Annoncørbetalt indhold
PR-foto credit
Annoncørbetalt indhold

Skal du på skiferie? Her er 3 tips til turen

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Vi er godt i gang med vinteren, og mens nogle danskere ikke er så glade for frostgrader, sne og is, er andre helt vilde med kulden. Du er nok særlig glad for vinter, hvis du elsker at tage på skiferie. Skiferie er lig med røde kinder, vind i håret, fart, frisk luft og sol i øjnene, så det er ikke underligt, at så mange danskere elsker skiferier. Der er dog altid et par vigtige ting, du skal huske, inden du drager afsted. Uanset om det er første gang, du skal på skiferie, eller om du er en garvet skiløber, så kan du helt sikkert godt bruge et par tips til turen, og dem har vi samlet til dig i denne artikel.


Vælg det rigtige udstyr

Når du skal på skiferie, er det vigtigt, at du har udstyret i orden. Her skal du huske, at det ikke nødvendigvis er det flotte og smarte skitøj, der er det mest praktiske, selvom det selvfølgelig er en bonus. Det kan dog blive rigtig dyrt, hvis du udelukkende går efter designet og udseendet. Du bør derfor prioritere det mest essentielle udstyr såsom skihjelme og skihandsker først, da du ofte kan leje ski, skistøvler og skistave på selve skisportstedet. En skihjelm er altafgørende for din skiferie, fordi den sikrer dig en tryg tur. I dag findes der et hav af muligheder, når det kommer til skihjelme, så du kan nemt og hurtigt finde en, der passer til dine behov både i forhold til udseende og funktionalitet.


Husk flere lag

Når du skal pakke beklædning til din skiferie, skal du huske princippet, der kaldes lag på lag. På en skiferie svinger temperaturen meget, fordi du ikke har det samme aktivitetsniveau hele tiden. Når du står eller sidder stille, vil det selvfølgelig være koldt, fordi du opholder dig et sted, hvor der er sne og minusgrader. Men når du står på ski og bevæger dig, vil det pludselig føles som en varm sommerdag. Det er derfor vigtigt, at du kan justere din temperatur ved at smide eller tilføje et eller flere lag i løbet af dagen. Dette gør, at du hverken fryser eller sveder, så du kan holde en nogenlunde stabil kropstemperatur og undgå at blive syg.


Skiskole til nybegyndere

Hvis det er din første skiferie, skal du selvfølgelig først og fremmest lære at stå på ski. Det er ikke noget, der bare kommer af sig selv, så du bør investere lidt tid og penge i en skiskole. Du kan eventuelt starte med at købe en enkelt dag i skiskole og derefter vurdere, hvor meget mere træning du har brug for. Skisport er en aktivitet, hvor du nemt kan falde og få blå mærker, og derfor er det vigtigt, at du ikke bare kaster dig hovedkuls ind i det. Husk at enhver begyndelse er svær, og du skal nok lære det med tiden.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Indland

Stormen Malik kan give vindstød af orkanstyrke i weekenden

Udland

New Delhi passerer mere end 600 dage med skolenedlukning

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Debat For abonnenter

Meningsmager Henrik List: Gadebilleder under forvandling

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark