Annonce
Falck driver en række kviktestcentre rundt i landet, blandt andet på Den Røde Plads i Holstebro, der åbnede i første halvdel af november. Foto: Morten Stricker
Danmark

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Flere restriktioner betyder flere tests. Virksomhederne bag melder, at der er styr på setuppet. Der er personale nok, og Carelink, der tester i Syddanmark, frabeder sig lige nu yderligere ansøgere. I stedet må man godt kontakte dem, hvis man har et ledigt lokale, der kan egne sig til teststed, forlyder det.

Kviktest: Man skal være fleksibel, hvis man arbejder i kviktest-branchen, for det går op og ned i corona.

Lige nu er det op, og kvikteststederne popper således igen op over hele landet, og flere vil testes efter den seneste runde med nye restriktioner.

Falck har en lang række kviktestcentre i Region Sjælland, Region Nord og Region Midt. Falck har haft travlt med at finde personale og genetablere deres fysiske tilstedeværelse, efter at efterspørgslen på tests stiger og ventes at stige yderligere i de kommende uger.

Men de har styr på det, fortæller Arne Vesterdal, der er covid-projektchef i Region Midt.

- Vi er fuldt oppe i gear til at tage dem, der er nu, og vi havde også gearet op til Black Friday  den anden dag, uden at vi nåede vores maks. kapacitet, siger han og uddyber:

- Flere vil testes, det kan vi godt mærke. Vi har ansat omkring 300 nye podere på fuld tid den seneste uge, og nu har vi dem, vi skal bruge.

Vil du opfordre folk til at søge ind som poder hos jer?

- De må meget gerne gå ind og aflevere en ansøgning på vores hjemmeside, men vi er godt med. Men vi har podere, der skal i gang med andre ting, og så skal vi have nye ind. Der kan også komme nye restriktioner, som gør, at vi får brug for endnu flere, siger han.

Flere vil testes, det kan vi godt mærke. Vi har ansat omkring 300 nye podere på fuld tid den seneste uge, og nu har vi dem, vi skal bruge.

Arne Vesterdal, covid-projektchef hos Falck i Region Midt

Ved tidligere nedlukninger har man oplevet lange køer på over en time, især i de større byers centrale testcentre, men det regner direktøren ikke med vil blive et problem denne gang.

- Det vil være ganske lokalt, hvor der kan opstå kø af den ene eller anden grund, men jeg er sikker på, at vi kan undgå de meget lange køer.

Arne Vesterdal planlægger med, at der vil komme flere ind for at få en test fra mandag. Coronapassets gyldighed bliver forkortet, og derfor skal man oftere ind til tests, hvis man vil holde sit pas gyldigt.

Samtidig er der julefrokoster og sammenkomster i den kommende tid, som Arne Vesterdal regner med vil give ekstra tryk på Falcks centre.

Carelink har svært ved at finde lokaler

I Syddanmark er man helt med personalemæssigt. Her er det Carelink, som har ansvaret for testcentrene.

De er nærmest for godt med, siger administrerende direktør Brian Rosenberg.

- Vi får rigeligt med ansøgere, og vi vil nødigt ud med budskabet om, at folk skal søge ind hos os. Lige nu bliver vi faktisk lagt ned med ansøgere, siger han.

I stedet er det omgivelserne, som det har været svært at få til at hænge sammen for testvirksomheden. Ved tidligere nedlukninger kunne de benytte sig af sportshaller og lignende, men det kan de ikke i denne omgang, hvor idrætsfaciliteterne fortsat er åbne og dermed optaget.

Covid-19 testcentre i Danmark

En oversigt over nærmeste testcenter kan findes på www.coronasmitte.dk

- Vi har haft udfordringer i Odense, Svendborg og Kolding, men det er vi så småt ved at have løst, så der ikke er noget helt kritisk tilbage. Vi ville gerne have løst det lidt tidligere, så vi kunne komme i gang, men nu er vi klar til den kommende uge, siger Lars Bladt, der er direktør med ansvar for covid-19 i Carelink.

Covid-19-direktøren sender en opfordring ud til alle i Syddanmark, der har et lokale, som de mener kan bruges som kviktestcenter, for der kan blive behov for det.

- Man må gerne melde ind, så vi kan se, om det er sted, der kan virke i forhold til, hvor det er, og hvad behovet er for at teste, siger han.

- Det kan ændre sig fra uge til uge, og så er det godt at have faciliteter i baghånden til den tid. Og vi kan stille op natten over, så vi kan være klart meget hurtigt.

Forsiden netop nu
Danmark

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Erhverv For abonnenter

Utallige landbrugsejendomme ramt af indbrud: To tyverier af kostbart udstyr har kostet maskinstation 1,7 millioner kroner

Danmark For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Podcasts

Lyt: Afgørelsens time for DF: Hvem vinder?

Indland

På en måned er hver tiende blevet smittet med coronavirus

Danmark For abonnenter

USA advarer om russisk angreb på Ukraine

Udland For abonnenter

Øriget Tonga lider på flere fronter efter voldsomt vulkanudbrud

Der er mindst tre ting, der gør det svært at få nødhjælp frem til Tonga, efter at øriget lørdag blev ramt af et voldsomt vulkanudbrud, der udløste en askesky og en tsunami.

Erhverv For abonnenter

Sultne virksomheder øjner udenlandske hænder

Arbejdskraft: I nytårstalen fra landets statsminister faldt en sætning, der fik Danmarks erhvervsliv til at spidse ører.

Indland

Smittetal sætter igen rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Endnu engang er der registreret rekordmange coronatilfælde.

Danmark

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Danmark

Ulf har spist PFOS-forgiftet kød i tre år - men ingen ved, hvor forureningen kommer fra

Danmark

32 lokalformænd vil stemme på Messerschmidt som formand

Erhverv

Dansk medicinalfirma vil nedlægge 1000 stillinger

Udland

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Erhverv

Novak Djokovic og fruen har købt dansk coronaselskab

Kultur

'Danmarks næste klassiker' er bedste tv i øjeblikket: Det er helt ligegyldigt, hvem der vinder

Debat

Kronik: Energi fra sol og vind - der er intet alternativ til grøn omstilling