Annonce
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) bekræfter nu i et brev, at regeringen vil fjerne alle restriktioner ved månedens udløn. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danmark

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

I en mail til epidemiudvalget bekræfter Magnus Heunicke (S), at regeringen ønsker at fjerne næsten alle restriktioner fra på tirsdag. Kun krav om test og isolation ved indrejse fastholdes.

Corona: Regeringen vil fjerne næsten alle restriktioner fra på tirsdag.

Det bekræfter en mail, som er sendt til politikerne i folketingets epidemiudvalg, og som blandt andre Avisen Danmark er i besiddelse af.

Tirsdag beskrev flere medier, hvordan epidemikommissionen anbefalede, at corona fra 5. februar ikke længere skulle anses som en samfundskritisk sygdom, og dermed skulle restriktionerne fjernes.

Medier erfarede også, at det derfor var ventet, at regeringen ville fjerne stort set alle restriktioner på et pressemøde onsdag. Men brevet til de øvrige partier bekræfter nu, at regeringen vil følge epidemikommissionens indstillinger.

"Jeg ønsker at følge Epidemikommissionens indstilling, men dog således, at kategorisering af covid-19 som samfundskritisk sygdom ophæves med den 1. februar 2022", skriver Heunicke i brevet.

Fastholder indrejsekrav

Det er dog ikke alle restriktioner, der lægges op til at sløjfe. Regeringen ønsker fortsat, at der fastsættes krav om test og isolation efter indrejse fra den 1. februar 2022 og fire uger frem. Øvrige restriktioner skal ifølge regeringen sløjfes.

Det er dog ikke sikkert, at alle bør smide mundbindene helt væk endnu. Epidemikommissionen anbefaler at sygehuse og plejehjem også i fremtiden bør stille krav om coronapas og mundbind for besøgende for at beskytte sårbare og ældre. Samtidig anbefaler kommissionen, at smitte forebygges gennem Sundhedsstyrelsens råd og regelmæssige test.

Sundhedsstyrelsens råd går blandt andet ud på at holde afstand, have god håndhygiejne og at blive hjemme ved smitte.

Samtidig opfordrer kommissionen til, at man forsøger at forebygge smitte ved store indendørs arrangementer gennem eksempelvis test af deltagere, øget afstand, og at man derudover fortsat her kan overveje at benytte coronapas.

Partier bakker op

Medmindre der er et flertal imod i Epidemiudvalget, vil regeringens indstilling blive godkendt. Regeringen har bedt om svar fra de øvrige partier senest fredag klokken 8.

Forud for et møde i dag med sundhedsordførerne har samtlige partier ifølge TV2 givet udtryk for, at de bakker op om at lade alle restriktioner løbe ud.

Epidemikommissionen begrunder sin anbefaling om ikke længere at anse corona som en samfundskritisk sygdom, da "der tale om en ny epidemisituation, hvor en høj og stigende smitte ikke i samme grad som tidligere omsætter sig i indlæggelser på sygehuse".

Onsdag aften 18.30 holder statsminister Mette Frederiksen (S) pressemøde, hvor hun vil præsentere regeringens plan for, hvilke restriktioner der kan forlænges ellers ophæves efter 31. januar.

Forsiden netop nu
Danmark

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Danmark

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Debat

Debat: Putins gas kvæler gartnerierne

Udland

Zelenskyj fordømmer forslag om at afgive territorie

Kultur For abonnenter

Tour de France-kommentatorerne Jørn Mader og Jørgen Leth udgiver ny bog: Livet sat på spidsen

Cykelsport: Vi bliver nødt til at tale om cykelløb her og nu. Så det gør vi. Jørn Mader og Jørgen Leth har nemlig lige set den fantastiske 14. etape af årets Giro d’Italia. Her blev der angrebet gang på gang fra start til slut. Bjergtinder, der kan få Himmelbjerget til at ryste i bukserne, lod ikke til at afskrække rytterne.

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Top Gun' er et klassisk heltekvad

Film: Efter 36 år er vi endelig tilbage på Top Gun – den amerikanske skole for elitepiloter, og den ukuelige, ustyrlige og frygtløse pilot Maverick i skikkelse af en skarp Tom Cruise er modsat sine kammerater ikke avanceret til skrivebords-admiral.

Indland

Hjemmeside udnyttede forbrugerne ved at lokke med billig el

Virksomheden bag hjemmesiden Eltjekket.dk har vildledt forbrugerne til at tro, at de kunne finde den billigste elaftale.

Danmark

Bodil har fået glæden tilbage med fleksjob hos en købmand: Lokale virksomheder er bedst til at hjælpe de sårbare i arbejde, viser ny undersøgelse

Erhverv

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Danmark For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Debat

Morten Helveg om grøn omstilling: Så gik der hul på bylden

Debat

Kronik: Roskilde fejrer 1000 års kirkehistorie med ny udstilling

Danmark

Fødevareminister har brugt ministerkort til private indkøb

Indland

Danske anmeldere: Ny Top Gun-film topper den gamle

Læserbrev

Landbrugsformand og minister: Stem ja til tryghed og indflydelse