Annonce
Sidste år præsenterede Apples administrerende direktør, Jeff Williams, det nyeste ur fra tech-giganten, Apple Watch Series 6. Uret kan måle imponerende mange ting, men hvor præcist er det egentlig? Foto: Apple Inc/Ritzau Scanpix
Danmark

Selvmåling: Smarte ure kan vildt meget. Men bruger vi det?

Hør tredje afsnit af Adapter ved at klikke her

 

Nogle troede, at det med tiden næsten ville kunne skrive smartphonen helt ud af ligningen, da Apple i 2015 lancerede sit første smartwatch.

For hvorfor have mobilen tæt på sig når man kunne ringe, skrive beskeder og surfe på nettet på den lille supercomputer, der sad lige der på håndleddet?


Jeg måtte indse, at jeg blev mere stresset end motiveret, når jeg bar mit Apple Watch dag og nat. I dag tager jeg det derfor kun på, når jeg skal træne eller bruge vejvisning.

Fra klummen


Siden har det dog vist sig, at Apple Smartwatchs vigtigste funktion for mange ikke er at være en minitelefon. Skærmen er lille, og det hele bliver ret uhandy. Desuden er uret tilkoblet telefonen trådløst, så de to enheder skal ikke for langt fra hinanden, hvis uret skal virke optimalt.

Alligevel er det blevet ekstremt populært. Det skyldes blandt andet en række funktioner, der gør det muligt at tracke sundhed og aktivitet. Og er der noget bedre end en dims, der kun har dit velvære for øje?

Historier om mennesker, der opdagede hjertefejl i tide eller fik hurtig hjælp efter ulykker på grund af data fra et smartwatch, gør det ikke mindre relevant. Og senest er der forhåbningen om, at urene i fremtiden kan advare os, hvis vi har corona helt uden at mærke det.

Her er det naturligvis værd at huske på, at urene ikke er medicinsk udstyr. Noget tyder på, at de kan give retvisende data om for eksempel puls og blodets iltoptag, men der mangler stadig store og uafhængige undersøgelser på området.

De skal nok komme, og teknologien bliver konstant forbedret. Så der er næppe tvivl om, at de smarte ure er kommet for at blive.

Men meget af det, som mange bruger dem til i dag, kunne et langt billigere løbeur eller pulsur klare lige så godt.

Sådan er det i hvert fald for mig. Jeg måtte indse, at jeg blev mere stresset end motiveret, når jeg bar mit Apple Watch dag og nat. I dag tager jeg det derfor kun på, når jeg skal træne eller bruge vejvisning.

Så ud fra egen erfaring må mit råd være: Overvejer du teknologien, så gå ikke nødvendigvis efter det dyreste. Overvej i stedet, hvad det egentlig er for nogle funktioner, du hungrer efter, og køb den dims, der kan klare det.

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Kristendemokrater søger succes via Rohdes erfaring og tricks

Danmark

Vanopslagh: Jeg går ikke op i, at jeg SKAL have prædikatet liberal

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Podcasts

Fire perfekte podcasts til din efterårsferie

Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Udland

Efter drab på politiker i England øges sikkerhed

Kultur

Boganmeldelse: Grønne forventninger i 'Vi ville så meget'

Bøger: I romanens ekspositionsdel møder læseren den ene af bogens to hovedpersoner, Jonas Marker, en mand i 40’erne, ansat i den London-baserede investeringsbank Powell & Partners som ansvarlig for at skaffe kapital til bankens investeringsprojekter. Nu i 2017 skal han specifikt finde midler til opførelsen af en stor dæmning i den bolivianske regnskov.

Erhverv

Flere sætter udbudsprisen ned for at få boligen solgt

Boligmarkedet: I et forsøg på at få lejligheden solgt vælger næsten hver tredje sælger nu at sætte udbudsprisen ned.

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Et mystisk maleri

Bøger: Holger Dahl, der er en stor Kina-kender med allerede et par bøger om landet i bagagen, har med ”Ming Selskabet” begået endnu et værk om det gådefulde rige.

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Danmark

Rigsrevisionen skal opgøre prisen for redning af bankerne

Danmark For abonnenter

Engfugle er udfordrede og rovfugle i bedring

Indland

Chancen for at overleve hjertestop er ens i land og by: - Danskerne er fantastisk gode til at træde til 

Danmark For abonnenter

Dansker bag blodigt angreb var ikke til at have en normal samtale med

Erhverv

Bitcoin når højeste værdi siden april i håb om blåstempling

Kultur For abonnenter

I kulturhusene mødes slægtsforskere og skateboardere og dem midt imellem

Debat

Kronik: Retten til fri kærlighed gælder alle