Annonce
Tirsdag 11. august debuterer Sofie Østergaard som radiovært i programmet "Overskud" på Radio4. Programmet handler om privatøkonomi og sendes hver tirsdag klokken 13.05. Foto: Agnete Schlichtkrull
Danmark

Sofie Østergaard vil gøre os klogere på vores privatøkonomi

Hun er kendt fra diverse børne- og underholdningsprogrammer på både DR og TV 2. Hvad de færreste måske ved, er, at hun interesserer sig for økonomi. Og nu debuterer hun som radiovært på Radio4 i programmet ”Overskud med Sofie Østergaard”, der handler om netop økonomi.

Radio: De fleste kender hende fra tv-skærmen, hvor hun har tonet frem som børnevært på programmer som ”MGP” og ”SommerSummarum”, samtidig med at hun har underholdt i ”Versus” og rejst rundt i landet med ”Aftenshowet”. Men nu er turen kommet til radioen, hvor Sofie Østergaard fra tirsdag stiller sig bag mikrofonen på Radio4 i det nye program ”Overskud”, der sætter fokus på privatøkonomi.

Og selvom både rollen som radiovært og emnet om økonomi ligger langt fra børne-tv og underholdningsprogrammer, er det ikke helt fremmed for hovedpersonen selv.

Sofie Østergaard har nemlig interesseret sig for økonomi, siden hun var barn. Og sidste år begyndte hun at investere i aktier.

Den største lykkefølelse

- Jeg startede min første virksomhed, da jeg var 19, og siden har jeg været selvstændig. Det samme har min far. Og derfor begyndte jeg at komme på hans shipping-kontor som barn, hvor jeg hjalp med at pakke varer. Så fik jeg måske 500 kroner i lommepenge for det stykke arbejde, jeg havde udført. Og det var en stor motivation. At man kan gøre et stykke arbejde, og så få noget ud af det i den anden ende. Det har altid betydet meget for mig, fortæller Sofie Østergaard, som i 2019 kastede de første penge efter aktier.

Overskud med Sofie Østergaard

”Overskud med Sofie Østergaard” er et nyt radioprogram på Radio4 om privatøkonomi.

Sofie Østergaard er vært på programmet og får hver uge besøg af både kendte og ukendte gæster samt forskellige eksperter.

Programmet sendes hver tirsdag klokken 13.05 og genudsendes samme dag klokken 21.05. Det er også muligt at høre det som podcast.

Programmet er indtil videre planlagt frem til jul.

- Jeg blev sindssygt grebet af det og tænkte: ”Hvorfor har jeg dog ikke gjort det noget før?”. Og dér gik det op for mig, at man hverken behøver at være selvstændig eller at dedikere hele sit liv til at investere. Alle kan være med. Og alle kan få deres penge til at vokse. Det er virkelig en fed følelse.

- Og i virkeligheden handler det slet ikke om penge. Det handler om den frihed, der kommer med pengene. Selv holdt jeg 15 ugers fri sammen med mine børn sidste år. Det er den største lykkefølelse, jeg har haft. Og netop dét handler ikke om, at jeg har tjent helt vildt mange penge. Det handler om, at de penge, jeg har tjent, har jeg fået til at arbejde for mig, og så har jeg brugt dem fornuftigt.

Et program uden banksprog

Glæden ved den frihed det giver at investere sine penge ordentligt, vil Sofie Østergaard gerne give videre til andre gennem sit nye radioprogram, som hun selv betegner som ”helt nede på jorden og uden banksprog.”


I virkeligheden handler det slet ikke om penge. Det handler om den frihed, der kommer med pengene.

Sofie Østergaard, radiovært


- Det bliver et program med mig som vært, hvor jeg får en masse spændende og inspirerende gæster i studiet. Både kendte og ukendte mennesker, og så en flok eksperter, som ikke taler hen over hovedet på folk og i et sprog, som ingen forstår.

- De fleste kender nok til det med at sidde i banken og lade som om, at man forstår det hele, mens man forsøger at memorere alle de ord, som man skal hjem og google bagefter. Det vil vi gerne undgå. Og derfor er det vigtigt, at vi ikke bare taler til dem, der har flere tusinde stående på bogen, men at vi også får inddraget dem, der måske kan sætte 500 kroner til side om måneden. Alle kan nemlig være med uanset ens forudsætninger.

Små greb med stor betydning

Programmet, som forventes at løbe frem til jul, tager hver uge fat på nye emner, som alle sammen handler om privatøkonomi. Første program kommer til at handle om en kvinde, der pensionerede sig selv som 44-årig, og derefter følger en række programmer om blandt andet børneopsparing, boliglån, renter og meget andet, fortæller Sofie Østergaard.

Blå bog

Sofie Østergaard.

Født 14. marts 1982 i Åbyhøj i Aarhus.

Er uddannet danser fra Dansestudiet i Aarhus og fra Danseværkstedet i København. Har blandt andet arbejdet som danser på Pantomimeteatret i Tivoli.

Vandt i 2007 ”Scenen er din” sammen med danseren Esbern Syhler-Hansen.

Fik tv-debut som dommer i programmet ”Dansuenza”, et danseprogram for børn, på TV 2.

Har siden været vært på DR Ramasjang og DR Ultra, hvor hun blandt andet har lavet ”MGP” og ”SommerSummarum”. Senest har hun været vært på blandt andet ”Guld i købstederne”, ”Versus” og ”Aftenshowet”.

Bliver vært på det ugentlige radioprogram ”Overskud med Sofie Østergaard” på Radio4 fra 11. august.

Ved siden af sine tv-jobs udlejer hun boliger og driver dansestudiet Beatjump i Holte og webshoppen Grønne Får, der forhandler produkter til børn i alderen 0-6 år.

- Vi kommer til at give tips og gode råd til, hvordan man sætter penge til side og hvad man så gør med de penge. Vi vil forklare helt basale ting, som for eksempel hvad der er et godt lån og hvad der er en dårlig rente. Og vigtigst af alt vil vi gerne få folk til at kigge på deres penge med nye øjne, så de kan få pengene til at arbejde for dem. Det er nemlig vigtigt at forstå, at man med meget små greb kan lave ændringer, som kan få stor betydning – både nu og i fremtiden.

”Overskud” sendes første gang tirsdag 11. august klokken 13.05 på Radio4.

Forsiden netop nu
Danmark

Nu vil kommuner gribe ind overfor Forsvarets forureninger

Podcasts

Lyt: Florin overlever ved at sælge hjemløse-aviser: - Min eneste drøm er, at mine børn får et bedre liv

Indland

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Podcasts

Lyt: Døden ville ikke give slip, men 69-årige Bodil klagede aldrig

Danmark

Se Danmark: De blå Kugler hopper i vandet året rundt

Danmark For abonnenter

Efter årtiers kamp: Kina vinder kamp mod dræbermyg

Kultur

- Når jeg er på Damhusengen og lukker mine øjne, så møder jeg min afdøde far

2. december er det to år siden, at Jesper B. Korndals far, Boye Korndal, døde.

Danmark For abonnenter

Flere lande siger nej: Kaniner skal ikke længere lide for skønheden

Dyrevelfærd: I EU blev det fuldstændig forbudt at bruge forsøgsdyr på ingredienser til kosmetik i 2013. Det er dog ikke tilfældet i resten af verden.

Indland

Dokumentar: TV 2-vært tilbudt fast job hvis hun ville have sex

Den mangeårige TV 2-vært Janni Pedersen er en af de kvinder, der optræder med sin historie om uønskede seksuelle tilnærmelser i en dokumentar om en usund kultur med seksuelle undertoner på tv-stationen.

Danmark

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Danmark

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Danmark

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Danmark

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Indland

SSI: To i Danmark er bekræftet smittet med ny coronavariant

Erhverv

Rekordmange butikker forventer stigende salgspriser

Kultur

Sonja Oppenhagen: - Kunst er lige så vigtigt som den vitaminpille, man skal have hver morgen

Debat For abonnenter

Meningsmager Christian Have: Vi skal løse kommunikationskrisen, før vi kan løse klimakrisen