Annonce
AaB's målmand Jacob Rinne har ligesom stopperprofilen Rasmus Thelander kontraktudløb efter denne sæson. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Sport

Profiler har ambitioner om at komme videre fra AaB

AaB'erne Jacob Rinne og Rasmus Thelander har kontraktudløb til sommer, og især svenskeren er flyveklar.

AaB har i indeværende superligasæson blot lukket ti mål ind i 12 kampe, hvilket kun er gjort bedre af FC Midtjylland og FC København med henholdsvis syv og ni mål i mod.

Blandt årsagerne til succesen er Jacob Rinne og Rasmus Thelander, som udgør en vital del af AaB's velfungerende defensiv.

For både målmand Rinne og forsvareren Thelander kan det dog være deres sidste sæson i den bolsjestribede trøje. Begge spillere har kontraktudløb til sommer og dermed kan forhandle frit med andre klubber fra årsskiftet.

Især den svenske keeper lægger ikke skjul på, at han helst vil videre fra AaB.

- Når vi går på vinterpause, bliver jeg nødt til at kigge på, hvad der er af muligheder, for jeg vil selvfølgelig videre. Sådan er det.

- Så skal det lige være det rigtige hold, og alt omkring skal passe med familie, men lige nu tager jeg det, som det kommer, og så må vi som sagt se, hvad der sker, når vi går på vinterferie, siger den 28-årige AaB-målmand.

Thelander, som har været i AaB ad to omgange, vil ikke kommentere på, hvorvidt han ønsker at forlænge sin kontrakt eller ej.

Han siger dog, at han har ambitioner om at komme til en større klub end AaB på et tidspunkt.

- Jeg vil altid have ambitioner om at spille på højeste niveau muligt, men lige nu er jeg i AaB, og det fokuserer jeg på.

- Jeg kan ikke rigtig bruge til noget, at jeg har kontraktudløb til sommer. Det eneste, jeg kan bruge til noget lige nu og her, er at fokusere på, at jeg spiller i AaB, siger den 30-årige midtstopper.

Skulle de to forlade AaB efter kontraktudløb, tjener nordjyderne ikke noget på de to profiler. I sådan et tilfælde kan spilleren dog ikke have ondt af klubben, slår svenske Rinne fast.

- Jeg tænker i hvert fald ikke over, at jeg ikke kan give det tilbage. Fodbold er selvfølgelig en holdsport, men man må også tænke på det individuelle.

- Og jeg spiller for mig selv og selvfølgelig for min familie, så sådan er det, siger han.

Rinne, Thelander og AaB tabte mandag 0-1 i Aarhus og er med ti kampe tilbage af grundspillet nummer tre med 21 point. Syv point færre end FCM på førstepladsen.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Danmark

Kommission skal hjælpe minoritetskvinder til frihed

Udland

USA anmoder om møde i FN og genbekræfter støtte til Ukraine

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Indland For abonnenter

Hvert tredje barn har oplevet at blive krænket på internettet

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark