Annonce
Gustav Kankelborg, Jonas Hornbæk og Nicolaj Bertelsen er gymnasiekammerater og hev en investering med hjem fra Løvens Hule efter at have taget investorerne med storm. Foto: DR
Erhverv

Sådan skød tre gymnasiedrenge fra Viborg pulsen op i 'Løvens Hule'

Med over 600.000 seere er "Løvens Hule" igen i år - i syvende sæson - et hit blandt danskerne og har skabt en overraskende rækkevidde for et tv-program om iværksætteri.

Men der er da også smæk for skillingen i udsendelserne, hvor løverne - i skikkelse af fem velhavende investorer - er rundhåndede med kolde kontanter, når en iværksætter har leveret et robust pitch.

I torsdags var det parret Jakob Neua Nørgaard og Ann Rosenskjold, der efter en regulær budkrig forlod hulen med 2,75 millioner kroner fra serieinvestoren Jan Lehrmann, der samtidig overtog 10 procent af deres firma, Estaldo.

Estaldo er næppe kendt af mange, medmindre du er ejendomsmægler og mærker jorden ryste under dig ved udsigten til nye digitale konkurrenter i det lukrative marked for boligsalg. Estaldo tilbyder at sælge dit hus til et fast salær for 12.500 kroner, hvis du selv orker at vise interesserede boligkøbere rundt. Det lader til at være en gryende succes.

Alene i år skal der sælges 700 boliger igennem Estaldo, der også rummer et stort eksportpotentiale i de lande, der ligesom Danmark er gået væk fra bøvlet lovgivning om fysisk fremmøde og gummistempler ved en notar, før et skøde kan blive tinglyst.

Firmaet var absolut i sin spæde start, og et af benspændene havde været, at to af gutterne var under 18 år og derfor skulle bruge deres forældre som værger for at kunne stifte firmaet.

Indslaget fik et tvist, da det viste sig, at Jakob Neua Nørgaard har en noget anderledes profil end den typiske gæst i "Løvens Hule". Den 41-årige nordjyde har været aktiv iværksætter, siden han var 18 og droppede fritidsjobbet med at vende bøffer hos McDonald’s.

Manden står ikke mindst bag firmaet Penneo, som i dag er børsnoteret og sælger løsninger, der gør det sikkert at underskrive dokumenter digitalt. Det bruges især af revisorer, der slipper for at sende regnskaber på rundtur for at indhente en krusedulle fra en hel bestyrelse.

Jakob Neua Nørgaard er altså i forvejen stjernerig, og man sad med den fæle mistanke, at Estaldo overhovedet ikke gik i løvehulen for at samle penge op. Dem har selskabet rigeligt adgang til fra grundlæggeren og den stribe af investorer, der allerede er gået om bord i ejendomsmæglerfirmaet.

Til gengæld var det belejligt at få Estaldo-navnet slået godt og grundigt fast hos hundredtusindvis af tv-seere i bedste sendetid torsdag aften. Det vil ikke være første gang, at en iværksætter er blevet bestormet af kunder efter en tur i "Løvens Hule".

Ann Rosenskjold og Jakob Neua Nørgaard bruger få sekunder på at vende de mange bud, de har fået fra løverne i tv-programmet "Løvens Hule". Foto: DR

Fred være med det, for Jakob Neua Nørgaards historie satte tre andre iværksætteres historie i perspektiv. Her taler vi om de tre unge gymnasieelever Jonas Hornbæk, Nicolaj Bertelsen og Gustav Kankelborg, der lettere nervøse troppede op i skarpe jakkesæt foran løverne.

Som skoleprojekt på Midtbyens Gymnasium i Viborg havde de fundet på firmaet Desonic, der fremstiller farverige foliecovers til bærbare pc’er. Firmaet var absolut i sin spæde start, og et af benspændene havde været, at to af gutterne var under 18 år og derfor skulle bruge deres forældre som værger for at kunne stifte firmaet.

Til gengæld var startkapitalen drengenes egne opsparede sparepenge, og det gjorde et stort indtryk i "Løvens Hule". Her elsker man mennesker, der ikke leger med andre folks penge, men - med en "Løvens Hule"-kliché - selv holder en hånd på kogepladen.

Derfor gik både Jesper Buch og Mia Wagner ind med en investering på 200.000 kroner, hvilket er et greb i lommen for dem, men kan betyde alverden for Desonic-drengene.

- Jeg har skrevet under på at sælge en forretning og tjene 45 millioner kroner. Men den puls, jeg har over denne her investering, er meget højere end det, sagde en opstemt Jesper Buch til de andre løver i studiet og lod investeringen være en hyldest til nye og kommende unge iværksættere.

For nej, det er næppe foliecovers, der skaber den næste milliardforretning i Danmark. Men Jakob Neua Nørgaard ramte heller ikke plet første gang. Til gengæld var han en erfaren iværksætter, da idéen til Penneo opstod på det helt rigtige tidspunkt.

Måtte det samme ske for Viborg-drengene og alle andre, der sidder ude bag skærmene og samler mod til at vække den indre iværksætter.

Erhvervsredaktør Jens Bertelsen. Foto: Nils Svalebøg
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Danmark

Her er risikoen for prisfald størst: - De seneste års prisfest på boligmarkedet er ved at slutte, siger økonom

Podcasts

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Podcasts

Lyt: Kommer Claus Hjort Frederiksen foran en dommer?

Indland

Manden med hjelmen hjælper næste generation

Udland

Nordkorea bekæmper coronaudbrud med te og saltvand

Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Filmen 'Grosse Freiheit' er et knusende portræt af, hvordan Tyskland så ud for skræmmende kort tid siden

Film: Fængselscellen føles alt, alt for trang for homoseksuelle Hans, der har overlevet koncentrationslejrene blot for at havne i spjældet i efterkrigstidens Vesttyskland.

Danmark

Mette Frederiksen lancerer sin egen samtale-podcast

Fredag lancerer statsminister Mette Frederiksen (S) sin egen podcast.

Udland

Biden byder Sverige og Finland varmt velkommen i Nato

USA bakker fuldt og helt op om Sveriges og Finlands ønske om at blive medlemmer af Nato. Det siger USA's præsident, Joe Biden, på et pressemøde torsdag.

Erhverv

Hvert tredje fattige barn har forældre, der arbejder: - Det er ikke en udfordring, der skal negligeres

Danmark

Løvkvist: Pape bøjede sine principper i Hjort-sagen for at ophæve sin egen isolation

Læserbrev

Debat: Ja til sammenhold - uden forbehold!

Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Den norske film 'Nordsøen' skælver fremragende

Danmark

Nato-chef: EU-forsvarsindsats kan hjælpe Nato

Erhverv

Beskæftigelsen stiger for 14. måned i træk

Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Ungdomsfilmen 'Intet' er et dansk nybrud, men halter dog på flere punkter

Debat

Debat: Ruslands krig drejer sig ikke kun om Ukraine - den er et geopolitisk opgør