Annonce
Når festivalen vender tilbage til dyrskuepladsen i Roskilde til sommer, bliver det den 50. gang festivalen løber af stablen. Og ifølge festivalens programchef, Anders Wahrén, skal det give de ungdomsårgange, der har været særligt hårdt ramt af coronanedlukningen en ekstra chance for at komme på festival i 2022 (Arkivfoto). Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Indland

Roskilde Festival øremærker 5000 billetter til unge under 25

Foruden billetter til unge, sætter festivalen 5000 refunderede partoutbilletter til salg på torsdag.

Roskilde Festival sætter 5000 ekstra partoutbilletter til salg øremærket til unge under 25 år.

Ifølge festivalens programchef, Anders Wahrén, skal det give de ungdomsårgange, der har været særligt hårdt ramt af coronanedlukningen en ekstra chance for at komme på festival i 2022.

- Vi vil gerne forsøge at tage hensyn til de ungdomsårgange, der i 2020 og 2021 mistede muligheden for at tage på Roskilde Festival for første gang.

- Det er vigtigt, vi bliver ved med at være en festival, der er rundet af ungdomskultur og ungdomsoprør. Det må vi ikke sætte over styr på grund af en pandemi, siger han.

Efter to års aflysninger på grund af corona er planlægningen til festivalen 2022 i fuld gang. Denne gang blandt andet med det særlige fokus på unge under 25 år.

Ifølge festivalen debuterer 80 procent af Roskilde Festivals deltagere, når de er under 25 år.

Programchefen peger på, at alle har været ramt af coronanedlukning, men at særligt de unge er gået glip af en masse oplevelser.

- Vi er alle gået glip af fællesskaberne og nysgerrighed, som er på en festival. Det er fantastisk, at vi kan være sammen igen i de helt store fællesskaber og få nye kunstneriske inputs.

- Det er særligt vigtigt for de unge, fordi det er et overgangsritual at være på festival. Det danner individerne. Særlig de første år er enormt overvældende, siger Anders Wahrén.

De øremærkede unge-billetter sættes til salg 30. november.

Foruden de øremærkede billetter sætter festivalen 5000 refunderede partoutbilletter til salg torsdag i denne uge. Dermed kommer deltagerantallet for sommerens festival op på 85.000.

Ifølge Anders Wahrén forventer de, at billetterne vil blive revet væk. Derfor er der allerede fra tirsdag mulighed for at skrive sig på en venteliste.

Når festivalen vender tilbage til dyrskuepladsen i Roskilde til sommer, bliver det den 50. gang festivalen løber af stablen. Og det skal ifølge arrangørerne ikke gå ubemærket hen.

Tirsdag er 23 navne, der skal spille på festivalen blevet offentliggjort

- Det skal fejres med et brag, siger programchefen.

- Jeg er glad for at vi har en som Dua Lipa højt på listen. Vi ved, at hun kan samle og skabe en kæmpe fest. Det samme gælder Jada, som skulle have åbnet Orange scene i 2020. Hun får i stedet et natteshow, hvor hun kan skabe en stor fest.

Andre offentliggjorte navne tirsdag er blandt andet Tyler, The Creator og St. Vincent. Danish String Quartet & Dreamers, Black Pumas og HAIM.

Roskilde Festival 2022 afvikles fra lørdag 25. juni til lørdag 2. jul. 2022.

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frederik vil have hunde med på den grønne bølge: Kan Fido leve vegansk?

Podcasts

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Podcasts

Lyt: Anette Hoffmann var mæt af håndbold efter OL-guld 3:4

Indland

For fjerde dag i træk er der flere end 1000 nye coronatilfælde

Udland

Professor: Persona non grata-situationer er meget sjældne

Danmark For abonnenter

Tre simple råd: Sådan kan du reducere din hunds klima-potespor

Kæledyr: Det mest klimavenlige er ikke at få et kæledyr. Og skal du have et, er en lille planteæder som en kanin eller en hamster at foretrække.

Danmark

De mest omtalte giftstof-forkortelser lige nu: Det skal du vide om 'the forever chemicals'

Forurening: Tidligere på ugen kunne Avisen Danmark i samarbejde med Radio4 afsløre, at Forsvaret gennem flere år har kendt til massive forureninger med PFAS-stoffer på landets flyvestationer - uden at bremse dem. Imens har de forurenende, giftige stoffer haft rig mulighed for at brede sig.

Kultur For abonnenter

Regent i snart 50 år: Fra skrøbelig prinsesse til stærk monark

Det er et usædvanligt portræt, som pryder bogen "Monark og menneske". Billedet er taget af pressefotograf Jan Grarup med et såkaldt wet-platekamera fra 1896 og derfor selvfølgelig ikke i farver. Det er ved første øjekast et hårdt og upyntet portræt af dronning Margrethe - af en stærk monark. Men sekundet efter fanges man af hendes øjne og et følsomt blik.

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Danmark For abonnenter

Partier forsømmer kvindelige spidskandidater

Debat

Midt i en ferietid: Tyske køtilbud - på godt og ondt

Danmark

Kommunalpolitik har masser af partihop - med tilhørende højt støjniveau

Erhverv For abonnenter

Du spiser allerede genmodificeret mad - om du vil det eller ej

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst