Annonce
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skal mødes med Folketingets partier onsdag aften om konflikten på sygeplejerskernes område. (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Danmark

Medier: Minister klar til indgreb i sygeplejerskers strejke

Efter sygeplejerskerne, regionerne og kommunerne skal Folketingets partier til møde med minister om konflikt.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har inviteret Folketingets partier til et møde om den igangværende konflikt om sygeplejerskers løn, erfarer Ritzau.

Ifølge Ekstra Bladet og Politiken bliver indholdet på aftenens møde et muligt indgreb ved lov, der kan gøre en ende på sygeplejerskernes strejke. Ingen af de to medier angiver, hvor de har den oplysning fra.

Et sådan lovindgreb vil kræve, at et flertal i Folketinget vil stemme for det. Hvis det skal hastebehandles, skal et tre fjerdedeles flertal give en dispensation fra de normale tidsfrister.

Forud for mødet erklærede et af regeringens støttepartier sig bekymret for, hvordan et lovindgreb vil stille sygeplejerskerne.

- Jeg er dybt bekymret for, at om regeringen er på vej med et indgreb, som ikke behandler sygeplejerskerne ordentligt, skriver Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, på Twitter.

- Bekymret for, om sygeplejerskerne og andre offentlige ansatte vil flygte fra velfærden. Og om regeringen forpasser en historisk chance for at gøre uligeløn fortid.

Et andet støtteparti, SF, møder op til aftenens møde med krav om, at et eventuelt indgreb skal følges med flere penge til sygeplejerskerne.

Læs historien hos Ekstra Bladet her

- Hvis ikke man vil sætte nye penge på bordet til at rette op på uligeløn i Danmark, så kommer SF ikke til at stemme for, siger SF's gruppeformand, Jacob Mark, på vej ind til mødet med Peter Hummelgaard.

Tidligere onsdag eftermiddag har Dansk Sygeplejeråd og arbejdsgiverne i form af Danske Regioner og Kommunernes Landsforening været til møde med beskæftigelsesministeren.

Sygeplejerskernes konflikt begyndte, efter at medlemmerne i Dansk Sygeplejeråd stemte nej til den overenskomst, der ellers var indgået på det offentlige område.

Medlemmer afviste også det mæglingsforslag, som forligsmanden præsenterede, og dermed var der fra 19. juni sygeplejersker, der strejkede.

Det er en meget lille del af Danske Sygeplejeråds medlemmer, der strejker af hensyn til sundhedsvæsnets drift.

Det har ikke desto mindre medført udskydelser af visse ikke akutte operationer.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er der på nuværende tidspunkt oparbejdet en pukkel, det vil tage to år at nedbringe, hvis ikke operationerne kan klares i samarbejde med det private sundhedsvæsen.

Læs Politikens historie her

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Danmark

Corona: Danskerne kører forsigtigt, briterne drøner af sted mod ulykken

Danmark For abonnenter

Tyskland vil sende soldater til Polen for at holde migranter ude

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark

Politiet: Kørende chauffører ser tv og læser avis

Slesvig, sh:z. I de seneste uger er otte lastvognstog kørt galt i Slesvig-Holsten. Hans Gralla fra trafikafdelingen hos delstatens politi har en forklaring:

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Hvid mand, 55 år og offentligt ansat: Mød landets mest typiske kommunalpolitiker

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge