Annonce
De ansatte på vaccinationscentret i Aarhus måtte tirsdag se langt efter borgere, personalet kunne stikke i. Foto: Jens Thaysen
Danmark

Personalet stod klar til at vaccinere tusindvis - men ingen havde fået besked på at møde op

Tusindvis af ældre og særligt sårbare borgere skulle tirsdag vaccineres som de første uden for landets plejehjem. En fejl hos Statens Serum Institut er dog skyld i, at ingen invitationer er nået frem, og derfor må nålene vente med at stikke.

Coronavaccination: Tirsdag skulle de første danskere uden for landets plejecentre vaccineres. Turen var kommet til personer over 65, som modtager pleje i eget hjem og andre særligt sårbare personer i stor risiko for alvorlige sygdomsforløb.

Problemet var bare, at de invitationer, som de særligt sårbare og ældre skulle have modtaget, ikke var sendt ordentligt ud - og derfor vidste ingen, at de skulle møde op for at blive vaccineret på  de mange nyåbnede vaccinationscentre.

I Region Midtjylland er det en ærgerlig regionsrådsformand, der står tilbage.

- Alt er gjort klart - nu mangler vi blot borgerne. Der er sket en fejl hos Statens Serum Institut. Instituttet har på grund af en teknisk fejl ikke fået informeret de borgere, som skulle vaccineres, i e-boks, siger Anders Kühnau (S) til Århus Stiftstidende.

Ingen tid at spilde

I Aarhus har man valgt ikke at spilde tiden i vaccinationscenteret, der alligevel står helt klar, og man har derfor hasteindkaldt 90 ansatte fra Aarhus Universitetshospital. De bliver så vaccineret i stedet, skriver Ritzau, så vaccinerne ikke går til spilde.

Den nordligste del af landet havde i forvejen planlagt en senere start på det videre vaccinationsprogram, og de første borgere uden for plejehjemmene skulle således først vaccineres tirsdag fra klokken 17.30. I Region Nordjylland ved man derfor endnu ikke, om fejlen med invitationerne også her kommer til at gå ud over de første vacciner på centrene.

Ifølge Fyens Stiftstidende ser problemerne dog ud til - i modsætning til resten af landet - at være gået uden om Odense. Derfor har man trods fejlen tirsdag vaccineret 120 borgere, hvilket svarer til den mængde vacciner, som byens vaccinationscenter har modtaget indtil videre. Dette skyldes ifølge centeret, at man her har haft sit eget system og dermed er kommet uden om e-boks-problemerne.

8000 tider

Tirsdag eftermiddag meddeler Statens Serum Institut (SSI) på sin hjemmeside, at invitationerne er blevet forsinket "på grund af tekniske vanskeligheder", men fortæller samtidig, at fejlen er rettet, og at borgerne nu har modtaget invitationerne og kan begynde at booke tider.

Der er i alt oprettet 8000 tider til vaccination på landets testcentre alene i denne uge, oplyser SSI. I første omgang er der sendt invitationer ud til ældre og sårbare borgere i København, Rebild, Aarhus, Kolding, Solrød, Køge og Greve Kommuner.

Det var tirsdag ikke muligt at få yderligere kommentarer til sagen fra Statens Serum Institut.

Tirsdag var status, at 0,9 procent af Danmarks befolkning var blevet vaccineret mod covid-19. Det svarer til over 50.000 borgere. Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.

Forsiden netop nu
Udland

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Danmark

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Podcasts

Fire perfekte podcasts til din efterårsferie

Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Danmark For abonnenter

Kæmpe-eksplosion, udskældt dommerundersøgelse og dyb krise: Forstå urolighederne i Libanon

Danmark

Løkke i ny bog: Vil skære i SU og ønsker regionalt opgør

I sin nye bog, "Ud af det blå", lufter Lars Løkke Rasmussen flere politiske tanker.

Podcasts

Lyt: Maria ventede et halvt år på hjælp til alvorlige senfølger 3:3

Der gik omkring et halvt år, før senfølgeklinikken i Aarhus havde tid til at tage imod Maria Stefania Ørting Nielsen. Hun er irriteret over ventetiden på behandling for gener, der ofte tvinger hende ud i sygemelding. Årsagen til ventetiden er sygeplejestrejken, forklarer overlæge.

Danmark

Kristendemokraterne klapper ad Rohde: Ingen kan styre mig

Flere af Jens Rohdes (KD) holdninger kan være i konflikt med dele af Kristendemokraternes bagland, og nogle imødeså - med Rohdes egne ord - måske hans tale på partiets landsmøde med en "bæven i maven".

Udland

Politi: Hypotese om gerningsmands konvertering er svækket

Danmark

Vanopslagh: Jeg går ikke op i, at jeg SKAL have prædikatet liberal

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Danmark For abonnenter

Engfugle er udfordrede og rovfugle i bedring

Danmark For abonnenter

Kristendemokraterne kræver ligestilling i blå blok

Erhverv

Flere sætter udbudsprisen ned for at få boligen solgt

Kultur For abonnenter

I kulturhusene mødes slægtsforskere og skateboardere og dem midt imellem

Debat

Kronik: Retten til fri kærlighed gælder alle