Annonce
Danmark

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Kirstine Tang Parbo blev testet på Aarhus Universitetshospital. Heldigvis så det ikke alt for slemt ud, selvom om hun testede positiv for coronavirus. Foto: Privatfoto
Det har været et par hårde uger hjemme hos Kristine Tang Parbo, der har sklerose. Først blev manden syg med corona, så smittede han Kristine og deres yngste søn. Manden og sønnen er nu raske igen, mens Kristine stadig døjer med sygdommen.

AARHUS: 44-årige Kristine Tang Parbo tager immunnedsættende sklerosemedicin. Derfor er hun i en særligt udsat risikogruppe i forhold til at få coronavirus. Det betyder, at der er en større fare for Kristine, hvis hun skulle være uheldig og få coronavirus.

Og uheldig var Kristine, da hun for to uger siden blev smittet af sin mand. Kristines mand, Christian, og hans chef blev smittet på en tur til København. De fik begge symptomer nogenlunde samtidig, og chefen blev testet positiv for corona.

Så da Kristine for to uger siden kunne mærke åndedrætsbesvær, tog hun på Aarhus Universitetshospital for at blive testet. Det kunne hun, fordi hun er i risikogruppen helbredsmæssigt.

- Jeg fik åndedrætsbesvær og fik lov at blive testet på sygehuset, da jeg er på immunnedsættende medicin. Så jeg blev testet for alt muligt oppe på Skejby. Jeg fik taget en masse prøver, og heldigvis sagde de, at det så meget godt ud. Da vi først fandt ud af, at vi havde corona, var vi chokerede. Men så blev vi faktisk lettede på en måde. Vi var simpelthen så bange for at få corona, men efter at være kommet over det første chok, så har det faktisk været en lettelse ikke at skulle være bange mere, siger Kristine Tang Parbo.

Kristine og familien spiller blandt andet kort og brætspil for at få tiden til at gå. Foto: Privatfoto
Annonce

Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Kristine er stadig syg. Det har hun været de seneste to uger sammen med resten af hendes familie derhjemme. Christian er ved at komme ovenpå igen, og den yngste af deres to sønner, Tobias, var også syg i tre dage. Den ældste søn, Frederik, gik dog umiddelbart fri.

- Det har været smadderirriterende at have corona. Jeg har faktisk kunne gå oppe det meste af tiden, men jeg har haft dundrende hovedpine. Jeg har hostet, haft ondt i halsen, ondt nede i lungerne, og jeg kan ikke smage eller lugte noget overhovedet. Men jeg har kunne arbejde for det meste med panodil, hvorimod min mand har ligget i fosterstilling i en uge og ikke kunne komme op af sengen. Tobias var syg i tre dage med høj feber og havde det megadårligt. Og så lige pludselig stod han op af sengen og havde det fint, mens jeg har været syg i næsten to uger. Så det har været lidt forskelligt for os, siger Kristine Tang Parbo.

Kristine har faktisk ikke på noget tidspunkt haft feber, alligevel blev hun testet positiv for corona. Noget af det værste for hende har været vejrtrækningen, som har været påvirket af coronavirus.

- Det værste har været lungerne. Den der fornemmelse af, at det gør ondt og man er stakåndet, når man trækker vejret ind. Sådan en trykken for brystet. Det har været rigtig ubehageligt. Det føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt.

Annonce

Ved at få kuller

Hjemme hos Kristine har det været et par pressede uger med sygdom i huset. Både Kristine og Christian var rigtig syge, så børnene måtte hjælpe til i nogle dage med at lave mad, mens naboer, venner og familier hjalp med indkøb.

- I starten, da min mand blev syg, prøvede vi at isolere ham. Jeg lavede alt maden, og han havde gummihandsker på for at undgå at smitte. Det hjalp jo så ikke, da vi andre også blev syge. Så vi droppede hygiejnehysteriet og sørgede mest for bare at spritte af. Det virker næsten umuligt ikke at smitte hinanden, når man bor sammen.

Der er bedring nu, da både manden og sønnen er blevet raske efter coronavirus. Kristine kæmper dog stadig med sygdom, mens hele familien er blevet lidt kuk af at være spærret inde sammen.

- Vi er virkelig ved at få kuller. Børnene keder sig helt forfærdeligt, og jeg har simpelthen så meget klaustrofobi over ikke at kunne komme ud og gå en tur. Så jeg kører ud til vandet og nyder udsigten inde fra bilen af. En enkelt gang var der ikke et eneste menneske ved stranden, så løb vi hurtigt ned til vandet, kastede en sten og så op til bilen igen. Hverdagen er simpelthen så kedelig. Man kan kun spille så mange brætspil, før man keder sig. Vi savner vores venner og familie. Bare noget så simpelt som at købe ind savner jeg. Jeg glæder mig til bare at kunne køre en tur til Rema. Man ser ikke, hvad man har, indtil man mister det, siger Kristine Tang Parbo.

Kristines yngste søn Tobias på 12 år sjipper ude i haven. Foto: Privatfoto

Kristines mand Christian på hjemmekontoret i huset. Foto: Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Her er redaktørens anbefalinger til dig

Annonce
Indland

En farverig professor med jura i blodet

Indland

Markant stemme og teaterfigur

Annonce