Annonce
Der blev fundet over 20 patronhylstre nær den bil, hvor den britiske familie i 2012 blev skudt og dræbt (Arkivfoto). Foto: Lionel Cironneau/Ritzau Scanpix
Udland

Politi løslader mistænkt i uopklaret drabssag fra Alperne

En anholdelse onsdag gav håb om, at drabssag fra 2012 kunne nærme sig opklaring. Men nu er mistænkt løsladt.

En næsten ti år gammel, opsigtsvækkende drabssag fra Alperne ser alligevel ikke ud til at være særlig meget nærmere en opklaring.

Torsdag har fransk politi således løsladt en mistænkt mand i sagen.

Han blev anholdt onsdag, hvilket gav spæde håb om, at politiet endelig kunne komme til bunds i den uhyggelige sag fra september 2012.

Her blev tre medlemmer af en britisk familie med irakisk baggrund dræbt. Det samme gjorde en cyklist, der passerede stedet, hvor familien blev dræbt.

De britiske familiemedlemmer, der blev dræbt, var 50-årige Saad al-Hilli, hans hustru, 47-årige Iqbal, samt hustruens 74-årige mor.

Ægteparrets to døtre, der dengang var fire og syv år, overlevede angrebet. Den ældste datter blev dog hårdt såret af skud og slag.

Franske efterforskere har snart arbejdet på sagen i et årti. De har dog haft svært ved at finde både motiv og mistænkte i sagen.

Alle de fire personer, der blev dræbt, blev skudt adskillige gange. Over 20 patronhylstre blev fundet nær den britiske families BMW.

Manden, der onsdag blev anholdt, bidrog for omkring tre måneder siden angiveligt til en rekonstruktion af sagen. Det skete i rollen som vidne.

Han er siden anholdelsen onsdag blevet afhørt i sagen, men der er ikke rejst nogen sigtelse, da hans forklaring ifølge flere nyhedsbureauer gav efterforskerne grund til at udelukke ham.

Ifølge forsvarsadvokaten var tilbageholdelsen af manden også uberettiget, da han allerede i 2015 var blevet frikendt.

Advokaten understreger, at mandens forklaring forbliver, at han befandt sig i området, da drabene fandt sted, men at han aldrig mødte de dræbte.

Anklageren i sagen gjorde det torsdag klart, at efterforskere vil fortsætte med at lede efter gerningsmanden eller gerningsmændene.

Tre personer kommer til at forsætte arbejdet.

/ritzau/AFP

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Indland

Verdens største fragtfly kommer til Billund Lufthavn

Udland

New Delhi passerer mere end 600 dage med skolenedlukning

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Debat For abonnenter

Meningsmager Henrik List: Gadebilleder under forvandling

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Debat: Varmeudgifterne skal ned - og fossile brændstoffer skal udfases