettede egen virksomhed, Heiner Kommunikation, som han afhændede, da han gik på pension.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Borgmestre frygter indhegnede dyr i nye naturparker: - Det er zoologisk have, ikke vild natur

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

Podcasts

Lyt: Stifter af populær netbank har haft rod i regnskabet i årevis

Indland

Tusindvis af grunde kan være forurenede med fluorstoffer

Udland

Prins Phillips testamente skal hemmeligholdes i 90 år

Kultur

Prins Phillips testamente skal hemmeligholdes i 90 år

Den afdøde prins Philips testamente vil forblive en hemmelighed i mindst 90 år for at beskytte det britiske kongehus' privatliv.

Udland

Facebook sletter tyske coronaskeptikeres profiler

Facebook har slettet næsten 150 brugerprofiler og grupper, der er tilknyttet den tyske bevægelse Querdenken.

Udland

Hollandsk minister går af efter afghansk evakueringskaos

Hollands udenrigsminister, Sigrid Kaag, er torsdag aften trådt tilbage.

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Erhverv

Virksomheder mangler hænder: DA-boss vil skærpe sanktioner for ledige, der ikke tager et job

Danmark

Klumme: Lad os lære af corona fremfor at sende 3000 danskere i lighuset

Debat

Debat: Tillid til landbrugstoppen?

Debat

Debat: Akut behov for international kvalificeret arbejdskraft

Erhverv

Arbejdsnedlæggelser udløser bod til utilfredse sygeplejersker

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: Franske forhold med forviklinger

Debat

Debat: Retten til dagpenge - Hvorfor skal de unge igen betale prisen?