Annonce
Rasmus Stoklund (S). Foto: Steen Brogaard
Debat

Rasmus Stoklund: Før I kortslutter af forargelse over nogle embedsmænds interne kommunikation, så lad de rene kaste de første sten

Debat: Da statsministeren sagde "lev med det" på pressemødet forleden, var det ikke en kommentar til den samlede diskussion om mink, lovhjemmel og sms’er.

"Lev med det" var et svar til de journalister, som var ved at kortslutte af forargelse over nogle embedsmænds interne kommunikation. Her havde nogle embedsmænd brugt en jargon, som ikke er et udtryk for, at de har en modvilje mod mink, men at de kommunikerede kontant og havde travlt.

Man skal som bekendt lade den, som ikke har syndet, kaste den første sten, og jeg kan se, at mange på de sociale medier (herunder journalister og blå politikere) aldrig har været på en arbejdsplads, hvor der kunne falde en bemærkning blandt fortrolige kolleger, som taget ud af en intern jargon, ikke er køn.

Det kan være alt fra en finke, der ryger af panden, til et galgenhumoristisk udbrud.

Hovedsagen er intentionen. Mener folk noget ondt med det, de har sagt? I langt de fleste tilfælde er svaret nej.

Jeg mener derfor, det kammer helt over, når nogen mener, at en jargon blandt nære kolleger skal gøres til et spørgsmål om skidt moral

De fleste ville selvfølgelig have udtrykt sig anderledes, hvis der var andre end nære kolleger til stede. Men netop fordi en tæt kollega kender én og ved, at ens intention ikke er ondsindet, kan jargonen være anderledes. Det er ikke et bevis på, at man er ondskaben selv.

Jeg har igennem mange år været i berøring med centraladministrationen på forskellige måder. I dag som politiker. Inden jeg blev valgt til Folketinget, repræsenterede jeg ofte min seneste arbejdsplads ved møder med embedsmænd i forskellige ministerier. Endelig har jeg selv været ansat som fuldmægtig i en styrelse.

Min generelle erfaring med chefer, kolleger og samarbejdspartnere i centraladministrationen er, at niveauet er højt. Folk er kendetegnet ved at være særdeles ansvarsbevidste, professionelle og pligtopfyldende. Mange af dem kunne tjene flere penge, hvis de forlod det offentlige, men der er hos mange et element af kald, fordi de finder den opgave, de er betroet, meningsfuld og udfordrende. Ganske som man kender det fra præster, sygeplejersker, sosu’er, skolelærere og mange andre vigtige faggrupper i det offentlige.

Jeg mener derfor, det kammer helt over, når nogen mener, at en jargon blandt nære kolleger skal gøres til et spørgsmål om skidt moral. Uanset om det er jargonen i centraladministrationen, jargonen i en skurvogn på en byggeplads eller jargonen på en operationsstue på et hospital.

Forsiden netop nu
Danmark

Lyt eller læs: Trend spreder sig i landet: Kakaotrance i Svendborg

Indland

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Danmark

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Podcasts

Lyt: Da Frøken Klokken gik i byen med de unge ingeniører

Indland

Invitation til tredje vaccinestik er på vej til 375.000 borgere

Udland

Amerikansk krigshelt med præsidentdrømme er død som 98-årig

Indland

Frants fandt guldørering fra vikingetiden i Bøvling: Som at få en sms fra fortiden

Mange skatte er gravet frem fra den sorte, danske muld gennem tiden.

Indland

Formodet pirat har fået amputeret ben om bord på Esbern Snare

En af de formodede pirater, der befinder sig om bord på fregatten "Esbern Snare", har fået amputeret sit ben af dansk personale.

Danmark

Fire meninger: Hvorfor tager du til kakaoceremoni?

14 mennesker sidder i cirklen til kakaoceremoni i Svendborg tirsdag aften; mænd og kvinder, unge og ældre, danskere og enkelte udlændinge.

Danmark

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Danmark

Departementschef stoppede sms-sletning allerede i april

Danmark

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Danmark

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Debat

Debat: Boligaftalen er for hele Danmark

Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Kultur For abonnenter

Standup-komiker Mark le Fêvre: - Når man joker med noget, tager man lidt af magten tilbage

Debat

Kronik: Angela Merkel takker af - Forholdet til Tyskland har aldrig har været bedre