Annonce
René Dif har kæmpet med vægttab og vægtstigninger i hele den tid, han har turneret verden rundt med pop-bandet Aqua. Men nu prioriterer han sin kost, træning og søvn, som han prioriterer sit arbejde. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kultur

René Dif: Jeg kunne ikke genkende mig selv

Efter over 20 år som verdensstjerne og en festlig tilværelse med masser af god mad indså den danske sanger René Dif, at han var nødt til at lægge sit liv om.

I over 20 år har René Dif været et kendt ansigt både herhjemme og i resten af verden som en fjerdedel af kult-pop-bandet Aqua.

Men faktisk kunne han ikke længere genkende sig selv i slutningen af 2018.

Han levede en bekvem tilværelse, hvor han gjorde, hvad han havde lyst til.

Den 53-årige sanger tog ofte ud og spiste på de bedste restauranter, og hyggede sig med vin og cocktails. Indtil en dag hvor han googlede sig selv:

- Da jeg fandt ud af, at dét billede, jeg havde af mig selv i hovedet, ikke stemte overens med de fotografier, der blev taget af mig, besluttede jeg mig for, at det skulle der gøres noget ved, siger han.

Derfor begyndte han at lægge sit liv om, og det blev til en krævende livsstilsændring, der betød en times motion fem gange om ugen med en personlig træner.

Kosten blev også lagt om, og en hjælpende hånd fra hans forlovede gjorde, at det lykkedes ham at smide 27 kilo på knap tre år.

Sangeren René Dif har en dansk mor og en algerisk far. Da han var barn blev han drillet med, at han var "mulat". Men tilhørsforholdet til hans algeriske baggrund er begyndt at betyde mere og mere for ham jo ældre han bliver. Det sagde han til BT i april 2021. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

- I starten lavede min kæreste Linet Jo stort set al min mad. Det gjorde hun i over 100 dage, tre gange om dagen. Det var virkelig en kæmpe støtte, fordi jeg ikke selv kunne overskue det hele på én gang, fortæller han og fortsætter:

- Først og fremmest skulle jeg jo hanke op i mig selv i forhold til træningen. Det var et kæmpe projekt, der føltes totalt uoverskueligt. Derfor hjalp hun mig exceptionelt meget.

Sangeren er da heller ikke sikker på, at han var nået så langt uden hendes støtte.

Kæresten Linet Jo blev faktisk hans forlovede i juli, da hun sagde ja til hans frieri på den spanske ferieø Ibiza præcis seks år efter deres første date.

- Vi lever sgu stadig på en lyserød sky, efter jeg friede til hende i sommer. Og så glæder vi os bare helt vildt meget til at blive gift. Og hvem ved, måske kommer der også børn, siger en forelsket René Dif.

Der ledes da også lige nu efter både bryllups-lokation og brudekjole med en forventning om et sensommer-bryllup til næste år.

Mens nogle par måske fik nok af hinanden under corona-nedlukningen, var det modsatte altså tilfældet for det nyforlovede par.

René Dif har kæmpet med en svingende yoyo-vægt i mange år indtil 2018. På knap tre år har han tabt omkring 27 kilo. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Her blev der tid til at være mere sammen med René Difs to yngste børn Mabel på 13 og Hailey på 8 år, som han har med en tidligere partner. Og så blev der tid til at tænke over musikken.

- Jeg har altid haft lyst til at lave min egen musik ved siden af Aqua. Men jeg har aldrig rigtig haft modet til at gøre det eller haft overskud til at gå i dybden med det, siger han.

Men det blev der altså lavet om på, da en sundere livsstil gav ham mere energi, og nedlukningen holdt ham fra at gå på scenen med Aqua.

I slutningen af august udgav han derfor sin nye single "På vej op". Et direkte resultat af hans ændrede livsstil.

Indtil 2018 havde René Dif en yoyo-vægt, hvor han tabte sig i perioder, men kiloene kom altid på igen. Samtidig sov han max fem timer i døgnet. Og den usunde livsstil tærede altså på energien:

- Min livsstils-ændring har både gavnet mit fysiske og mit mentale helbred. Jeg er mere velovervejet og skarp, og min lunte er blevet en del længere, siger han og fortsætter:

- Og så har jeg generelt bare meget mere energi, så jeg eksempelvis nu har overskud til at køre mit solo-projekt ved siden af Aqua.

René Dif tager stadigvæk på turne rundt i verden som den ene forsanger i pop-bandet Aqua, der blev stiftet i starten af 90'erne. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Men den gode mad og de lækre drinks er altså ikke kun en del af fortiden.

- Jeg er ikke helt fanatisk. Jeg elsker jo god mad. Nu har jeg bare en meget bedre balance. Min nye indstilling er, at hvis jeg kan tage ud og hygge mig om aftenen, kan jeg også stå op og træne om morgenen.

I mange år har han forsøgt at være konsekvent med at træne regelmæssigt og leve sundt. Og han har endda arbejdet med utallige personlige trænere.

Men det var først, da han mødte sin nuværende træner, at det hele ligesom faldt på plads:

- Han har formået at komme ind under huden på mig og motivere mig på den rigtige måde. Så da jeg startede med at træne, valgte jeg at betragte det som et arbejde. For så vidste jeg, at jeg ville gennemføre det, siger han.

Nu hvor René Dif har fået skudt godt gang i solo-projektet, kan vi forvente flere sange fra ham som solist i fremtiden. Også selvom Aqua stadig er dét, der fylder mest.

Som et af Danmarks bedst sælgende gruppe nogensinde, turnerer de nemlig stadigvæk rundt omkring i verden. Og i denne måned skal de spille til en 90'er festival flere forskellige steder i Canada.

Og det har "Doctor Jones"-sangeren altså virkelig glædet sig til:

- Jeg har jo nærmest stået som en cirkushest og ventet på, at vi måtte få lov til at komme ud at spille igen, siger han.

Og selvom tour-livet kan være hårdt, er den mandlige forsanger i Aqua ikke bekymret for, at det kommer til at spænde ben for hans nye livsstil.

- Der er jo træningsrum på hotellerne, og ellers kan man tage ud og løbe en tur. Jeg kan godt lide at løbe i andre lande, for så mærker man energien, der er i de forskellige byer, siger han og tilføjer:

- Og maden beder jeg bare om, så laver de den til mig.

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Giftstoffer fra Forsvarets flyvestationer spreder sig: Politikere kritiserer kommuner for svigtende tilsyn

Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Indland

79 grønlandske isbjørne er dræbt i nødværge siden 2007

Udland

Haitiansk bandeleder truer med at dræbe bortførte amerikanere

Danmark For abonnenter

Forsonlige toner fra EU-ledere i polsk strid

Polen/EU: Der var lagt op til skældud og vrede miner, da EU's stats- og regeringschefer torsdag skulle drøfte det opgør, Polen har taget med EU's traktater.

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge