Annonce
Der skal spares på kommunernes arbejde med at få ledige i arbejde og i stedet skal tid og penge bruges på at lave nytteindsatser for omkring 20.000 kontanthjælpsmodtagere med et integrationsbehov. Det fremgår af regeringens forslag til reformer, som blev præsenteret tirsdag. (Arkivfoto). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Danmark

Socialrådgivere frygter at nyttejob bliver en tidsrøver

Socialrådgivere frygter, at de ender med at bruge tid på nyttejob i stedet for at få ledige i arbejde.

En mangedobling af systemet med nytteindsatser kan blive en tidsrøver - både for kontanthjælpsmodtagere og socialrådgivere.

Det mener Dansk Socialrådgiverforenings formand, Mads Bilstrup.

Regeringen har tirsdag foreslået, at en gruppe på cirka 20.000 kontanthjælpsmodtagere med "integrationsbehov" skal bidrage med en indsats i 37 timer om ugen, hvis de skal have deres ydelser.

Ambitionen er, ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at "der hersker en logik og et system om, at folk skal ud af døren og vænne sig til at møde op et sted klokken otte eller ni om morgenen og være der i syv-otte timer for at bidrage med det, man nu kan bidrage med."

Så længe det ikke handler om at komme tættere på arbejdsmarkedet, kan nytteindsatsen, ifølge Dansk Socialrådgiverforening, godt opfylde ministerens målsætning.

- Det gør det sikkert. Der kommer noget struktur i hverdagen. Men hvorfor ikke lave nogle målrettede forløb mod et arbejdsmarked, der i øjeblikket skriger på arbejdskraft?

- Hvorfor ikke lave forløb, der opkvalificerer kvinder med indvandrerbaggrund til være sosu-assistenter eller sosu-hjælpere, spørger Mads Bilstrup.

Nytteindsatser - eller nyttejob, som de også kaldes - er ikke en ny ting. De har eksisteret i flere år, og erfaringerne er indtil videre, at det er bøvlet, ifølge Mads Bilstrup.

- Socialrådgiverne skal ud at finde de her nyttejob. Og vi skal være opmærksomme på, at vi ikke fortrænger job på det ordinære arbejdsmarked, siger han.

- Administrationen vil betyde, at hvis folk kan honorere 37 timer, skal vi til at modregne deres ydelser, hvilket er et stort administrativt arbejde.

- Det vil tage tid fra den enkelte socialrådgivers arbejde. Tid, der kunne være brugt meget bedre til at give folk hjælp til at kvalificere sig til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Ifølge regeringen skal nytteindsatserne finansieres ved at spare på jobcentrenes arbejde med at få ledige i arbejde.

Det er regeringens forventning, at nytteindsatserne for de 20.000 kontanthjælpsmodtagere skal føre til, at der bliver føjet det, der svarer til 250 personer til arbejdsstyrken i Danmark.

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Giftstoffer fra Forsvarets flyvestationer spreder sig: Politikere kritiserer kommuner for svigtende tilsyn

Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Danmark

Corona: Danskerne kører forsigtigt, briterne drøner af sted mod ulykken

Danmark For abonnenter

Forsonlige toner fra EU-ledere i polsk strid

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark

Politiet: Kørende chauffører ser tv og læser avis

Slesvig, sh:z. I de seneste uger er otte lastvognstog kørt galt i Slesvig-Holsten. Hans Gralla fra trafikafdelingen hos delstatens politi har en forklaring:

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge