Annonce
Pia Kjærsgaard (DF) mener, at indvandringen fra muslimske lande er et stort problem og bør begrænses.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Klumme

Pia K. i klumme: Danmarks integrationsproblem stammer fra muslimske lande

Debat: Hvert år udgiver Danmarks Statistik en publikation ved navn ”Indvandrere i Danmark”. Heri kan man læse, hvordan det går med integrationen af indvandrere og efterkommere. For første gang er rapporten delt op sådan, at Menapt-lande er taget ud af gruppen af ikke-vestlige indvandrere på en del områder. Menapt-landene er landene i Mellemøsten og Nordafrika samt Pakistan og Tyrkiet.

De nye tal bekræfter den fornemmelse, jeg har haft i mange år; nemlig at integrationsproblemet i Danmark groft sagt kan koges ned til et spørgsmål om islam og måden at være muslim på.

Pia Kjærsgaard (DF). Foto: Thomas Lekfeldt

I forhold til den såkaldte beskæftigelsesfrekvens - altså deltagelsen på arbejdsmarkedet - er beskæftigelsesfrekvensen for mandlige indvandrere fra Menapt-landene 59 procent. Niveauet for vestlige og øvrige ikke-vestlige indvandrere er henholdsvis 73 og 71 procent. Der er altså stort set ingen forskel mellem vestlige og ikke-vestlige indvandreres tilknytning til arbejdsmarkedet, når man tager de overvejende muslimske lande ud.

Ser man på kvinderne, er forskellen endnu større. Her er beskæftigelsesfrekvensen blandt kvinder fra Menapt-landene under 40 procent. Med andre ord overvejende muslimske lande skiller sig entydigt negativt ud.

Ser man på andre parametre som for eksempel kriminalitet og hvordan eleverne klarer sig i folkeskolen, er erfaringen den samme. Personer fra Menapt-landene klarer sig markant dårligere. De har en markant overrepræsentation i kriminalitet, og deres karakterer i folkeskolen er markant lavere end danske børns.

Mandlige libanesiske efterkommere, hvoraf en stor del er efterkommere af statsløse palæstinensere, er næsten fire gange så kriminelle som danskerne, mens efterkommere med oprindelse i Somalia, Syrien og Marokko også er mere end tre gange så kriminelle som danskere.


Danmark skal begrænse tilstrømningen af mennesker fra disse lande mest muligt. Et indvandrer-stop fra Menapt-landene burde ligge lige for.

Fra debatindlægget

I skolerne skiller efterkommere fra Menapt-landene sig også negativt ud. Tyrkiske drenge får således et gennemsnit under 5 i de bundne prøver i folkeskolen. Vietnamesiske drenge får over 7. Blandt pigerne er det samme situation. Her ligger libanesiske piger lavest og vietnamesiske piger igen i top.

Og hvad betyder alle disse tal så? Indvandrere og efterkommere fra Menapt-landene udgør et kæmpe træk på den danske velfærdskonto. De koster mange penge på grund af passiv forsørgelse og kriminalitet. Og så har vi slet ikke taget højde for den kulturelle udfordring, som islamiseringen udgør.

Derfor er konklusionen såre enkel: Danmark skal begrænse tilstrømningen af mennesker fra disse lande mest muligt. Et indvandrerstop fra Menapt-landene burde ligge lige for.


Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje energipriser

Danmark

Over en times telefonkø er almindeligtcoronahotlinen: - Det er sindssygt lang tid at vente

Erhverv

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Indland

Diplomat med Mellemøsten i blodet

Udland

Kina opfordrer til at tage russiske bekymringer alvorligt

Danmark

Se video og billeder: Nu er Koldings hval bugseret ind i havnen og klar til obduktion på fredag

Kolding: Det bliver en offentlig begivenhed, når den lille cirka fem meter lange og magre næbhval, der strandede på lavt vand i det inderste af Kolding Fjord i mandags, skal obduceres.

Danmark

Snyd med nøglekort var ifølge anklager organiseret af terrordømt

Flaparbejdere, muldyr og bagmænd.

Udland For abonnenter

Biden skruer bissen på og truer med direkte sanktioner mod Putin.

Rigmanden Vladimir Putin risikerer personlige sanktioner, hvis russiske soldater krydser grænsen og går ind i Ukraine.

Danmark

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Danmark

Statsministeren: Corona-restriktioner er fortid på tirsdag - til sommer kan vi kramme og gå på festival

Danmark

Flere ældre kan blive indlagt, og ikke alle kan skrotte mundbindet: Her er anbefalingerne bag et farvel til restriktionerne

Danmark

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Erhverv

Mælken er allerede meget dyrere, men det bliver værre endnu: Konflikten i Ukraine kan smadre dit madbudget

Erhverv

Presset branche jubler over genåbning - men skyer truer

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Hvad skete der dengang for 20 år siden på spejderlejren?

Debat

Kronik: Frivillige kan hjælpe med et godt skoleliv