Annonce
I James Bond-filmen "No Time to Die" er det sidste gang, vi ser Daniel Craig i hovedrollen som agent 007. Filmen har verdenspremiere 28. september. (Arkivfoto). Foto: Leon Neal/Ritzau Scanpix
Kultur

QUIZ: Hvor meget ved du om James Bond-filmene?

Hvor mange gange har Daniel Craig spillet 007, og hvor har den nye film verdenspremiere? Test din viden her.

Tirsdag har den 25. film om James Bond, "No Time to Die", verdenspremiere.

Dermed sætter skuespilleren Daniel Craig et endegyldigt punktum for karrieren som den ikoniske agent 007.

Filmen skulle egentlig have haft premiere i april 2020, men den har været forfulgt af udskydelser som følge af coronapandemien og sort uheld under optagelserne.

Her kan du teste din viden om den berømte filmserie:

1. I hvilken storby har "No Time to Die" verdenspremiere 28. september?

a) New York.

b) Paris.

c) London.

2. Til hvilken Bond-film synger musikikonet Madonna titelmelodien? Hun har også en rolle i filmen.

a) "Spectre".

b) "Die Another Day".

c) "License to Kill".

3. Hvilken dansker spillede rollen som professoren Inga Bergstrom i "Tomorrow Never Dies" fra 1997?

a) Trine Dyrholm.

b) Iben Hjejle.

c) Cecilie Thomsen.

4. I hvor mange film har Daniel Craig spillet James Bond?

a) 5.

b) 3.

c) 6.

5. Hvad var den originale titel på filmen "License to Kill" fra 1989?

a) "007 Licence to Kill".

b) "Licence Revoked".

c) "Licence for Murder".

6. Den amerikanske skuespillerinde Halle Berry spillede Bond-babe i hvilken film? I denne er den ikoniske bikini-scene med Berrys karakter også at finde.

a) "Die Another Day".

b) "The World Is Not Enough".

c) "Tomorrow Never Dies".

7. Hvilken britisk efterretningstjeneste arbejder agent 007 for?

a) MI4.

b) MI5.

c) MI6.

8. Hvilket navn giver James Bond sin martini i "Casino Royale" fra 2006?

a) Vesper.

b) Velvet.

c) Royale.

9. Skuespilleren Timothy Dalton har spillet James Bond to gange. Den ene gang i "Licence to Kill". Hvad hedder den anden Bond-film, hvori han indtog den ikoniske rolle?

a) "Octopussy".

b) "The Living Daylights".

c) "GoldenEye".

10. Hvilken musiker synger titelmelodien til "No Time to Die"?

a) Ariana Grande.

b) Christina Aguilera.

c) Billie Eilish.

Svar: 1:c, 2:b, 3:c, 4:a, 5:b, 6:a, 7:c, 8:a, 9:b, 10:c.

Kilder: www.007.com, IMDB, www.jamesbondlifestyle.com

/ritzau/

Forsiden netop nu
Udland

WHO: Ny variant giver grund til bekymring

Danmark

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Danmark

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Podcasts

Lyt: Eksperimentbarn: Jeg græd stille under dynen

Indland

Sangeren Jimilian vinder Vild med dans

Udland

Joe Biden vil ophæve patentrettigheder på coronavacciner

Kultur For abonnenter

Volbeat-forsanger Michael Poulsen har samlet mod i årtier: - I dag tør jeg stå ved, at de døde flytter med

Musik: Da Michael Poulsen og hans familie flyttede ind i deres nye hus i Næstved-forstaden Appenæs i slutningen af 2019, skete der det, der er sket hver eneste gang, Volbeat-forsangeren er rykket ind i en ny lejlighed eller et nyt hus, siden han var barn. Noget andet end flyttekasser blev fragtet med.

Danmark

Ny coronavariant spreder sig fra Sydafrika: Det ved vi indtil videre

Corona: Alarmklokkerne ringer verden over, efter en ny coronavariant, der ser ud til at stamme fra Sydafrika, er begyndt at sprede sig.

Sundhed

Kristine: Hver gang jeg har en klient igennem et forløb, bliver jeg både rørt og forundret

Føles dit liv tungt, trist, hårdt og uretfærdigt? Har du følelsen af, at dit liv er tungt, hårdt, trist eller uretfærdigt? Og kan du ikke komme videre uanset hvor hårdt du prøver? Har du følelsen af, at du ikke fik lige så gode kort på hånden i livet, som alle de andre? At du ikke selv er herre over dit liv, fordi der bliver ved med at ske dårlige ting? Uden at du aner hvorfor eller hvordan du kan få det til at stoppe?

Danmark

Aftale på 10 milliarder kroner på plads: Skal sikre flere billige boliger i store byer

Indland

Sundhedsstyrelsen anbefaler covid-19-vaccine til 5-11-årige: -  Det har vi brug for

Danmark

Wammen placerer ansvar for minksag hos Mogens Jensens ministerium

Danmark

Tidligere departementschefs sms'er er genskabt i minksag

Indland

Professor: Vacciner kan nemt modelleres efter ny variant

Erhverv

Frygt for ny coronavariant giver kursfald til danske aktier

Kultur For abonnenter

'Du skal hjælpe mig med at ende det hele' - Fransk film sætter aktiv dødshjælp på spidsen

Debat For abonnenter

Meningsmager Pernille Skipper: Vil Venstre også kurere pest med topskattelettelser?