Annonce
Når man har en formand, man er glad for, og en næstformand, som er rigtig dygtig, så giver det ikke nogen mening at snakke om, hvem der er kronprins, mener Søren Espersen, der forlader DF's ledelse og overlader sin næstformandspost til Messerschmidt. Men Espersen siger, at han vil stille op igen til de næste 15 valg! Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark

Søren Espersen: Jeg ofrer mig for at slippe for bævl

Afgående DF-næstformand er ked af at trække sig fra posten, men er nået frem til, at det er nødvendigt.

- Søren Espersen, hvorfor trækker du dig som næstformand i DF?

- Det er noget, jeg har gået og tumlet med i flere måneder. Det er det, der kan bringe os videre fra den her evindelige diskussion, om der er nogen, der gør oprør mod formanden. Alt det, som skygger for det politiske. Jeg har været med i partiets ledende organer altid, og det er jeg så ikke mere. Det er jeg meget, meget ked af, men det er nødvendigt.

- Siger du, at du ofrer dig for at skabe fred?

- Der er ingen ufred. Jeg ofrer mig, for at fokus kommer væk fra den der konstante diskussion om Messerschmidt og Thulesen Dahl. Nu skal partiet videre og slippe for alt det her ævl og gøgl og bævl. Det er 100 procent min egen beslutning og mit eget påfund.

- Men du har vel også været på linje med Messerschmidt?

- Den historie om, at der skulle være krig på kniven, holder ikke. Kristian Thulesen Dahl er fuldstændig enig i, hvad Messerchmidt siger i avisen Danmark (i interviewet lørdag, red.). Det er en pseudodiskussion.

- Hvor opstår den, hvis du siger, der er ro? Der er jo røster fra baglandet.

- Der er masser af røster, men det er nu et spørgsmål om at fortælle vores vælgere, at der ikke er politisk forskel på Messerschmidt og Thulesen Dahl og mig.

- Hvad er sket, siden I ikke kan lukke utilfredsheden i baglandet i stedet for, at du skal trække dig og give plads til Messerschmidt?

- Nu siger vi til baglandet, at nu skal I bare se, kammerater: Her er et team - Thulesen Dahl og Messerschmidt - som bliver enormt stærkt, og så lad os blive fri for alt det ævl.


Nu siger vi til baglandet, at nu skal I bare se, kammerater: Her er et team - Thulesen Dahl og Messerschmidt - som bliver enormt stærkt, og så lad os blive fri for alt det ævl.

Søren Espersen (DF), afgående næstformand


- Med Messerschmidt vælger I en ny næstformand, hvis rolle i svindelsagen i Meld og Feld stadig efterforskes. Hvad tænker du om det?

- Olaf (EU-kontor for bekæmpelse af svig, red.) og bagmandspolitiet er uanstændige, når man skal vente i fem år, og der ikke sker en skid. Det er den letteste revisorsag i hele verden, og den kunne være klaret på fire timer. Skulle vi så sige, at Messerschmidt er sat uden for al indflydelse, indtil de finder det rigtigt at frikende ham? Lad os få en afgørelse for helvede, og lad os så komme videre.

- Når nu Messerscmidt er næstformand, er han så også kronprins i DF?

- Nu begynder du igen ...

- Det er vel naturligt i et parti, at man ser ud i fremtiden?

- Nej det er overhovedet ikke naturligt, når man har en formand, man er glad for, og en næstformand, som er rigtig dygtig. Tror du, Konservative har én klar til at afløse Søren Pape, når han engang stopper?

Radio4 Morgen har tirsdag morgen talt med politisk kommentator Henrik Qvortrop om udskiftningen af næstformand i Dansk Folkeparti.  Lyt med her: